X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron, estradiol 5-6dpo i 8-9dpo
Odpowiedz

Progesteron, estradiol 5-6dpo i 8-9dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

W 12dc robiłam estradiol ~ 300, byłam na USG i był pęcherzyk 19mm (LH jeszcze niskie).
    Niestety nie mogłam już iść na USG po owulacji, ale zrobiłam estradiol i progesteron 5-6dpo, bo później święta (E2=220, progesteron 17.1).
    Dziś, czyli mniej więcej 8-9dpo powtórzyłam badania i estradiol wzrósł na 250, a progesteron spadł do 15. Beta negatywna.
    Tempka nadal wysoko (z małym spadkiem na 2dni), cykl nietypowy, bo już od 4-5dpo miałam straszne ciągnięcie macicy, co mi się wcześniej nie zdarzało. Do tego ból piersi, a nigdy mnie przed okresem nie bolą...
    W środę biorę jeszcze ostatni raz duphaston
    Myślicie, że przez ten spadek proga już bez szans?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 13:24

Sowella lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ