Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam sobie testy na allegro jednak nie wytrzymam do @ dziś 22 d.c jeszcze troszkę poczekam i zrobie pod koniec tygodnia :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura dziś 36,05 dziwna jakas brzuch mam spuchnięty ilekko pobolewa...piersi nic a nic..ale do kibelka częściej chodze..

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina0786 wrote:
    Antykoagulant toczniowy
    P. ciała przeciw kardiolipinie IgG
    P. ciała przeciw kardiolipinie IgM
    P. ciała przeciw B2GP1 (beta 2 glikoproteinie 1)
    Antytrombina III (AT III)
    Białko C
    Białko S
    Homocysteina
    Wykrywanie mutacji typu Leiden w genie czynnika V (v leiden)
    Wykrywanie mutacji w genie protrombiny
    Wykrywanie mutacji w genie MTHFR
    to wszystko miałam robione i jest ok

    Marina, wierze, ze u Ciebie w takim razie to okropny pech, a nie jakas przypadlosc i te 2 poronienia zostana zrekompensowane przez gromadke cudnych i zdrowych bobasow. Trzymam kciuki za test :)

    Marina0786 lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk- moje ostatnie przeciwciala anty-tpo 54,06 iu/ml. Normy lab od 0 do 5,61. A anty-tg 67,96 normy od 0 do 4.11. Ciekawa jestem jak teraz wyjdzie po szpitalu. Takze i przy takich przeciecialach da sie w ciaze zajsc. Z tym,ze ja lecze tarczyce od 6lat.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:03

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7811 11004

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina0786 wrote:
    temperatura dziś 36,05 dziwna jakas brzuch mam spuchnięty ilekko pobolewa...piersi nic a nic..ale do kibelka częściej chodze..
    Strasznie niską masz tą temperaturę jak na 22dc. Miałaś skok po owu?

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1908 2523

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    W zasadzie to zapowiedzieli, że po 24h od leków kontrola i najprawdopodobniej zabieg tak czy siak, żeby się zakażenie nie wdało, jak już się szyjka otworzy...
    U mnie było tak samo, z resztą miałam grube endo i tabletki nie ruszyły go, tylko sam pęcherzyk wpadł, współczuję Ci tego co przechodzisz kochana

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Cukrzyk- moje ostatnie przeciwciala anty-tpo 54,06 iu/ml. Normy lab od 0 do 5,61. A anty-tg 67,96 normy od 0 do 4.11. Ciekawa jestem jak teraz wyjdzie po szpitalu. Takze i przy takich przeciecialach da sie w ciaze zajsc. Z tym,ze ja lecze tarczyce od 6lat.

    No to ja niestety mam wieksze te przeciwciala bo na poziomie 650... Czytalam tez ze im wieksze te p-ciala tym trudniej o ciaze. Ja lecze tarczyce juz 19 lat :( rozpoznano u mnie chorobe w wieku 9 lat w 2000 roku razem z cukrzyca.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 12:10

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy jakich normach masz te przeciwciala. Bo co labo,to inne jednostki
    Ja lecze od 6,ale mysle,ze choruje duzo dluzej. No ja w tym roku 37skoncze ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 12:12

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Irvine, a jak u Ciebie? Zaczelas krwawic? :*

    Cukrzyk, co nalezy zbadac przy tym zespole antyfosfolipidowym? Mialam PT (czas protrombinowy, INR), wskaznik protrombinowy, APTT i fibrynogen. Czy cos powinnam do tego dorzucic?
    Tak, w nocy morze krwi i już jestem 2 godziny po zabiegu. Sprawnie i po bólu.
    Dziękuję za polecenie tego szpitala :* chyba dziś wyjdę :)

    moni05, agge, Sasanka5, 5ylwian, MonikA_89!, Arashe, szona, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka - z takich podstaw na ten zespol antyfosf. to przeciwciala przeciw beta glikoproteinie w 2 klasach swoistosci IgG i IgM i przeciwciala antykardiolipinowe tez IgG i IgM + antykoagulant toczniowy

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A przy jakich normach masz te przeciwciala. Bo co labo,to inne jednostki
    Ja lecze od 6,ale mysle,ze choruje duzo dluzej. No ja w tym roku 37skoncze ;-)

    Takich jak Twoje niestety. Norma tez do 5 :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 12:17

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Ela14 Debiutantka
    Postów: 14 1

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    jestem nowa, sporo już czytałam wpisów na forum. Staram się od jakiś 6m, mam już dziecko z poprzedniego związku a teraz po latach zapragnęłam drugiego dzidziusia. Mam Hashimoto 137 euthyrox i tsh ok 0,7. Biorę drugi cykl duohaston 16-25dc po 2 tabletki. W zeszłym cyklu jakoś w 23dc wyniósł 12,8. Teraz miałam owulacje w 12dc - silny ból brzucha cały dzień i test clearblue dzień wcześniej pokazał uśmiechnięta buźkę. Martwi mnie tylko strasznie jedna rzecz: byłam na usg w 18dc i gin mówi ze była piękna owulacja z lewego jajnika, widać zapadnięty pęcherzyk Graffa, zatoka Douglasa wolna i endometrium 12,2mm na koniec mówi z tego ciąży nie będzie w tym cyklu...z tego stresu nawet nie zapytałam dlaczego? Skąd ona to może wnioskować po 5-6dniach po owulacji. Serio załamałam się. Czy na takim zwykłym usg lekarza tak wcześnie widzi już jakieś zmiany i może na 100% wykluczyć ciąże pomimo odbytej owulacji??? Proszę odpuszcie mi coś bo zwariuje. Już raz jedna dziewczyna mi odpisała ze mam czekać i zrobić test, ale teraz jestem naprawdę podłamana:(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, super wiadomosc :* Pewnie zaraz Cie wypuszcza. Mnie dali kotlety po wybudzeniu z narkozy i zaraz po tym wypis ;) Najwazniejsze, ze juz bedziesz w domu wsrod bliskich. Uwazaj teraz na siebie i duzo odpoczywaj :*

    Cukrzyk, bardzo Ci dziekuje :) Az mnie caly siusiakowod zabolal, jak przeczytalam te nazwy i oczywiscie przekonana, ze juz to mam :( Dzis lub jutro owu i nie wiem, czy dzialac, czy sie najpierw przebadac...

    Irvine90 lubi tę wiadomość

  • Holibka Autorytet
    Postów: 1154 873

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam zdjęcie. Nie biorę tego testu na poważnie bo poszłam spać i przejrzałam mu się dokładnie już z godzinę po... ale zobaczcie i powiedzcie czy tam nie ma cienia cienia cienia cienia cienia?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/705583a51319.png

    Sasanka5, APrzybylska lubią tę wiadomość

    tb733e5eif1wqjv8.png
    7u22gox1v9tgg7rg.png
    13.03.2019 7t0d jest serduszko :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Dziewczyny wrzucam zdjęcie. Nie biorę tego testu na poważnie bo poszłam spać i przejrzałam mu się dokładnie już z godzinę po... ale zobaczcie i powiedzcie czy tam nie ma cienia cienia cienia cienia cienia?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/705583a51319.png

    Cos widze :) Kciuuuki! :)

  • Holibka Autorytet
    Postów: 1154 873

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic czekam, mam jeszcze jeden test i jak nie przyjdzie @ to zrobię we czwartek... no chyba że nie wytrzymam i zrobię jutro hehe ;) ale by było... ale zupełnie na spokojnie podchodzę, wiem to po dzisiejszym porannym spojrzeniu na test, kiedy byłam pewna ze nic nie pokazał.

    Irvine dobrze że już po...

    Kurczę ile tych badań o których piszecie... ile kobieta musi przejść...

    Malinowa91, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    tb733e5eif1wqjv8.png
    7u22gox1v9tgg7rg.png
    13.03.2019 7t0d jest serduszko :)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś tam widzę. Oby to bylo to :)

    Ale ja już sceptycznie podchodzę do wyników po czasie. Ja sobie narobiłam w grudniu takim nadziei, i nic :D
    Więc dobrze że na spokojnie podchodzisz. :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasanko jesteś kochana dziekuje za wsparcie Tobie jak i innym fajnym babeczkom tez zycze pięknych zdrowych dzieciaczków :)

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczęło tak łamać w kościach, cycki bolą, mam nadzieję, że się żadne choróbsko nie przypałęta .... :/

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! mialam skok po owu ale nie pmietam dokladnie bo na temp.nie bardzo zwracam uwage niestety...ale dzis mam wlasnie wyjatkowo niska tzresie mnie az strasznie mi zimno a w pracy na szczescie niemam klientek za wiele wiec sie gzreje:)

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego