X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pregabalina
Odpowiedz

Pregabalina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Em.em Nowa

Wysłany: 23 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie,
    Czy któraś z Was podczas zażywania pregabaliny zaszła w ciążę? Jak z dzieckiem? Wiem że może powodować wady rozwojowe u dziecka.
    Jestem w trakcie odstawiania tego leku, wyjątkowo spóźnia mi się miesiączka i już lekko panikuję. Na razie wstrzymuję się ze zrobieniem testu.

• kikix0o Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em.em wrote:
    Drogie Panie,
    Czy któraś z Was podczas zażywania pregabaliny zaszła w ciążę? Jak z dzieckiem? Wiem że może powodować wady rozwojowe u dziecka.
    Jestem w trakcie odstawiania tego leku, wyjątkowo spóźnia mi się miesiączka i już lekko panikuję. Na razie wstrzymuję się ze zrobieniem testu.

Ja brałam pregabalinę i w dniu pozytywnego testu odstawiłam, ale wiem że niektóre dziewczyny mają od lekarza zielone światło jeśli chodzi o branie jej w trakcie ciąży :)

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🗓️👶
    23.04 – ⏸️
    08.05 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

✨ ZDROWIE ✨

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna
    ▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory – w trakcie suplementacji

· · · · · · · ·

✨ WYNIKI ✨

🦋 TSH: 1.6 💚
    🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
    🧠 B12: 185 → 404 💚
    🌞 D3: 27 →…
    🩸 Ferrytyna: 31
    🍬 Insulina: 8

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • qsy76628 Debiutantka

Wysłany: 20 maja, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryzykowny

recenzje VulkanBet
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ