Przesunięta owulacja o 10 dni, oczekiwanie na testowanie
-
Hej, to mój pierwszy post tutaj. Staramy się z mężem o dziecko już 10-ty miesiąc, moje cykle zawsze trwały 32/33 dni natomiast w tym miesiącu dzieją się jakieś dziwne rzeczy.. Aktualnie dzisiaj jest mój 42 dzień cyklu, a @ ciągle brak, ostatni test wykonywałam w dniu 39 i był negatywny. Dodam, że zawsze na dwa dni przed @ mam brązowe plamienia. W tym miesiącu pokazały się one w 38-40 dniach cyklu( czyli jakieś 10 dni później ) a od wczoraj wieczora zatrzymały się i do dziś nie mam nic. Chwilę temu zauważyłam na wkładce lekko ciągnący się śluz 🙈
Serduszkowalismy w tym miesiącu dość sporo, testów owulacyjnych w tym miesiącu nie robiłam natomiast w poprzednie cykle wychodziły pozytywne w 16-18 dniu cyklu tak też w tym czasie przytulania było najwięcej. Zapisane mam, że serduszkowanie było również w 22, 27 oraz 33 dniu cyklu.
Moje pytanie brzmi czy jeszcze mogę się łudzić, że w tym miesiącu się udało czy to raczej niemożliwe aby owulacja przesunęła się tak mocno?
Kiedy zobaczyłam plamienia byłam pewna, że to początek okresu jednak dzisiejsza czysta wkładka znów dała mi małą nadzieję 🙈
Raczej nie mam żadnych objawów, betę mogę zrobić niestety dopiero w poniedziałek gdyż mieszkam za granicą i trochę inaczej to tutaj wygląda. -
Cześć 😊
Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, owulacja mogła się aż tak przesunąć. Mam podobna sytuację, cykle 33-35 dni wiec kiedy owulacja nie wypadła ~19dc, spisałam ten cykl na straty jako bezowulacyjny. W 45dc zrobiłam test, wcześniej też robiłam, oczywiście nic nie pokazały.
Teraz mam 64dc, jest pęcherzyk w macicy - czekamy czy pojawi się serduszko.
Plamienia, które się nie rozkręcają dobrze wróżą 😉. Nie zniechęcaj się szybko - w pierwszej ciąży dopiero 5 dni po plamieniu wyszedł mi pozytywny test.
Trzymam kciuki i daj koniecznie znać jak rozwinie się sytuacja.
Powodzenia! 😉Staraczka97 lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziękuje Ci za wiadomość 🥰 ojeej czyli zdarzają się takie sytuacje, przede wszystkim życzę Ci wszystkiego dobrego 🙏☺️ jak pojawiło się plamienie to też myślałam, że już po prostu nic z tego ale to, że się @ nie rozkręciła daje mi trochę nadzieji, może będzie sytuacja jak u Ciebie, oby 😍 dam znać jak tylko będę wiedziała więcej
-
Staraczka97 wrote:Bardzo dziękuje Ci za wiadomość 🥰 ojeej czyli zdarzają się takie sytuacje, przede wszystkim życzę Ci wszystkiego dobrego 🙏☺️ jak pojawiło się plamienie to też myślałam, że już po prostu nic z tego ale to, że się @ nie rozkręciła daje mi trochę nadzieji, może będzie sytuacja jak u Ciebie, oby 😍 dam znać jak tylko będę wiedziała więcej
Pewnie, że się zdarzają 😉 to forum widziało niejedną ciążę z później owulacji.
Jeśli mogę Ci coś zasugerować, poza betą sprawdziłabym też progesteron - oczywiście jeśli masz taką możliwość.
Trzymaj się ciepło! Trzymam kciuki 😊✊🏻Staraczka97 lubi tę wiadomość
-
Staraczka97 wrote:Naprawdę chciałabym być tym właśnie „ przypadkiem „ 10 miesięcy starań to już sporo czasu dla mnie 😞 tak też zamierzam zrobić badanie progesteronu.
Dziekuje bardzo ☺️
Wierzę, jeśli czujesz że coś jest nie tak, zacznij diagnostykę wcześniej.
Ale jak ma razie kciuki za ten cykl ✊🏻😉 -
Dziś zrobiłam test i nadal negatywny .. do tego wieczorem zaczął mnie boleć brzuch / podbrzusze, myślałam, że lada moment pojawi się @ ale narazie nic .. godzinę temu miałam dziwny ból lewego jajnika, dość mocny ale po pół godziny ustał, teraz nadal czuję lekko podbrzusze, a do tego mam śluz niczym w dni płodne, przezroczysty i rozciągliwy więc już nic z tego nie rozumiem 🤨🙈
-
Staraczka97 wrote:Hej, to mój pierwszy post tutaj. Staramy się z mężem o dziecko już 10-ty miesiąc, moje cykle zawsze trwały 32/33 dni natomiast w tym miesiącu dzieją się jakieś dziwne rzeczy.. Aktualnie dzisiaj jest mój 42 dzień cyklu, a @ ciągle brak, ostatni test wykonywałam w dniu 39 i był negatywny. Dodam, że zawsze na dwa dni przed @ mam brązowe plamienia. W tym miesiącu pokazały się one w 38-40 dniach cyklu( czyli jakieś 10 dni później ) a od wczoraj wieczora zatrzymały się i do dziś nie mam nic. Chwilę temu zauważyłam na wkładce lekko ciągnący się śluz 🙈
Serduszkowalismy w tym miesiącu dość sporo, testów owulacyjnych w tym miesiącu nie robiłam natomiast w poprzednie cykle wychodziły pozytywne w 16-18 dniu cyklu tak też w tym czasie przytulania było najwięcej. Zapisane mam, że serduszkowanie było również w 22, 27 oraz 33 dniu cyklu.
Moje pytanie brzmi czy jeszcze mogę się łudzić, że w tym miesiącu się udało czy to raczej niemożliwe aby owulacja przesunęła się tak mocno?
Kiedy zobaczyłam plamienia byłam pewna, że to początek okresu jednak dzisiejsza czysta wkładka znów dała mi małą nadzieję 🙈
Raczej nie mam żadnych objawów, betę mogę zrobić niestety dopiero w poniedziałek gdyż mieszkam za granicą i trochę inaczej to tutaj wygląda.💃1994
🕺1991
👶2020
Drugie luźne starania o 👶 od 2023
06.23 - biochem💔
08.23 -biochem 💔
Starania na poważnie od 09.24
Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,
•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
• 03.2025 - AMH 1,63ng/ml -
Dzień Dobry staraczki !!
Dziś jestem w 27dc
Cykle 30-32 dniowe
W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
Dziś w 27dc 36.7
Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
Uszkodzone 26%
Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta
Czy ten cykl mam dać na stracony ?
Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola -
Hej dziewczyny, u mnie niestety nadal brak dwóch kresek. Byłam u ginekologa, stwierdził że ciąży nie ma ( potwierdziłam to badaniem krwi ) stwierdził, że czasem zdarza się, że miesiączka jeden miesiąc nie przychodzi, możliwe też, że moje czterodniowe plamienie było po prostu tak skąpa miesiączka. Czekam aż przyjdzie normalna miesiączka bo przez tą sytuację wszystko mi się teraz pomieszało ..
-