Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4032 6184

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nerki w tym miesiącu filtruja okropnie i zaczynam podejrzewać jakiś stan zapalny, chociaż nie boli mnie pęcherz to nie jestem w stanie wytrzymać bez sikania dwóch godzin, czasem i godziny i mam takie głupie uczucie, że nie wysikuje się "do końca". Poza tym wstaje w nocy przynajmniejraz, raz jeśli celowo nie pije nic godzinę przed snem. Co mi się nie zdarza. Furagine brać? Pomoże jak nie boli?

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to przeziebienie. Jak jest zimno to sie czesto lata. Skoro Cie nie boli to bym furaginy nie brala. Mozesz wypic sobie wode z cytryna :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/lutowe-testowanie-2019-jeszcze-zdazymy-w-tym-roku,17469.html

    Link do lutówek!
    Zapraszam te z wstrętną @ i te którym tak jak mi testowanie wypada na luty.
    Reszty nie zapraszam bo życzę Wam || !!!!
    Czekam na @ ale coś czuję że i ja dołączę ;)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nazywam się Klaudia I postanowiłam do Was dołączyć, zawsze raźniej w grupie.

    Moja sytuacja wygląda tak, mam już córkę, która przyszła na świat przez cesarskie cięcie w 2016r. Od sierpnia 2018r znowu staramy się o dzidzie, jednak bez skutku.
    Przede wszystkim moje cykle są bardzo, ale to bardzo nieregularne, dlatego nawet owulacji nie sprawdzam żadnymi testami ani mierzeniem temperatury czy sprawdzaniem szyjki, tylko po prostu staramy się mieć zbliżenie na tyle często jak to możliwe. Np ostatnie moje cykle od początku 2018r to : 45dc, 29dc, 39dc, 29dc, 42dc, 27dc,39dc, 29dc, 49dc, 42dc I aktualnie dzisiaj jest 40dc i brak miesiączki. Na testy ciążowe I beta przeznaczam tyle pieniędzy, że hej! Jak już zaopatruje się w testy, to od razu 10conajmniej kupuje. Testy w tym miesiącu zaczęłam robić od 34dc, co dwa dni aż do dzisiaj. Znowu zrobiłam, i jakoś tam cień cienia zobaczyłam, ale to po 30min, więc się nie liczy. Jutro znowu powtórzę. W każdym razie może ktoś ma podobną sytuację jak jak? I przede wszystkim wszystkim tutaj życzę dzidziusia! :) :) :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    Cześć, nazywam się Klaudia I postanowiłam do Was dołączyć, zawsze raźniej w grupie.

    Moja sytuacja wygląda tak, mam już córkę, która przyszła na świat przez cesarskie cięcie w 2016r. Od sierpnia 2018r znowu staramy się o dzidzie, jednak bez skutku.
    Przede wszystkim moje cykle są bardzo, ale to bardzo nieregularne, dlatego nawet owulacji nie sprawdzam żadnymi testami ani mierzeniem temperatury czy sprawdzaniem szyjki, tylko po prostu staramy się mieć zbliżenie na tyle często jak to możliwe. Np ostatnie moje cykle od początku 2018r to : 45dc, 29dc, 39dc, 29dc, 42dc, 27dc,39dc, 29dc, 49dc, 42dc I aktualnie dzisiaj jest 40dc i brak miesiączki. Na testy ciążowe I beta przeznaczam tyle pieniędzy, że hej! Jak już zaopatruje się w testy, to od razu 10conajmniej kupuje. Testy w tym miesiącu zaczęłam robić od 34dc, co dwa dni aż do dzisiaj. Znowu zrobiłam, i jakoś tam cień cienia zobaczyłam, ale to po 30min, więc się nie liczy. Jutro znowu powtórzę. W każdym razie może ktoś ma podobną sytuację jak jak? I przede wszystkim wszystkim tutaj życzę dzidziusia! :) :) :)

    Witamy:)
    Masz zdjecie Twojego cienia:)?

  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 338 361

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    W sierpniu badałam
    TSH- 2,88 (norma 0,35-4,94),
    ATPO- <1 (<5,61).
    TSH miałam powtórzyć za miesiąc, bo za wysokie na staraczke-
    TSH: 1,98,
    Prolaktyna 10,29 (5,18-26,53) więc nie brałam Euthyroxu.
    Jeśli nie znajdę w ciążę, to po trzech miesiącach miałam jeszcze raz zrobić badania. W styczniu w 3 dc robiłam badania:
    TSH: 0,2098 (norma 0,35-4,94)
    Prolaktyna: 17,4 (5,18-26,53)
    LH: 3,72 (2,39-6,6)
    ATPO- <1 (<5,61)
    Estradiol: 23 (21-251)
    FSH: 4,5 (3,03-8,08)
    Znowu ten TSH na obserwacji - miałam zrobić USG tarczycy i powtórzyć TSH i dodatkowo ft3, ft4 i przeciwciała przeciw TSH.
    USG-ok, bez guzków, nieco wzmozona echostruktura. 16dc zrobiłam resztę badań z krwi:
    TSH: 3,49
    Ft3: 2,23 (1,71-3,71)
    Ft4: 0,98 (0,7-1,48)
    TRAB: <0,3 (<1,22)

    Nic nie rozumiem. TSH skacze jak chce - nawet w przeciągu 13 dni z nadczynności wchodzi w górna granicę normy, która i tak jest za wysoka jeśli chce się zajść w ciążę.Ktoras z Was miała może taka sytuacje? Zawsze jestem na czczo, to samo laboratorium, ta sama godzina. Będę wdzięczna za ewentualne podpowiedzi :) zastanawiam się czy z tego cyklu coś wyjdzie... :)

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, ale kurcze nie wiem jak dodać...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:11

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    Mam, ale kurcze nie wiem jak dodać...

    Wejdź na www.zapodaj.net
    Kliknij w zakładkę "NA FORUM". Załaduj tam zdjęcie, zaznacz największy z możliwych rozmiar, na koniec skopiuj trzeci link który Ci wyskoczy i wklej tutaj :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d019ed0796d3.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08359a404068.jpg

    Wiem, że nie ma się co nakręcać, bo to cień cienia. Jutro powtórzę test,bo nie mam możliwości wykonania w tym tygodniu bety. Ale powiedziałam sobie, że w tym miesiącu nie będę tak fiksować jak w pozostałych, więc biorę to na spokojnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:26

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d019ed0796d3.jpg
    To jest bardzo widoczny cień :)
    Jeszcze po cichu ale gratulacje :D

    xKalax lubi tę wiadomość

  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    To jest bardzo widoczny cień :)
    Jeszcze po cichu ale gratulacje :D

    Wiesz, ale to było odczytane po 30min. Bo zrobiłam test, a później musiałam zająć się córką i jakoś o nim zapomniałam.. zobaczymy jutro.
    A Ty? Skoro tu jesteś to też się starasz? Długo już? :)

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d019ed0796d3.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08359a404068.jpg

    Wiem, że nie ma się co nakręcać, bo to cień cienia. Jutro powtórzę test,bo nie mam możliwości wykonania w tym tygodniu bety. Ale powiedziałam sobie, że w tym miesiącu nie będę tak fiksować jak w pozostałych, więc biorę to na spokojnie.

    Żaden cień cienia :) widać kreskę bez wpatrywania się.
    Tylko to, że po czasie. Ale nie musi to oznaczać że to reakcja.
    Najlepiej powtórz test jeszcze

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:29

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki to test?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Żaden cień cienia :) widać kreskę bez wpatrywania się.
    Tylko to, że po czasie. Ale nie musi to oznaczać że to reakcja.
    Najlepiej powtórz test jeszcze
    Jeszcze nie ma czego gratulować. Jutro dam znać co I jak.

    Wy dziewczyny macie regularne cykle? I wiecie kiedy macie owulacje? Długo się już staracie?
    Ja jakoś nigdy nie umiem tego wyłapać przy moich cyklach, chyba za słabo obserwuje swoje ciało. :P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    Wiesz, ale to było odczytane po 30min. Bo zrobiłam test, a później musiałam zająć się córką i jakoś o nim zapomniałam.. zobaczymy jutro.
    A Ty? Skoro tu jesteś to też się starasz? Długo już? :)

    U mnie 3 cs jutro testuje :)
    Cykle mam nadzieję ze już regularne od tamtego cyklu, wcześniej przez stres roznie bywało

  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A jaki to test?

    Pierwszy test robiłam w 35/36dc I był to test evidence o czulosci 10. Zobaczyłam tam już naprawdę jakiś mini cień, pokazałam mężowi, ale stwierdził, że mam urojenia i to olałam. Wyglądał on tak.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1753ece0350b.jpg

    Później w 38dc zrobiłam zwykły test Baby Boom, ale nic tam nie było po 4min, więc od razu to wyrzuciłam I dzisiaj 40dc to co wcześniej wysłałam, I również test Baby Boom.

    agge lubi tę wiadomość

  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie 3 cs jutro testuje :)
    Cykle mam nadzieję ze już regularne od tamtego cyklu, wcześniej przez stres roznie bywało

    A jaka jest mniej więcej różnica dni w cyklach? Dużo się waha?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax wrote:
    A jaka jest mniej więcej różnica dni w cyklach? Dużo się waha?

    Wahalo sie pomiędzy 21 a 35 ostatni był 27 i liczę że już koło tego cos zostanie 27-30:)

  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Wahalo sie pomiędzy 21 a 35 ostatni był 27 i liczę że już koło tego cos zostanie 27-30:)
    Oby teraz już było dobrze.
    Życzę dużo szczęścia! Moze tym razem się uda. :)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10456

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.
    W sierpniu badałam
    TSH- 2,88 (norma 0,35-4,94),
    ATPO- <1 (<5,61).
    TSH miałam powtórzyć za miesiąc, bo za wysokie na staraczke-
    TSH: 1,98,
    Prolaktyna 10,29 (5,18-26,53) więc nie brałam Euthyroxu.
    Jeśli nie znajdę w ciążę, to po trzech miesiącach miałam jeszcze raz zrobić badania. W styczniu w 3 dc robiłam badania:
    TSH: 0,2098 (norma 0,35-4,94)
    Prolaktyna: 17,4 (5,18-26,53)
    LH: 3,72 (2,39-6,6)
    ATPO- <1 (<5,61)
    Estradiol: 23 (21-251)
    FSH: 4,5 (3,03-8,08)
    Znowu ten TSH na obserwacji - miałam zrobić USG tarczycy i powtórzyć TSH i dodatkowo ft3, ft4 i przeciwciała przeciw TSH.
    USG-ok, bez guzków, nieco wzmozona echostruktura. 16dc zrobiłam resztę badań z krwi:
    TSH: 3,49
    Ft3: 2,23 (1,71-3,71)
    Ft4: 0,98 (0,7-1,48)
    TRAB: <0,3 (<1,22)

    Nic nie rozumiem. TSH skacze jak chce - nawet w przeciągu 13 dni z nadczynności wchodzi w górna granicę normy, która i tak jest za wysoka jeśli chce się zajść w ciążę.Ktoras z Was miała może taka sytuacje? Zawsze jestem na czczo, to samo laboratorium, ta sama godzina. Będę wdzięczna za ewentualne podpowiedzi :) zastanawiam się czy z tego cyklu coś wyjdzie... :)
    A nie masz przypadkiem Hashimoto? Bardzo często przy tej chorobie TSH skacze z nadczynności w niedoczynność. Możesz jeszcze sprawdzić przeciwciała aTG, tak dla spokoju sumienia

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego