X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:53

MamaStasia :) lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwowy poniedziałek :( myśle o Was dziewczyny! Bardzo kibicuję każdej ✊

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której masz ktg MamaStasia? :) Kciuki!

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    O której masz ktg MamaStasia? :) Kciuki!
    O 14 30 mam być już w przychodni .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona dzisiejszą wizyta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:35

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia kciuki za ktg :) u mnie w szpitalu wyszło dobrze, więc kolejne w środę u lekarza mojego. Nie wiem o co chodzi.

Co do pjp to chyba trochę wcześnie, by definitywnie przekteslic ciąże, powinni jeszcze obserwować.

Sylwian tak mi przykro :(

Niecierpliwa trzymam kciuki za betę mimo wszystko!

Sylwia kciuki za wizytę, będzie dobrze!

Nikodemko byle do jutra :) wiem, że plamienia martwia, ale brązowe są całkiem częste :)
    Ja w 2 tyg po terminie kan czerwone żywe, żadnego krwiaka, ani nadzerki, po prostu. I córka ma 2,5 roku :)

Niercierpliwa v2.0, 5ylwian lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki smutny poranek ☹

Inga bardzo Ci współczuję i życzę duużo siły! Trzymaj się😙

Niecierpliwa ✊✊✊✊ niech beta będzie ładniutka🙏

Nikodemko oby te nerwy jak najszybciej się skończyły! Wiem że Nowa ma rację i to tylko wredne straszaki🤗

5ylwian cały czas o Tobie myślę... gdzieś jest przyczynai trzeba ją znaleźć tylko potrzebujesz specjalistycznej pomocy i więcej wsparcia od męża! Mocno przytulam❤

Mamusie Kochane kciuki za ktg, wizyty i samopoczucie przedporodowe! Wiem że ten cudowny stan to zaraz obok szczęścia ciągły stres i nerwy ale wiem że będzie dobrze ❤ czekamy na relacje!

U mnie szyjka wysoko i śluz się trochę pokazał wczoraj. Dopiero jak się na nią zawziełam to ogarnęłam jaka ogromna różnica jest w jej położeniu i twardości! Jeszcze nie wiem jak ogarnąć kiedy jest otwarta bo mi się wydaje że jest cały czas😂 ale dam radę😎

Niercierpliwa v2.0, Arashe, Madziandzia, 5ylwian, Ania_85_ lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mama Stasia kciuki za ktg :) u mnie w szpitalu wyszło dobrze, więc kolejne w środę u lekarza mojego. Nie wiem o co chodzi.

Co do pjp to chyba trochę wcześnie, by definitywnie przekteslic ciąże, powinni jeszcze obserwować.

Sylwian tak mi przykro :(

Niecierpliwa trzymam kciuki za betę mimo wszystko!

Sylwia kciuki za wizytę, będzie dobrze!

Nikodemko byle do jutra :) wiem, że plamienia martwia, ale brązowe są całkiem częste :)
    Ja w 2 tyg po terminie kan czerwone żywe, żadnego krwiaka, ani nadzerki, po prostu. I córka ma 2,5 roku :)

Niestety pęcherzyk zaczął się już zapadać ;( oczywiście kazał oznaczyć betę w odstępne 48h i potem jeszcze kolejne usg ale nie ma co robić nadziei :( u mnie owulacja nie mogła się przesunąć bo chodziłam na monitoring, wiec wiem dokładnie że była 3 lipca 😥

age.png

age.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gorzej, że się już zapada, przykro mi :(

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga przykro mi 😞tule Cie
    Nikodemko z tego co widzialam juz mialas plamienia i bylo ok wiec sie nie stresuj, na pewno jest ok😊
    MamaStasia kciuuuki za ktg 😊
    Sylwia wiem ze na wizycie bedzie wszystko dobrze.

Szkoda ze nikt mi nie odpisal ale chcialam powiedziec ze ciagle nie mam okresu, szyjka wysoko i zamknieta a dzis rano okropnie bolal mnie brzuch a krwi nie ma. Nie wiem co myslec

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 - ile jestes dpo? Moze zatestuj?
    Ja jestem dzis totalnie rozsypana... Wiem, ze moze byc dobrze i te plamienia to nic takiego, ale prawda jest taka, ze rownie dobrze moga oznaczac tez cos zlego.
    Najzwyczajniej w swiecie sie boje.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Iwona28 - ile jestes dpo? Moze zatestuj?
    Ja jestem dzis totalnie rozsypana... Wiem, ze moze byc dobrze i te plamienia to nic takiego, ale prawda jest taka, ze rownie dobrze moga oznaczac tez cos zlego.
    Najzwyczajniej w swiecie sie boje.
    Rozumiem ze sie boisz i tak niestety bedzie cala ciaze ale sprobuj sie rozluznic, pomyslec o czyms innym.
    Ja o ile byla owulacja to dzis jest albo 14 albo 15 albo 16dpo

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:53

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Iwona który to dpo ?
    Widzę, że już jest odpowiedź. Ciężko stwierdzić. Przy 14 dpo można mówić o późniejszym zagnieżdzeniu, ale już przy 16 dpo byłoby coś widać.
    Wiesz co ja bolbrzucha czuje juz od 9 dni

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja jestem przerażona dzisiejszą wizyta...
    Będzie dobrze . Kciuki trzymamy z Zosia ✊✊✊

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona zrób test! Biorąc pod uwagę jak różnie rośnie progesteron to możesz być i 11-12dpo ale i 7-8. Moim zdaniem 15dpo to Ty na bank nie jesteś.Ewentualnie skocz teraz na proga. Miałaś w tym cyklu jakieś objawy owulki a jeżeli tak to kiedy to było?
    Ja nie wiem jak to jest być w ciąży ale moje ostatnie dwa cykle to 50 i 40 dni. W pierwszym byłam przekonana że w 26dc idę zbadać proga 7dpo a wynik był <0,5... owu była wkoncu w 36dc i też nie miałabym pojęcia że to wtedy gdybym dzień później nie poszła wkurzona co się dzieje do gina. A tam ciałko żółte...
    Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test i jeżeli biało to poszła na progesteron.
    Dlaczego pobolewa Cię brzuch to niestety nie mam pojęcia. Działaj Kobieto a my zaciskamy kciuki!😃✊

Edit: durna pała przeczytałam że proga badalas 27.07 a nie 23... co nie zmienia faktu że test wskazany😉 bo w takim razie możesz być i 16dpo ale jest prawdopodobieństwo że i 12dpo. Dajesz Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 12:04

Iwona28 lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    65308dcf0602.jpg

Przypominam mądrą grafikę i to, że temperatura może rosnąć od 3 dni przed do 3 dni po owulacji. No a przecież to progesteron powoduje jej wzrost.

Iwona28, Justa29 lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Iwona zrób test! Biorąc pod uwagę jak różnie rośnie progesteron to możesz być i 11-12dpo ale i 7-8. Moim zdaniem 15dpo to Ty na bank nie jesteś.Ewentualnie skocz teraz na proga. Miałaś w tym cyklu jakieś objawy owulki a jeżeli tak to kiedy to było?
    Ja nie wiem jak to jest być w ciąży ale moje ostatnie dwa cykle to 50 i 40 dni. W pierwszym byłam przekonana że w 26dc idę zbadać proga 7dpo a wynik był <0,5... owu była wkoncu w 36dc i też nie miałabym pojęcia że to wtedy gdybym dzień później nie poszła wkurzona co się dzieje do gina. A tam ciałko żółte...
    Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test i jeżeli biało to poszła na progesteron.
    Dlaczego pobolewa Cię brzuch to niestety nie mam pojęcia. Działaj Kobieto a my zaciskamy kciuki!😃✊

Edit: durna pała przeczytałam że proga badalas 27.07 a nie 23... co nie zmienia faktu że test wskazany😉 bo w takim razie możesz być i 16dpo ale jest prawdopodobieństwo że i 12dpo. Dajesz Kochana!
    Dlaczego 12 dpo ? Jak to jest mozliwe? Ja najbaedziej obstawiam 15 dpo bo jak badalam proga to juz 2 dni wczesniwj szyjka sie zamknela wiec musialo juz byc po owulacji. Pojade po ten test dzisiaj choc nie robie sobie nadziei tylko zastanawia mnie gdzie ten okres i skad bol brzucha od 9 dni tzn wtedy mnie cmil okresowo glownie rano, 2 dni temu to juz byl bol a dzis to juz jak w pierwszy dzien miesiaczki. Najgorzej jakby z tego zamieszania wyszedl cykl bezowulacyjny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zeby uzupelnic dane bo wtedy co mialam prog 3.80 to badalam tez estradiol i byl 143

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ