X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron w cyklu sztucznym - kriotransfer
Odpowiedz

Progesteron w cyklu sztucznym - kriotransfer

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Losowa1992 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, W dniu wczorajszym podeszłam do 4 kriotransferu. Pierwszy raz zamiast tabletek progesteron besis brałam duphaston. W sumie: 2x2 estrofemn,3x1 utrogestan, 3x1 duphaston. Wczoraj pierwszy raz zrobiłam badania progesteronu ktory wyszedł 3,61 ng/m. W dniu dzisiejszym lekarz już przepisał mi prolutex 1×1. Czy może to coś uratować?

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, napisz ten post w sekcji starające się z pomocą medyczną ☺️. Tam prędzej ktoś Ci pomoże.

Losowa1992 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ