X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola22 Debiutantka

Wysłany: 26 października, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój cykl jest w tym miesiącu strasznie pogmatwany, trochę z mojej winy bo brałam anty tabletki tylko 7 dni ponieważ bóle brzucha były okrutne, brałam z powodu wcześniejszych ( wyleczonych ) torbieli ale nie dam się więcej namówić . Ale do sedna jak liczy się cykl to po pierwsze ogólnie miesiaczke miałam 23 września i od wtedy zaczęłam brać tabletki brałam je do 30 września . 2 października dostałam krwawienie z odstawienia, trwało 2 dni. Cykl się zaczął od krwawienia z odstawienia ?
    Od paru dni zauważyłam że moje piersi są inne widzę to ponieważ mam już dwójkę synów, obwódka zrobiła się większa i są bardziej napuchnięte, ale mnie nie bolą. Zastanawiam się czy owulacja wogole wystąpiła w tym cyklu bo w 20 dniu cyklu czyli 5 dni temu robiłam progesteron był 0,4 ale miesiączki czy krwawienia przez te 5 dni nie dostałam. Nie czuję nawet żeby miesiączka miała być blisko. Oczywiście robiłam test- negatyw jest jeszcze coś myśleć z tymi testami czy czekać na ten okres ? Nie wiem co myśleć 🙈

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 27 października, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz dla pewności zrobić betę. Ja też kiedyś przerwałam po tygodniu tabletki i owulację miałam już w pierwszym cyklu po odstawieniu ale chyba o tydzień czy dwa tygodnie później niż powinna być.

• Ola22 Debiutantka

Wysłany: 27 października, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak pójdę w środę na betę wynik będzie wiarygodny ? Będzie to 29 dzień cyklu licząc od krwawienia z odstawienia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ