Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pregabalina
Odpowiedz

Pregabalina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Em.em Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2025, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie,
    Czy któraś z Was podczas zażywania pregabaliny zaszła w ciążę? Jak z dzieckiem? Wiem że może powodować wady rozwojowe u dziecka.
    Jestem w trakcie odstawiania tego leku, wyjątkowo spóźnia mi się miesiączka i już lekko panikuję. Na razie wstrzymuję się ze zrobieniem testu.

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em.em wrote:
    Drogie Panie,
    Czy któraś z Was podczas zażywania pregabaliny zaszła w ciążę? Jak z dzieckiem? Wiem że może powodować wady rozwojowe u dziecka.
    Jestem w trakcie odstawiania tego leku, wyjątkowo spóźnia mi się miesiączka i już lekko panikuję. Na razie wstrzymuję się ze zrobieniem testu.

Ja brałam pregabalinę i w dniu pozytywnego testu odstawiłam, ale wiem że niektóre dziewczyny mają od lekarza zielone światło jeśli chodzi o branie jej w trakcie ciąży :)

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
    🩷 23.04 - 977g bobasa

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • qsy76628 Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2025, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryzykowny

recenzje VulkanBet
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ