X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Przeciwny jajowód przechwycił jajeczko.
Odpowiedz

Przeciwny jajowód przechwycił jajeczko.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u której z Was się zdarzyło, że albo nie macie jajowodu albo jest niedrożny a mimo to udało się zajść w ciążę? Przeciwny jajowód przechwycił jajeczko?
    Być może było i tak u mnie, ale nie wiem... pierwsza ciążą z owulacji stronie tej niby nie drożne, ale drugie hsg pokazało, że kontrast przeszedł za 4 razem pod oporem. Nie wiem co myśleć i żyć nadzieją, że może znowu się uda ??

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem nowa na forum i przeglądam różne posty, bo już 3 lata staramy się o dzidzie i nic.
    Co do Twojego pytania to mój lekarz mi powiedział, że takie coś jest możliwe, rzadko ale sie zdarza. Ja też czekam na taki 'cud' :)
    Jeden jajowód mam niedrozny i akurat z tego jajnika zawsze mam owulacje, a tam gdzie jajowód drożny to jajnik nie funkcjonuje ;(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ