Spóźniający okres
-
Cześć Wam mam parę pytań może któraś z was też tak miała i coś podpowie.
Od 9.07 powinnam mieć okres, nie dotarł jeszcze. Dzis 36dc niby 17dpo. Miałam objawy tj bardzo wrażliwe, czerwone i swędzące sutki, żyłki na nich. W dniu kiedy miała być test negatywny. Powtórzony jeszcze raz 2 dni później też negatywny. Temperatury utrzymują się na poziomie 37 lub więcej. Zrobiłam dziś betę i progesteron beta wyszła <0.20U/I
progesteron (s) 25.600 nmol/l
Progesteron (jedn.tradyc) 8.038 ng/ml.
Tydzień przed @ bolalo mnie podbrzusze jak na okres I w sumie do tej pory je czuję w ciągu dnia parę razy.
Czy jest szansa że coś się poprzestawiało i to jednak może być ciąża? Jutro mam wesele i się zastanawiam czy pić alkohol czy lepiej nie.
Narzeczony mnie pociesza że póki nie mam okresu to piłka w grze, ja już nastawiona na płacz bo 16cykli się staramy i w sumie pierwszy raz mam jakieś można by powiedzieć ciążowe objawy. -
94Magda wrote:Cześć Wam mam parę pytań może któraś z was też tak miała i coś podpowie.
Od 9.07 powinnam mieć okres, nie dotarł jeszcze. Dzis 36dc niby 17dpo. Miałam objawy tj bardzo wrażliwe, czerwone i swędzące sutki, żyłki na nich. W dniu kiedy miała być test negatywny. Powtórzony jeszcze raz 2 dni później też negatywny. Temperatury utrzymują się na poziomie 37 lub więcej. Zrobiłam dziś betę i progesteron beta wyszła <0.20U/I
progesteron (s) 25.600 nmol/l
Progesteron (jedn.tradyc) 8.038 ng/ml.
Tydzień przed @ bolalo mnie podbrzusze jak na okres I w sumie do tej pory je czuję w ciągu dnia parę razy.
Czy jest szansa że coś się poprzestawiało i to jednak może być ciąża? Jutro mam wesele i się zastanawiam czy pić alkohol czy lepiej nie.
Narzeczony mnie pociesza że póki nie mam okresu to piłka w grze, ja już nastawiona na płacz bo 16cykli się staramy i w sumie pierwszy raz mam jakieś można by powiedzieć ciążowe objawy.
Prawdę mówiąc prędzej postawiłabym na przesunięta owulacje niz to, ze jestes 17dpo z takim progiem i ujemna beta 😉 mialas monitoring? Jesteś pewna owulacji?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
94Magda wrote:Nie miałam obserwacji i żadnej pewności kiedy dokładnie była owulacja.
Czyli najlepiej powtórzyć testy za parę dni?
Myślę, ze tak. Skoro tydzień przed testem bolal Cie brzuch okresowo to równie dobrze mógłby to być bol owulacyjny, a wtedy progesteron, który zrobiłaś wskazywałby na wystąpienie owulacji i to, ze jestes ok. 7dpo. Czyli myślę, ze nawet do tygodnia czasu - albo okres przyjdzie, albo beta będzie juz wtedy wiarygodna.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
A ja mam zagwostke bo dziwna sytuacja troszkę. Odpuściliśmy z narzeczonym jakieś starania i ogólnie przeszliśmy na stosunek przerywany. Ale dokładnie 25 czerwca kochaliśmy się do końca. 27 czerwca dostałam okres trwał 4 dni. Potem tak jakoś wyszło że cały lipiec nie było nic. Wczoraj powinnam dostać okres a nie przyszedł. Zawsze mam co 24 dni. Jedynie co to zaobserwowałam na wkładce taki jakby śluz kawa z mlekiem ale dosłownie malutko. I dzisiaj jak szyjkę sprawdzałam jest mięciutka i całkowicie zamknięta i śluz dalej taki mleczny kawowy. Byłam pewna że dostanę okres bo naprawdę brzuszek mnie pobolewal piersi no jak stanik ściągnęłam to jakbym kamienie miała. I ból lędźwi wczoraj okropny. Boje się test zrobić chyba do poniedziałku poczekam bo jak to możliwe żeby coś się wydarzyło z seksu przed okresem....🙈
-
Tynka96 wrote:A ja mam zagwostke bo dziwna sytuacja troszkę. Odpuściliśmy z narzeczonym jakieś starania i ogólnie przeszliśmy na stosunek przerywany. Ale dokładnie 25 czerwca kochaliśmy się do końca. 27 czerwca dostałam okres trwał 4 dni. Potem tak jakoś wyszło że cały lipiec nie było nic. Wczoraj powinnam dostać okres a nie przyszedł. Zawsze mam co 24 dni. Jedynie co to zaobserwowałam na wkładce taki jakby śluz kawa z mlekiem ale dosłownie malutko. I dzisiaj jak szyjkę sprawdzałam jest mięciutka i całkowicie zamknięta i śluz dalej taki mleczny kawowy. Byłam pewna że dostanę okres bo naprawdę brzuszek mnie pobolewal piersi no jak stanik ściągnęłam to jakbym kamienie miała. I ból lędźwi wczoraj okropny. Boje się test zrobić chyba do poniedziałku poczekam bo jak to możliwe żeby coś się wydarzyło z seksu przed okresem....🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2023, 13:27
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Ogólnie chcemy ale bez parcia jakoś dlatego stwierdziliśmy że na wakacje przystopujemy sobie a w sumie przez 12 lat się nie zabezpieczamy zazwyczaj był przerywany ale mamy świadomość że to żadna antykoncepcja,ale no raz się tak zdarzyło w czerwcu że doszedł i świruje 😂
-
Tynka96 wrote:Ogólnie chcemy ale bez parcia jakoś dlatego stwierdziliśmy że na wakacje przystopujemy sobie a w sumie przez 12 lat się nie zabezpieczamy zazwyczaj był przerywany ale mamy świadomość że to żadna antykoncepcja,ale no raz się tak zdarzyło w czerwcu że doszedł i świruje 😂Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
nick nieaktualny
-