X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola22 Znajoma

Wysłany: 26 października 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój cykl jest w tym miesiącu strasznie pogmatwany, trochę z mojej winy bo brałam anty tabletki tylko 7 dni ponieważ bóle brzucha były okrutne, brałam z powodu wcześniejszych ( wyleczonych ) torbieli ale nie dam się więcej namówić . Ale do sedna jak liczy się cykl to po pierwsze ogólnie miesiaczke miałam 23 września i od wtedy zaczęłam brać tabletki brałam je do 30 września . 2 października dostałam krwawienie z odstawienia, trwało 2 dni. Cykl się zaczął od krwawienia z odstawienia ?
    Od paru dni zauważyłam że moje piersi są inne widzę to ponieważ mam już dwójkę synów, obwódka zrobiła się większa i są bardziej napuchnięte, ale mnie nie bolą. Zastanawiam się czy owulacja wogole wystąpiła w tym cyklu bo w 20 dniu cyklu czyli 5 dni temu robiłam progesteron był 0,4 ale miesiączki czy krwawienia przez te 5 dni nie dostałam. Nie czuję nawet żeby miesiączka miała być blisko. Oczywiście robiłam test- negatyw jest jeszcze coś myśleć z tymi testami czy czekać na ten okres ? Nie wiem co myśleć 🙈

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 27 października 2024, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz dla pewności zrobić betę. Ja też kiedyś przerwałam po tygodniu tabletki i owulację miałam już w pierwszym cyklu po odstawieniu ale chyba o tydzień czy dwa tygodnie później niż powinna być.

• Ola22 Znajoma

Wysłany: 27 października 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak pójdę w środę na betę wynik będzie wiarygodny ? Będzie to 29 dzień cyklu licząc od krwawienia z odstawienia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ