Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Insulinę masz za wysoką. Z tego co mi powiedziała diabetolog powinna po godzinie wzrosnąć do max 25, a potem spaść. U mnie po 1h była 35, a po 2h już niziutko. A po 1h nie miałaś pobieranej krwi? Byłoby wiadomo, czy to 44 jest już spadkowe czy dalej rośnie

    Niestety nie, lekarz zlecił tylko 2h po... dopiero po badaniu doczytałam, że robi się też godzinę po.

    A na jakim etapie są Twoje starania?


    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika aż do 25 po godzinie ?? A po dwóch ??

    Ja miałam wyniki 8,5-89-55, i mój "doktor" nic z tym nie zrobił. Czasem się zastanawiam po cholerę on mi te badania zlecał skoro miał problemy z ich interpretacja..... Pamiętam też że w cyklu w którym robiłam badania z obciążeniem i chyba akurat wtedy miałam owulację zaszlam w ciążę. Nie wiem czy to przypadek czy to ma związek z tym....

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7345 10417

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Niestety nie, lekarz zlecił tylko 2h po... dopiero po badaniu doczytałam, że robi się też godzinę po.

    A na jakim etapie są Twoje starania?
    Obecnie czekam na decyzję z urzędu odnośnie dofinansowania (w zeszły pt składałam wniosek) W przyszłym tyg robię badania immuno, bo w klinice twierdzą, że dzień cyklu nie ma znaczenia, tylko do dwóch badań muszę być na czczo. Jak coś wyjdzie, to wtedy accofil albo intralipid przed transferem. Mam nadzieję, że na jesień ruszymy ji z trzecią procedurą. Dzisiaj 4dc. Pytałam się koordynatorce co zrobić, żeby ten cykl znowu nie trwał ponad 50dni, to po konsultacji lekarzem napisała, że mam brać lamettę 2x1 w 4-8dc i w sobotę przyjść na USG :)

    Kurczę, szkoda, że nie zlecił też 1h po obciążeniu. Jak już I tam byłaś i siedziałaś 2h, to jedno pobranie więcej i byłby lepszy obraz sytuacji. No ale mam nadzieję że na postawie tych wyników, co już masz idą się postawić trafną diagnozę. Co dalej robicie? Kiedy wizyta w klinice?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie całkiem znośnie 😊 ja z kolei czuję się jak kaleka emeryt. To kręgosłup boli, to coś kłuje z boku, to pachwiny ciągną.. nałaziłam się ostatnio i maskara wam powiem , a do końca tak daleko 🤣

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7345 10417

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Monika aż do 25 po godzinie ?? A po dwóch ??

    Ja miałam wyniki 8,5-89-55, i mój "doktor" nic z tym nie zrobił. Czasem się zastanawiam po cholerę on mi te badania zlecał skoro miał problemy z ich interpretacja..... Pamiętam też że w cyklu w którym robiłam badania z obciążeniem i chyba akurat wtedy miałam owulację zaszlam w ciążę. Nie wiem czy to przypadek czy to ma związek z tym....
    Po dwóch godzinach już powinna spadać. Chodzi o to, że duże stężenie glukozy we krwi powinno pobudzić trzustkę do wyrzutu insuliny, ale ten wyrzut nie może być zbyt duży, bo wtedy glukoza za mocno będzie spadać i można wpaść w hipoglikemię (jak u mnie). Z kolei jeśli glukoza wogóle nie spadnie, a poziom insuliny się podniesie, to trzeba sprawdzić czy nie ma insulinooporności. Oznaczać to może, że organizm nie reaguje na insulinę i jest na nią oporny, więc trzeba mu pomóc lekami. Ale to wszystko mi powiedziała diabetolog na wizycie, bo byłam skonsultować tą moją krzywą. Pewnie każdy lekarz ma jakieś swoje normy, których się trzyma.
    Angelika jest obeznana w temacie, więc na pewno Wam dokładnie wytłumaczy co i jak, bo ja jestem jeszcze świeżak :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 16:31

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Justa29 Ekspertka
    Postów: 248 132

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka moje wyniki z dziś
    TSH 1,97 µlU/ml 0,27 — 4,20 a1
    Wolna tyroksyna (FT4) 1,51 ng/dl 0,93 — 1,70
    Progesteron 26,13 ng/ml Prawidłowo miesiączkujące
    kobiety:
    0,06 - 0,89 faza pęcherzykowa
    0,12 - 12,0 faza owulacyjna
    1,83 - 23,9 faza lutealna
    Kobiety w okresie
    pomenopauzalnym < 0,13
    Kobiety w ciąży:
    11 - 44,3 pierwszy trymestr
    25,4 - 83,3 drugi trymestr
    58,7 - 214,0 trzeci trymestr
    Beta-gonadotropina
    kosmówkowa
    119,9 mIU/ml Kobiety:
    przed menopauzą =< 1 mIU/ml
    po menopauzie =< 7 mIU/ml

    Madziandzia, 5ylwian, Ochmanka, Melissa93, eemmiilliiaa, Gosiek1993, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Wydaje mi się że kiedyś kiedyś było coś na ten temat pisane.... Czy też odczuwalyscie ból z jednej strony taki aż całego boku? Nie jest to silny ból ale odczuwalny, jak kolka 🤔 to strona z której była owu czy jak?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 07:40

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Tak, mnie niedawno dopadł taki ból, nie mam przy tym żadnych innych objawów, więc myślę że to rozciąganie macicy/młody się w coś wcisnal.
    Mam nadzieję że to rozciąganie macicy 🙏

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się :D

    Wyniki z dziś:
    TSH 0,957
    ft3 3,65
    ft4 1,32

    Pan doktor będzie zachwycony, bo o to mu chodziło. Chciał trzymać TSH koło 1 i jest :)
    Także moja tarczyca jest gotowa na ciążę 😎

    Ochmanka, moni05, eemmiilliiaa, Mildred, Malgonia, MonikA_89!, Nuch, Misiaa, 5ylwian, moyeu, Malinaa90, Gosiek1993, Szczesliwa_mamusia, szona, Magduullina, Ania_85_, Arashe, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2270 3642

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam za tą cholerną @ i cuda mi się w ograniźmie dzieją :/ dzisiaj cycki ale tylko po bokach to bolą tak że jak zdjęłam stanik to myślałam że szału dostane tym bardziej że niestety mam bardzo duże piersi :/

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    A ja czekam za tą cholerną @ i cuda mi się w ograniźmie dzieją :/ dzisiaj cycki ale tylko po bokach to bolą tak że jak zdjęłam stanik to myślałam że szału dostane tym bardziej że niestety mam bardzo duże piersi :/

    A przypomnij mi Kochana czy test robiłaś ;)

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2270 3642

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia nie robiłam bo cykl totalnie odpuszczony więc na nic innego poza @ nie liczę tylko znowu mi się coś pomyrdało :/ ale od przyszłego cyklu znowu zaczynamy staranka ;)

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem w tym cyklu, jestem po clo i zastrzyku z ovi, 3 dni temu odstawiłam dupka, a okres nie przychodzi. Razem z odstawieniem proga minęły skurcze brzucha, a cycki cały czas flaki i nie bolą. Zawsze czy po luteinie czy dupku dostawałam okres jak trzeba, a tutaj cisza. Bobotest negatywny więc już dalej nie robiłam nic...czy któraś czekała długo na okres po odstawieniu dupka?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Ja też mam problem w tym cyklu, jestem po clo i zastrzyku z ovi, 3 dni temu odstawiłam dupka, a okres nie przychodzi. Razem z odstawieniem proga minęły skurcze brzucha, a cycki cały czas flaki i nie bolą. Zawsze czy po luteinie czy dupku dostawałam okres jak trzeba, a tutaj cisza. Bobotest negatywny więc już dalej nie robiłam nic...czy któraś czekała długo na okres po odstawieniu dupka?

    Ja w lipcu czekałam prawie tydzień... ale to był mój pierwszy cykl z dupkiem

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane muszę Was nadrobić, bo przez długi weekend zaglądałam tutaj tak na szybko. Oczywiście cały czas trzymam za Was kciuki.✊😘
    Mnie złapało wczoraj przeziebienie. Boli mnie mocno gardło i mam katar. Zastanawiam sie czy brać gripex ,czy nie..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7345 10417

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Kochane muszę Was nadrobić, bo przez długi weekend zaglądałam tutaj tak na szybko. Oczywiście cały czas trzymam za Was kciuki.✊😘
    Mnie złapało wczoraj przeziebienie. Boli mnie mocno gardło i mam katar. Zastanawiam sie czy brać gripex ,czy nie..
    Zdrówka życzę! Ja przy początkach przeziębienia od razu biorę Neosine. Jak dla mnie jest dużo bardziej skuteczna niż Gripex, coldrex, itp. Może spróbuj?

    Pati96 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w poniedziałek wracam do UK więc będę do was częściej zagladac😊 ja rosnę z dnia na dzień, ruchy co raz bardziej odczuwalne, zdecydowaliśmy się na imię Gabryś 😍
    Miłego dnia😘

    moyeu, Ochmanka, syllwia91, Malgonia, Sasanka55, DzulkaJ, szona, moni05, Mila1996, MonikA_89!, Magduullina, Justa29, Madziandzia, aeiouy, Ania_85_, Arashe lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Ja już w poniedziałek wracam do UK więc będę do was częściej zagladac😊 ja rosnę z dnia na dzień, ruchy co raz bardziej odczuwalne, zdecydowaliśmy się na imię Gabryś 😍
    Miłego dnia😘
    Piękne imię 😘

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 07:40

    Malgonia, Pati96, Ochmanka, moni05, MonikA_89!, Karolina lubią tę wiadomość

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego