Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam i nie mam zespolu antyfosfolipidowego a co do kwasu foliowego to kazal brac oddzielnie jeszcze...

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam u dietetyka to mi powiedział że trzeba zwracać uwage na indeks glikemiczny ale jeszcze bardziej na ładunek glikemiczny ! Bo coś może mieć wysoki indeks glikemiczny ale za to może mieć bardzo niski ładunek i to dużo zmienia . Podam jeden przykład: masz czekolade i arbuza czekolada ma niższy indeks od arbuza ale za to arbuz ma mniejszy ładunek glikemiczny więc pomimo tego że według rozpiski arbuz jest na czerwonej liście ig to jest jak najbardziej wskazany osobą z cukrzycą czy io ze względu na jego ładunek... poczytaj sobie o tym to dużo zmienia ;)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia czy po wyleczeniu Ureaplasma urealyticum kolezanka normalnie donosila ciaze?

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 az musze poczytać tez bylam u dietetyka i o tym nic nie mowila chodzi mi o "ladunek"tez nie jestem w stanie w 100 % wyeliminować glutenu i nabialu ale się strama wiem ze to daje super efekty:)

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 00:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie dużo dietetyków niestety o tym nie wspomina jak poczytasz troche to faktycznie zobaczysz że różnica ig od łg jest spora i myślę że bardzo mało się o tym mówi..

    ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Holibka Autorytet
    Postów: 1154 873

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie na teście tylko jedna kreska, idę spać dalej ;)

    tb733e5eif1wqjv8.png
    7u22gox1v9tgg7rg.png
    13.03.2019 7t0d jest serduszko :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Ja mialam dzisiaj koszmarna noc nawet jak sie przebudzilam to sny sie łączyły.
    Śniło mi sie, że pojechalam z ciotka do Rumunii i tam paru lokalsow wbilo nam sie do samochodu i chciało Hajs. Nie dalam więc nas porwali ( a tej ciotce to nie przeszkadzało kompletnie!) udało mi się uciec przez lazienke zawiadomić policję i jakoś się obudzialam zmeczona tym snem. Popatrzylam na zegarek i zasnelam. A tu ciąg dalszy w Polsce siedzę sama w domu ( rodzinnym domow dziadków! Nie mieszkam tam )czekam na rozwój sytuacja a tu przyjeżdżają rodzice tych Rumunów i próbują się włamać. Kiedy wylamali zamki od drzwi wejściowych zdążyłam zamknąć sie w lazience i wtedy przyjechała policja ...
    Sorry za przydluga historię ale to było tak masakrycznie realne...

    A wracając do normalności 27 dc 12 dpo:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/609216163cbc.png

    Przez wyjazd trochę gorzysty ten wykres ale temp w górze jeszcze :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 06:34

    MonikA_89!, agge, moni05 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    https://zapodaj.net/52276fb110761.jpg.html

    Konstrukcja mojego M. w lozku :D
    Heh, pomysłowego masz tego męża :P

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Na razie w sumie niewiele tego mam. Jak plamienie bardziej. To liczyć dziś 1dc czy jutro jak się rozkręci?
    1dc zwykle lekarze każą liczyć jak pojawia się żywo czerwona krew. Poczekałabym jak sytuacja się rozwinie dzisiaj

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina0786 wrote:
    robiłam i nie mam zespolu antyfosfolipidowego a co do kwasu foliowego to kazal brac oddzielnie jeszcze...
    Jeszcze możesz sprawdzić białko S wolne i białko C. Niedobór tych białek powoduje problemy z krzepnięciem

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 06:51

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    Ja mialam dzisiaj koszmarna noc nawet jak sie przebudzilam to sny sie łączyły.
    Śniło mi sie, że pojechalam z ciotka do Rumunii i tam paru lokalsow wbilo nam sie do samochodu i chciało Hajs. Nie dalam więc nas porwali ( a tej ciotce to nie przeszkadzało kompletnie!) udało mi się uciec przez lazienke zawiadomić policję i jakoś się obudzialam zmeczona tym snem. Popatrzylam na zegarek i zasnelam. A tu ciąg dalszy w Polsce siedzę sama w domu ( rodzinnym domow dziadków! Nie mieszkam tam )czekam na rozwój sytuacja a tu przyjeżdżają rodzice tych Rumunów i próbują się włamać. Kiedy wylamali zamki od drzwi wejściowych zdążyłam zamknąć sie w lazience i wtedy przyjechała policja ...
    Sorry za przydluga historię ale to było tak masakrycznie realne...

    A wracając do normalności 27 dc 12 dpo:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/609216163cbc.png

    Przez wyjazd trochę gorzysty ten wykres ale temp w górze jeszcze :)
    Jak masz taką tempkę 12dpo to aż się prosi o test! Moja lekarka kazala mi sprawdzać proga, betę i estradiol właśnie tego dnia :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak masz taką tempkę 12dpo to aż się prosi o test! Moja lekarka kazala mi sprawdzać proga, betę i estradiol właśnie tego dnia :P

    Już nic z tego w robocie siedzę :/
    Poza tym podchodzę do dzisiejszej temp z ostrożnością, te koszmary mnie jednak na te sekundy wybudzały, a ja nigdy do końca nie ogarniam tej temperatury "spoczynkowej"


    A sezon sprawdzania w łazience czy @ nie przyszła u mnie też czas już zacząć :D

    aeiouy, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Magda_Lena0801 Przyjaciółka
    Postów: 77 26

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się przestraszyłam i nie testowałam. Brzuch boli jak na @, cycki jak bolały tak bolą. Pomału zaczynam przyjmować do siebie wiadomość, że pierwsze koty za płoty. W kolejnym może się uda..

    Staramy się...

    7 cykl starań...
    AMH 6,30 ng/ml
    TSH 0,615 uIU/ml
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, wspieram i trochę zazdraszczam emocji. Tzn tego, że macie szansę zobaczyć ten pozytywny test..

    U mnie obecnie 5 dc.
    Myślę o tym radioaktywnym jodzie, także to byłby ost cykl starań...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, a jak u Ciebie? Zaczelas krwawic? :*

    Cukrzyk, co nalezy zbadac przy tym zespole antyfosfolipidowym? Mialam PT (czas protrombinowy, INR), wskaznik protrombinowy, APTT i fibrynogen. Czy cos powinnam do tego dorzucic?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 09:40

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina0786 wrote:
    szczesliwa mamusia czy po wyleczeniu Ureaplasma urealyticum kolezanka normalnie donosila ciaze?
    Tak. Skoncxylo sie co prawda na in vitro. Ale udalo sie za 1razem. Ma 2 córeczki

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozkręcił się okres, o 4 obudził mnje ból brzucha :P więc liczę od dziś 1dc

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kozzmarnie wszystko boli po tym usg wczoraj. Wzielam tabletke przeciwbolowa i jest jako tako, ale juz sie boje vo bedzie jak pusci :/
    Za to wykres mam sluczniusi. Ciekawa jestem i jak bedzie wygladal i jaki prog bedzie.

    Zaczelam sie zastanawiac czy to nie przez to, ze inozytol odstawilam. Nie kryje ze sobie brak ciazy kompensuje jedzeniem a z ta insulina roznie u mnie bywalo.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA białko c i s robiłam też robiłam i jest ok, praktycznie wszystkie badania miałam robione :) część nawymyslalam sama reszta lekarz jedyne co to nie brałam tej bakterii z moczu musze poszukać w którym lab robia ja najtaniej i zrobić koniecznie.Wogóle chce zrobić posiew w kierunku zwykłych bakterii i grzybów, ureaplazmy, mikoplazmy i chlamydie bo tego nie miałam ;(

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antykoagulant toczniowy
    P. ciała przeciw kardiolipinie IgG
    P. ciała przeciw kardiolipinie IgM
    P. ciała przeciw B2GP1 (beta 2 glikoproteinie 1)
    Antytrombina III (AT III)
    Białko C
    Białko S
    Homocysteina
    Wykrywanie mutacji typu Leiden w genie czynnika V (v leiden)
    Wykrywanie mutacji w genie protrombiny
    Wykrywanie mutacji w genie MTHFR
    to wszystko miałam robione i jest ok

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego