Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    Później w 38dc zrobiłam zwykły test Baby Boom, ale nic tam nie było po 4min, więc od razu to wyrzuciłam I dzisiaj 40dc to co wcześniej wysłałam, I również test Baby Boom.
    Mi BabyBoom jako jedyny pokazał jakiś cień cienia cienia A w ciąży nie byłam. Ma innych była biel vizira. Nie chcę Cię smucić że się nie udało ale ja nie mam zaufania do tego testu

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4032 6184

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, w tym rzecz właśnie, że ja nie wiem, bo nie miewam infekcji pęcherza, raz jak miałam, chyba na początku zeszłego roku to bardzo bolał mnie pęcherz i szczypalo mocno przy sikaniu. A tu nic takiego się nie dzieje.
    Współczuję, remont to chyba najgorsze, co może być. :/ bardzo tego nie lubię. A też mnie czeka.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki kurde a u mnie jakieś kombo. Jestem w 12dc, dziś czułam wilgoć jak dawno temu przed anty(nareszcie!!) a test owu ciemnieje. Wychodzi na to że owulka za rogiem a ja kompletnie nie przygotowana... chłop daleko, monitoring umówiony na poniedziałek a tu taki numer. Poprzednie owu w 21dc... Znaczy się byłoby super jakby się wyregulowało ale wzięło mnie z zaskoczenia. Umówiłam się jutro na 8 na usg bo jestem mega zdziwiona. Ale byłoby spoko gdyby mi wróciły cykle 28dni. Z 10 lat już takich nie miałam

    moni05, agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dużo zależy od tego jaki zazwyczaj masz śluz w 23dc... Masz jakieś porównania?
    Ja oprócz tego, że jestem przeziębiona to czuję, że te hormony są po operacji mocno aktywne, piersi mam takie, że tylko stanik sportowy, mrowią, swędzą, miejscowo są zgrubienia, dość twarde. Ale to też może być stan zapalny, jak w całym organizmie.

    Ja dalej mam tak samo piersi nic się nie zmieniło dalej boli i swędzi, kłucie jajników i już rzadziej ból podbrzusza jak na @ . A @ powinna być jutro, pojutrze . Tylko niepokoi mnie fakt że na piersiach wokół otoczki pojawiły mi się popękane pajączki takie jak nie raz są na policzkach nie wiem nigdy tego nie miałam troszkę się tym martwie :/ :(

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutro dziewczyny. Oby posypały się nam z rana same dwie kreski :)

    MonikA_89!, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4032 6184

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ja dalej mam tak samo piersi nic się nie zmieniło dalej boli i swędzi, kłucie jajników i już rzadziej ból podbrzusza jak na @ . A @ powinna być jutro, pojutrze . Tylko niepokoi mnie fakt że na piersiach wokół otoczki pojawiły mi się popękane pajączki takie jak nie raz są na policzkach nie wiem nigdy tego nie miałam troszkę się tym martwie :/ :(

    Nie wiem, nie miałam nigdy pajaczkow nigdzie, ale może tako Twoj urok, słabe naczynia po prostu. Mi po powiększeniu pociemnialy brodawki i mam dużo bardziej widoczne wszystkie niebieskie żyły. I boli mnie brzuch jak na @. Nic mnie nie kłuje itd... Nie wiem. Zobaczymy :) jutro może :)

    Ochmanka - to cudownie, mimo, że z zaskoczenia, to super wiadomość :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7362 10448

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Bardzo mocno zaciskam :) Musi sie udac!

    Marina, Moni za Was tez! Starczy juz Staraczek do watkach lutowych, sio na fiolet :)
    :*
    I myślisz, że jak pójdziemy na fiolet to Was zostawimy? Zostaniemy, będziemy wspierać, trzymać kciuki i rozsiewać ciążowe wiruski :)
    A tak na serio, to im bliżej jutra tym bardziej się boję!

    moni05, agge, Angelika1313, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, Sasanka5, Marina0786 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7362 10448

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Babeczki kurde a u mnie jakieś kombo. Jestem w 12dc, dziś czułam wilgoć jak dawno temu przed anty(nareszcie!!) a test owu ciemnieje. Wychodzi na to że owulka za rogiem a ja kompletnie nie przygotowana... chłop daleko, monitoring umówiony na poniedziałek a tu taki numer. Poprzednie owu w 21dc... Znaczy się byłoby super jakby się wyregulowało ale wzięło mnie z zaskoczenia. Umówiłam się jutro na 8 na usg bo jestem mega zdziwiona. Ale byłoby spoko gdyby mi wróciły cykle 28dni. Z 10 lat już takich nie miałam
    A chłop w domu kiedy będzie? Dacie radę się bzyknąć jakby była owulka niedługo? :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ochmanka - to cudownie, mimo, że z zaskoczenia, to super wiadomość :)
    Moni byłoby mega gdyby mi cykle zeszły poniżej 30 dni a nie 33-38:/ ale ja nawet nie mam jak robić tego bobasa teraz nał. I albo łaskawie poczeka do tego piątku albo już się witam z marcem:(

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A chłop w domu kiedy będzie? Dacie radę się bzyknąć jakby była owulka niedługo? :)
    MonikA mogę co najwyżej drzeć 150km za nim jutro po pracy żeby się bzyknąć a on przyjeżdża w piątek wieczorem hahaha
    Ironia. Ale nie ma co gdybać, rano mam usg i się okaże.
    Btw na moje tsh 3,5 endo powiedziała że nie ma co panikowac a 5 miesięcy starań to krótko. Mam zrobić usg tarczycy i aTPO, potem się zobaczy

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4032 6184

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Moni byłoby mega gdyby mi cykle zeszły poniżej 30 dni a nie 33-38:/ ale ja nawet nie mam jak robić tego bobasa teraz nał. I albo łaskawie poczeka do tego piątku albo już się witam z marcem:(

    Wszystko w swoim czasie. A co na to Twoj lekarz? Ta górna granica to już chyba nie jest norma...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Wszystko w swoim czasie. A co na to Twoj lekarz? Ta górna granica to już chyba nie jest norma...
    Że do 2 tygodni różnicy jest ok jeśli mam owulacje. A ja mam torbielowate jajniki i mówił że to nie jest pcos ale cykle będę miała trochę rozjechane. Do 17rż miałam jak w zegarku co 28dni, później się trochę rozciągneły i najdłuższe dwa były po 42 dni, oba z torbielami krwotocznymi ciałka żółtego.
    Poza tym u mnie wszystko cacy

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4032 6184

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Że do 2 tygodni różnicy jest ok jeśli mam owulacje. A ja mam torbielowate jajniki i mówił że to nie jest pcos ale cykle będę miała trochę rozjechane. Do 17rż miałam jak w zegarku co 28dni, później się trochę rozciągneły i najdłuższe dwa były po 42 dni, oba z torbielami krwotocznymi ciałka żółtego.
    Poza tym u mnie wszystko cacy

    A nie myślałaś o konsultacji z innym lekarzem? Mój np akceptuje tylko +/- 7 dni, resztę bada.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazwijmy to że chodzę do pary, znaczy się małżeństwa bo tylko facet robi usg. Ale jutro lecę z doskoku do jakiegoś gościa na monitoring to kto wie, może on mi podpasuje. Bo nie powiem, zmalało mi zaufanie do mojego duetu jak poszłam na wymrażanie nadżerki.

    moni05 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, to moze piatek bedzie szczesliwym dniem:-) kto wie. Bedziesz ten cykl na straty składac,jak przyjdzie @ a teraz szykuj sie na piatkowe serduszkowanie

    moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4032 6184

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to, niucham przełom :D

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawajcie i siusiajcie, spioszki :)

    Malgonia, MonikA_89!, Ochmanka, Angelika1313, eemmiilliiaa, moni05 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7362 10448

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało :( Nie ma nawet cienia cienia cienia. Tempka dalej w górze. Jak się taka jutro utrzyma to pójdę na betę

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też biel. Temp dalej w górę 37.1

    Jak jutro nie spadnie to tez beta...

    Mierzylam pod pachą zeby sprawdzić ogolnie temp ciała pod ewentualne chorobsko ale tam36.8

  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie biało :( Nie ma nawet cienia cienia cienia. Tempka dalej w górze. Jak się taka jutro utrzyma to pójdę na betę

    Ja tam niekoniecznie wierzę w testy szczerze mówiąc.
    W pierwszej ciąży pink super czuły wykrył mi ciąże (cień cienia cienia:D) 17dpo przy becie 100,2. No chyba że ja mam jakiś mocz odporny na bHCG.

    Nie mierzyłam temperatury od początku cyklu, w sumie zmierzyłam tylko 2 pierwsze po @ i teraz od 4 dni mierze więc szału nie ma ale przez ostatnie 3 dni miałam temp 36,8 a dzisiaj 37,00, to jest mój 20 dc ( ale ostatnie dwa cykle ponad 40 dni trwały, wcześniejsze 30-32 więc jest prawdopodobne że mogę mieć owu w 20 dc przez to rozregulowanie) więc zobaczymy, niby czuje się jakby na ovu bo wysypało mnie na szyi a taka moja natura, że jak tylko hormony zaczynają szaleć to ja mam takie specyficzne wypryski na szyi (nie wiem jak to nazwać bo to nie takie zwykłe pryszcze, tylko takie czerwone, przy dotyku pieką i wycisnąć sie nie da) ale wieczorem jak sprawdzałam szyjke to twarda i wysoko otwarcia to ja chyba nie umiem stwierdzić :)

    Epopeja z rana :D:D

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego