X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Przyrost hcg
Odpowiedz

Przyrost hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antosia25 Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na start kilka informacji:
    - trudno określić długość cyklu, bo do sierpnia brałam tabletki antykoncepcyjne. Po 30 dniach po krwawieniu z odstawienia pojawił się normalny okres 4.09.
    Rozpoczęliśmy starania.
    10.10 start krwawienia (ciąża biochemiczna potwierdzona przez gin), hcg z krwi 7.

Na początku bieżącego tyg. zrobiłam test z moczu i pojawiły się dwie kreski. Dosyć mocne. 9.11 pierwsza beta z krwi 297, 11.11 druga beta z krwi 691. Co o tym myślicie? Przyrost ok 132%.

• HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost według norm :)

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wyżej przyrost jest w normie. Sprawdzasz razem z betą progesteron?

Możesz myślę umawiać się na najbliższy tydzień na usg:)

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • antosia25 Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprawdzałam progesteronu. Nawet o tym nie pomyślalam. Myślisz, że coś już będzie widać na usg?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ