Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu - haha i tak tez sobie z tym poradzilam 😂 pokroilam szyneczke nozykiem, salate przedarlam i zjadlam 4 kanapki 😎

    moyeu, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wychodź, wychodź bo Cię zagłodzą 😘

    Nikodemka, Magduullina lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nikodemko, ta kolacja wygląda jak zadanie matematyczne na egzamin ósmoklasisty 😂
    I oblicz jak przetrwac z taką kolacja do śniadania 😁

    szona, Ania_85_, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2787 4191

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko przecieżnto rarytas! Ja gdy leżałam na patologii potrafiłam dostać 2 kawałki chleba, masełka to tak 1cm na 1cm i do tego mały liść sałaty ;) zawsze powtarzam że jak się chce mieć dietę cud to do szpitala ;))

    Nikodemka, 5ylwian, Arashe lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda.."
  • Hope024 Koleżanka
    Postów: 51 12

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy jest możliwość że przy białym gęstym sluzie trochę grudkowaty jest infekcja mimo że nic nie szczypie i nie swędzi?
    Dziś ciągle sikam A od wczoraj mam taki właśnie sluz
    Nikodemko twoja kolacja to rarytas uwierz:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 20:25

    Poprzedni Nick Hope&Baby
    f509bfe64c5861889e8b8060d639f279.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7913 11226

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Madziandzia ja też po odstawieniu lutki dostawalam @ 2-3 dni po.

    Nikodemko wypuścili Cię już do domku? Wszystko już ok?

    Monika89 ale lekarz coś sugerował skąd może być taki dziwny cykl?
    Właśnie mówił, że stymulacja nie powinna mieć wpływu na naturalne cykle. Ale ja w sumie przez ostatnie 2 lata cały czas coś brałam. Najpierw byłam na Clo, potem stymulacja do IVF, 13 tyg ciąży, poronienie, 2 cykle naturalne, żeby dość do siebie po łyżeczkowaniu, ponowna symulacja clo i kolejna procedura ivf, crio na cyklu sztucznym. Może organizm już zapomniał, jak to się robi bez wspomagaczy 🤔

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7913 11226

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    5 kromek chleba, 2 plastry szynki i lisc salaty 😂
    936dcfc17993.jpg
    Skandal! Ciężarne powinno się przecież porządnie karmić! Jak dziecko ma się zdrowo rozwijać przy takim jedzeniu..... U mnie w szpitalu na szczęście karmili dobrze. Nauczona doświadczeniem mówiłam, że jestem na diecie wegetariańskiej. Zawsze po kolacji był jakiś serek albo kaszka z owocami na deser :P Wolę nabiał i kasze z warzywami niż szpitalne mięso i wędliny :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę przyznac,ze na karowej w warszawiw bardzo dobrze karmia,jak na szpital. A mam porownanie z innymi,w ktorych lezalam. Bywalo,ze dania nie porywaly,ale.ogolnie jest smacznie i duzo. Nie tylko chleba. Jedynie 2 razy zastanawialam sie nad tym,kto ukladal menu. Jak lezalam na poloznictwie. Raz dostalam.na sniadanie serek homogenizowany,jogurt, mandarynke i 1 kromke chleba. I raz na sniadanue zupa mleczna (kasza jeczmienna na mleku) plus brokuły :-D polaczenie idealne. Hahaha. A tak,calkiem smacznie i ani warzyw nie zaluja,ani wedliny :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 20:37

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2787 4191

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moze tak byc..mi kiedys wlasnie ginekolog powiedzial ze jak bede dluzej na luteinie i sztucznych wspomagaczach dluzej niz 3 miesiace bez przerwy to organizm sie "uzalezni" i moge miec problem z naturalna owulacja i normalnym cyklem...oczywiscie nie zycze Ci tego ale chyba lepsze to i mysl ze sie po 2-3 cyklach wyrowna nizeli znowu dodawac sobie chorob..

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda.."
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Karowa jest chwalona jesli chodzi o jedzenie :) Biore pod uwage porod tam, wiec bardzo mnie to cieszy.
    W moim miescie jest tragedia. Najgorszy jest obiad, bo jest tego tyle co kot naplakal, wszystko zimne i twarde, porazka. Dzis maz przywozil mi obiad, bo tego tu naprawde nie da sie zjesc. Dlatego nie wyobrazam sobie lezenia w takim miejscu dluzej niz tydzien... za bardzo lubie jesc :D

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w szpitalu jest takie pyszne jedzenie, że aż nie do wiary 😁😂 no ale to catering z restauracji.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Zalezy jakie sa normy. Kazde labo ma swoje. Dopiero przy normach moznq obliczyc,czy ft3 i ft4 sa ok. Bo tsh jest bardzo ladne.
    Niby wszystko w normie ale ft4 i tak nisko

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko weź nie rób smaka 😂


    U nas w PF też są nie zle i kolacje czy śniadania zapakowane a chlebek świeży tylko ze jak byłam dwa razy to nie mogłam jeść więc tylko patrzyłam 😂

  • szona Autorytet
    Postów: 6114 14670

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    5 kromek chleba, 2 plastry szynki i lisc salaty 😂
    936dcfc17993.jpg

    Może w myśl zasady: „Nie karm ciężarnej, bo i tak zwymiotuje”?

    :/

    Niercierpliwa v2.0, moni05, syllwia91, Magduullina, Nikodemka, Madziandzia, 5ylwian, Ewelina29, moyeu, MonikA_89!, Ania_85_, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w Praskim ma sie menu do wyboru. Wieczorem chodza salowe i zbieraja zamowienia. Mi tam nawet bardziej smakowalo niz na Karowej. Tu z kolei bylo duzo rozbych opcji: normalbe, wege, dla diabetykow i cos chyba jeszcze. Najlepiej mieli cukrzycy bo 5 posilkow na dzien ;)

    syllwia91, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Niby wszystko w normie ale ft4 i tak nisko
    Ale nie chodzi,czy jest w normie. Tylko,zeby oblivzyc procent ft4,czy ft4,to potrzebne sa normy laboratoryjne. Wartosc po obliczeniu powinna byc jak najblizej 50%. Najlepiej jednego i drugiego. Wzor jest taki
    (Wynik badania- dolna granica normy): (gorna granica normy-dolna granica normy)× 100=wartosc procentowa. Jesli Twoj wynik bedzie blisko 50%, znaczy sie,ze jest prawidlowy.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1182 2201

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:47

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,to prawda. Na karowej mozna wybrac diete. Zalowalam,ze nie zdazylam powiedziec,ze chce bezmleczna na poloznictwie,ale po porodzie bylam tak glodna,ze i zupa mleczna smakowala :-D nie mniej jednak teraz,jak bedzie dane mi tam rodzic,to powiem,ze chce bezmleczną.
    Jak lezalam w sochaczewie w szpitalu,to masakra z jedzeniem. Ziemniaki tak czarne,ze chyba tylko swinia bylaby zadowolona. A zupa jak przyszla w piatek,to z dziewvzyna z sali patrzylysmy i zastanawialysmy sie,czy to nie sa zlewki zup z calego tygodnia.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Jeśli kiedyś zajde to chce tam rodzic :)
    Będziesz 😘

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko niech cie wypuszczaja ! :*
    Ahh te jedzenie szpitalne bleee... Ja zawsze mialan ze soba bulki ,wedline i margaryne heh :D obiady nie raz troche zjadlam i robilam bulke ... :D heh
    Szonka no chyba tak , masakra z tym jedzeniem w niektorych szpitalach :D
    Szczesliwa mamusia masz racje czasem sie jadlo bo bylo sie glodnym ale z zamknietymi oczami...

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego