Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 my się tak naprawdę staraliśmy od września tamtego roku, w marcu się udało, ale w maju poroniłam :( i teraz w zasadzie udalo siebie razu w pierwszym cs

    Anhydra może mieć racje :D ja w zasadzie teraz tez nie miałam za bardzo objawów, ale rozumiem Pap, ja teraz tydzień po <3 wiedziałam, że się udało. Po prostu to jakoś czułam. Więc wierze, że Ty możesz czuć, że nic z tego....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:34

    UFPAp2.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna cudowna beta! Moje gratulacje :) zdrówka! :*

    DorotaAnna lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • pap86 Autorytet
    Postów: 3412 2531

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czuje, cycki flaki, jadla bym tylko slodycze to na pms. Ech. Ale spoko-plan mam bo robie w 4dc badania, potem w 14 i potem ide do gina (mam upatrzonych 3lekarzy, musze sie zdecydowac na ktoregos ostatecznie). A! I meza poslac na badanie.

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :)

    Przyszłam sprawdzić co tam u Was a tu cisza :/

    Może zmobilizuje Was 15tyg wiruskami?????

    #%^*+^%^*#}}%*+^#}#^*+^}}*+=^$£¥¥$$£%}^$>$£¥+^#<$£<$^£>£+¥£%#%^*$£¥¥>~|<$^^£+¥¥*%>}>%^$**¥+¥$>>#~<%^$**¥+¥£^>$**£*+¥£>^*>$£>%£*%$**+¥+^^%#####%^^***++££$£$>>^*££>$£££*££$*+££$*£$££*%#$*+*%%#$**+££$^**$$#%**££%^**¥£$>

    Dorota piękna beta :) gratuluje :)

    Tosia2323, Anhydra, ef36, Malgonia, Malinka7, DorotaAnna, moyeu, Reniferra lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie przygarnę porcję :) .
    U mnie 17dc a na owulakach same negatywy ): . Najgorsza jest ta presja uciekającego czasu...

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My już troche odpoczelismy po weselnym weekendzie.

    W sobote robilam powtorke proga, w 7dpo. Wyszedl lekko ponad 13. Słabo chyba, co?

    Dodatkowo dupka zostalo mi juz tylko na jutro, przez to, że gin napisala mi zebym brala po 3 tab. dziennie.

    Może ktoś ma do odsprzedania duphaston?

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...z tym progiem 7dpo to różnie mówią Często spotkałam się z opinią, że o owulacji świadczy wartość powyżej 10. Mój gin z kolei kiedyś stwierdził, że mój wynik ok 11 jest wynikiem "niepewnym". Ja przy każdej owulacji potwierdzonej monitoringiem 7dpo miałam wynik 18 z kawałkiem. Ale wydaje mi się, że jedna kobieta ma koło 15, inna 22 i ta wartość może być cechą w pewnym stopniu indywidualną.

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się urodzinowo :-)
    Dorota - beta jest przepiękna :-)
    Pap86 - u mnie brak objawów był właśnie objawem :-) Co miesiąc ból piersi, brzucha i inne, wskazujące na ciążę :-) I zawsze przychodziła @ A tymczasem ostatnio totalnie brak objawów czegokolwiek - obecnie 8t4d :-D

    DorotaAnna lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Tak z perspektywy to w sumie się cieszę, że już po euro i innych zmaganiach sportowych...wreszcie można się zabrać za porządny pomiar temperatury, a tak - co drugi dzień była notatka "alko, alko, alko" ;)

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za wszystkie miłe słowa :) trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dalej dobrze :) w czwartek do lekarza.

    Dzisiaj ktoś miał testować i co??

    UFPAp2.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, podczytałam na Dinusiach, bardzo mi przykro, ale wiem że dasz radę i życzę Ci z całego serca powrotu z Mazur we trójkę! Nie pozwól złym myślom wygrać, dobre myśli przyciągają dobre zdarzenia, głęboko w to wierzę i wiem że Wam się uda :) <3

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Moyeu :)
    Ja jeszcze sie nie poddalam. Troche sie tylko zalamalam :/ ja juz od badania kariotypow bralam pod uwage, ze moge nie urodzic biologicznego dziecka, ale mialam nadzieje, ze mamy wiecej czasu i ze uda mi sie zsjsc choc jeszcze ze 3 razy we wlasna ciaze.. no moze nie bedzie tak tragicznie. Poki co wypatruje owulacji a tu sluz mierniutki. Niby fajnie, ze ta owulka tak sie fajnie chce wpasowac w weekendowe plany, ale to zawsze jest stres czy przypadkiem to nie bedzie ten cykl kiedy nie przylezie :/
    Ale mam badzieje, ze razem trafimy na majowy watek :)

    Anhydra, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • pap86 Autorytet
    Postów: 3412 2531

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj ale sie dłuży czas do @.. dzis 25dc-zwykle wlasnie wtedy albo w 26dc zaczyna sie plamienie wiec i teraz czekam jak a szpilkach. Kazdego miesiaca czlowiek sie łudzi,ze jwdnak sie udalo. Ale nie wierze w to juz.. obym sie pomylila..
    Patuniek86 ja w obu ciazach (poronionej i tej donoszonwj) nie mialam zadnych objawow.no troche mnie piersi po bokach bolaly i w pierwszej nagle przestaly i..wiadomo jak sie skonczylo.gdzies w 6tc ciazy z synkiem tez nagle piersi przestaly bolec i byla panika..ale okazalo sie,ze wszystko ok. Nigdy nie mialam mdlosci ani nic takiego no pozniej w 1trym to tylko sennosci i daleeeko pozniej w ciazy dolegliwosci ciazoww hehe.
    No jak do czwartku by plamienie sie nie pojawilo to testuje.

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziękuje Moyeu :)
    Ja jeszcze sie nie poddalam. Troche sie tylko zalamalam :/ ja juz od badania kariotypow bralam pod uwage, ze moge nie urodzic biologicznego dziecka, ale mialam nadzieje, ze mamy wiecej czasu i ze uda mi sie zsjsc choc jeszcze ze 3 razy we wlasna ciaze.. no moze nie bedzie tak tragicznie. Poki co wypatruje owulacji a tu sluz mierniutki. Niby fajnie, ze ta owulka tak sie fajnie chce wpasowac w weekendowe plany, ale to zawsze jest stres czy przypadkiem to nie bedzie ten cykl kiedy nie przylezie :/
    Ale mam badzieje, ze razem trafimy na majowy watek :)
    I takie nastawienie to ja rozumiem ;) owulacja widmo w natarciu ;) trzymam kciuki!

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek przepraszam, ale wczoraj miałam ciężki wieczór.
    Wszystkiego najlepszego , rośnijcie zdrowo :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2267 1890

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały 2 dni do terminu @
    Temperatura sie utrzymuje na wysokim poziomie.
    Nadzieja rośnie razem z lękiem.

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    atdc2n0am8cbp7q1.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - nie załamuj się. Uda się na pewno, grunt to dobra wiara. :)

    Promyk - testowałaś już? Chyba mi umknęło... :)

    Trzymam kciuki za Was wszystkie strasznie mocno! :) :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2267 1890

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Promyk - testowałaś już? Chyba mi umknęło... :)
    Spróbuje w piątek albo w sobote.
    W czw w zeszlym tyg bylam na monitoringu i ładne ciałko żólte+endometrium 16mm.
    Zobaczymy ale tylu negatywnych testow sie naoglądałam.. tym razem była potwierdzona owulacja i to jest pierwszy cykl z Clo

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    atdc2n0am8cbp7q1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tylko cichaczem zostawiam wiruski! Mam nadzieję, że któraś skorzysta ;)

    &&&&&#######%%%%%%%%®®®®®®%%%%%%%¥¥¥¥¥€€€€€¢¢¢¢¢¥¥¥¥¥%%%%%%%%%%€¥€€€©%€€¢€€€©%%¢¢¢¢€€¥€©©©©%%%%%¢¢¢¢¢¥¥¥¥¥¥¥¥¥€¥¥#####$$$$$$$####$$$$%%%%%%€€€¥¥¥¥¢¢¢¢€€¥¥¥¥%%%%%¢¢¢¢¢€€¥¥¥€%%%%%%¢¢¢¢¢€€€€€€¢¢¢¢¢%%%%%

    Malgonia, Malgonia, Malgonia, moyeu, Malinka7 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk to zaciskamy mocno kciuki :) Tylko po co czekać aż tak długo z tym testowaniem? ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego