X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Spóźniający się okres…
Odpowiedz

Spóźniający się okres…

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdalena 94 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny❤️
    Odzywam się do Was po prawie 5 latach☺️ w 2021 urodziłam syna❤️
    Zwracam się do Was z pytaniem, ale najpierw opiszę sytuację☺️
    Z mężem ogólnie nie staramy się o dziecko. To jest na zasadzie: będzie, to super❤️ (ja bardzo chce tak nawiasem mówiąc🥰). Moje cykle są 28-29 dniowe☺️ dziś jestem w 37 dniu cyklu. Miesiączka nie przyszła. Oczywiście miewam bóle brzucha, czasami nawet kłucie w macicy i w jajnikach. Od dwóch dni mam jakieś mdłości, zazwyczaj z rana i jak idę spać..😑 (nie chce sobie wkręcać że jestem w ciąży). Testy wychodzą mi negatywne, nawet te które wykrywają ciążę od normy bhcg 10😑 czy to może być wczesna ciąża? Czy po prostu nic z tego, a człowiek się łudzi…?😔

• Sylaada Autorytet

Wysłany: 10 października, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może lepiej zrobić betę z krwi? Wynik będzie pewny

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole, Cetroide, Fostimon.
    19.11.25 Punkcja 12 🫧 - 10🥚- 4 MII - 3 ❄️❄️❄️

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Kina123 Debiutantka

Wysłany: 12 października, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miewałaś wcześniej nieregularne cykle?

Nieraz okres się spóźnia i to nie musi o niczym świadczyć. Mnie jak nieraz się spóźni to też tuż przed mam takie objawy jak opisujesz, włącznie z nudnościami.

Ale to zależy, dlatego dla pewności bym zrobiła betę. W tym dniu cyklu da Ci już to pewną odpowiedź.

Jeśli beta będzie negatywna to do ginekologa polecam iść. Moja koleżanka miała przypadek, że spóźniał jej się okres, testy negatywne - okazało się, że to cysta na jajniku. Wszystko dobrze się skończyło, po prostu nieraz brak okresu nie zawsze oznacza wyłącznie ciążę

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ