X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Proszę o poradę nie wiem co myslec
Odpowiedz

Proszę o poradę nie wiem co myslec

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Potrzebuje porady. Miesiaczki miewam regularne co 31 dni. Od 4 mc staramy sie o dziecko. Ostatnia miesiaczke mialam 24. 01 nastepna planowana 24.02 testy zrobilam 21.02,24 i 25.02 wszystkie negatywne.26.02 zrobilam beta hcg również ujemne. W terminie miesiaczki mialam wszystkie jej objawy ale nie bylo krwawienia. Do dzis go nie ma. Co pare godzin lapia mnie bole podbrzusza i kluja jajniki potem mijaja. Delikatnie szczypia mnie sutki ale nie bola piersi a zawsze przed miesiaczka bolaly. Bialy bardzo gesty sluz ale jest go malo. Temp w pochwie 37,4 przez tydzien, temp ciala 37 od kilku dni.Szybko sie mecze i jestem senna. Jestem zdrowa nie mam zadnej infekcji nie bralam lekow ani nie mialam stresow.Czy to możliwe zeby cykl sie przesunal i owulacja rowniez i doszlo do poznego zapłodnienia w zwiazku z tym beta hcg jeszcze nie wykryla ciazy? Gdyby miesiaczka miala sie opoznic to chyba nie miala bym jej objawow w jej terminie? Nie wiem co myslec. Prosze o porade wizyta u gin za tydz. Dziękuję.

Julka15
  • golonat Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka, owulacja i w związku z tym cała reszta też mogą się opóźnić - dopóki nie ma miesiączki, jest nadzieja ;). Inna sprawa, że wiele kobiet (w tym ja..) w okolicach spodziewanej miesiączki widzą u siebie milion objawów ciąży, której, jak się później okazuje, nie ma. W każdym razie, myślę, że u Ciebie sprawa jeszcze nie jest przesądzona :). Powtórz będę za 2-3 dni a potem idź do gina. Pewnie da Ci duphaston "na wywołanie" - jeśli jesteś w ciąży, to on nie zaszkodzi a i może być że wręcz przeciwnie :). Trzymam kciuki!

• Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedz. Nie daje mi spokoju fakt ze w terminie@ czulam sie hak bym ja miała miec i bylam pewna ze bede ja miała a jednak jej nie bylo i objawy ustaly. Fakt wszystko można sobie wmawiac to wiem ale takie bole w podbrzuszu cos jak rozpieranie sa realne dlatego nie daje mi to spokoju bo cos jest inaczej a beta nie wyszla. Moze wskoczylo pod sam koniec cyklu i dlatego jeszcze w krwi nic nie wyszlo? Sfiksuje chyba zaraz

Julka15
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo, identycznie wręcz, poczekaj jeszcze, ja pierwszy pozytywny test miałam 36 dnia cyklu (beta) przy cyklach 28 dni. w dniu miesiączki był negatyw dwa dni później tak samo i potem znów negatywny . Nic straconego, cierpliwości ;) temp. miałam w tym czasie 36.9-37.2

• Julka15 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki tyle ze jak sie bardzo chce to ciezko wutrzymac ta niewiedze..dzis 37 dzien przy cyklach 31 i dalej nic.. nie ma zadnych objawow@ a teoretycznie gdyby byla to jutro powinna sie skończyć. Jutro rano mam wizytę u innego gin zobaczymy co powie. W przyszlym tygodniu dopiero do mojego :/

Julka15
  • kasza Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób rano test :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie na usg nic.. Beta wynik w środę. Nie bardzo narazie mam kase na kolejne testowanieale z czystej ciekawosci zrobilam test owu bo mialam w domu i wyszla druga blada kreska rozne opinie czytalam co myslicie?

Julka15
  • kasza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test owu służy do wykrywania owulacji, nie ciąży. Czekaj na betę ;)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszla @ :(

Julka15
  • kasza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( przykro mi... niestety, często tak się zdarza. U mnie było tak samo, zawsze regularne cykle ale podczas starań o malucha wszystko się rozregulowało.
    Trzymam kciuki!

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jest i u mnie. W pierwsza nieplanowana ciaze zaszlam odrazu. Teraz juz 5 miesiac i nic. Trace sily powoli. Ja za Ciebie tez trzymam kciuki.

Julka15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ