X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Spóźniający się okres…
Odpowiedz

Spóźniający się okres…

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdalena 94 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny❤️
    Odzywam się do Was po prawie 5 latach☺️ w 2021 urodziłam syna❤️
    Zwracam się do Was z pytaniem, ale najpierw opiszę sytuację☺️
    Z mężem ogólnie nie staramy się o dziecko. To jest na zasadzie: będzie, to super❤️ (ja bardzo chce tak nawiasem mówiąc🥰). Moje cykle są 28-29 dniowe☺️ dziś jestem w 37 dniu cyklu. Miesiączka nie przyszła. Oczywiście miewam bóle brzucha, czasami nawet kłucie w macicy i w jajnikach. Od dwóch dni mam jakieś mdłości, zazwyczaj z rana i jak idę spać..😑 (nie chce sobie wkręcać że jestem w ciąży). Testy wychodzą mi negatywne, nawet te które wykrywają ciążę od normy bhcg 10😑 czy to może być wczesna ciąża? Czy po prostu nic z tego, a człowiek się łudzi…?😔

• Sylaada Autorytet

Wysłany: 10 października, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może lepiej zrobić betę z krwi? Wynik będzie pewny

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    IVF, stymulacja 11.25? 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Endoover, L-arginina, Ubichinol, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Kina123 Debiutantka

Wysłany: 12 października, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miewałaś wcześniej nieregularne cykle?

Nieraz okres się spóźnia i to nie musi o niczym świadczyć. Mnie jak nieraz się spóźni to też tuż przed mam takie objawy jak opisujesz, włącznie z nudnościami.

Ale to zależy, dlatego dla pewności bym zrobiła betę. W tym dniu cyklu da Ci już to pewną odpowiedź.

Jeśli beta będzie negatywna to do ginekologa polecam iść. Moja koleżanka miała przypadek, że spóźniał jej się okres, testy negatywne - okazało się, że to cysta na jajniku. Wszystko dobrze się skończyło, po prostu nieraz brak okresu nie zawsze oznacza wyłącznie ciążę

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ