Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 649 586

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki będą 12-15

    agge lubi tę wiadomość

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1226 1881

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Lekarze często nie każą robić bety żeby się mama nie denerwowała. Zdarza się czasem pojedynczy słabszy wynik i nic z tego złego nie wynika. A stres nie jest wskazany. Tak naprawdę to jak na tym etapie coś się dzieje to i tak niewiele da się zrobić.
    Mi kazała lekarka nie robić proga. dała luteinę i powiedziała, ze póki nie plamię mam go nie sprawdzać bo wydziela się skokowo i mogę się za bardzo tym zdenerwować.

    Moyeu no powiem Ci, ze zagwozdka z tym Twoim wykresem. Ja jednak póki nie masz pewności kiedy była owulacja to bym takiej gorącej kąpieli nie brała. Ty masz dosyć długie FL więc jeszcze poczekaj w spokoju ze dwa dni. A jak coś to ja się postaram urodzić tydzień po terminie :P

    Mocno kciukam za wszystkie dziś betujące. Najpierw nic a koniec miesiąca obfituje w emocje.
    Malgonia <3
    Mnie nic @ nie boli, piersi typowo 2fazowe ale zero bólu, raczej taka wrażliwość wieksza, tye. Nic tej @ nie zapowiada, miałam kilka dni temu takie kłucie, typowo @ u mnie i myślałam że ocho! Idzie! Ale nic! Czysto, a szyjka tak wysoko że ledwo sięgam, zamknięta ale mięciutka. Serio głupieję, ale od grzebania w Grażynie chyba nikt nie zmądrzał :D

    Niecierpliwa..., Scarlet88, nuśka91, Magduullina, agge, MonikA_89!, moni05, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1
    ✔️Zespół antyfosfolipidowy - brak
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    Kwiecień 2021 rozpoczęcie procedury IVF, Invimed dr K.
    Protokół długi - gonapeptyl daily, od 2dc Menopur 300 IU, od 6dc dodatkowo Puregon 75IU - 4 pecherzyki, punkcja prawdopodobnie 19.05
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Malgonia <3
    Mnie nic @ nie boli, piersi typowo 2fazowe ale zero bólu, raczej taka wrażliwość wieksza, tye. Nic tej @ nie zapowiada, miałam kilka dni temu takie kłucie, typowo @ u mnie i myślałam że ocho! Idzie! Ale nic! Czysto, a szyjka tak wysoko że ledwo sięgam, zamknięta ale mięciutka. Serio głupieję, ale od grzebania w Grażynie chyba nikt nie zmądrzał :D
    hahaha Grażyna :D jakbym męża mojego słyszała :D:D Jak ostatnio koleżanka moja się mu przedstawiała (Grażynka właśnie) to później sie śmiał ze nie wiedział jak ma się do niej zwracać bo tak jakby jej cip.ko mówił :D:D

    EDIT. Ja tam nie mam nic do Grażynek :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:03

    Niecierpliwa..., Magduullina, moyeu, aeiouy lubią tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Wyniki będą 12-15
    Toż to już 12!! nie stresuj się, spokojnie odpoczywaj.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Wróciłam do domu, nie mogłam wysiedziec w pracy. Okropnie boli mnie prawy jajnik i trochę plecy.tylko w sumie krzyż to od pięciu dni mnie boli..
    Krwawienie to w sumie widzę podczas sikania. Normalne, czerwone. Na podpasce trochę brązowego..
    Zobaczysz kochana będzie dobrze :-) trzymam kciuki mocno moze to poprostu przemęczenie i nerwy ...czekamy na dobre wieści...
    Ja dziś mam ccos zly dzien od wczoraj tak mnie boli glowa ze zaraz.oszaleje , wczoraj prawdopodobnie owulacja poprzedzona pozytywnym testem lh w 14 dc + bol owulacyjny , dziś pulsowanie jajnika ...na 8 lutego proszę mnie wirusikami pozarazac ;) 1.02 mam wizyte u ginekologa wiec poprpsze od razu o luteine w razie co bo ja np panicznie boje sie tych krwawien wiem co przezywalam z chłopcami...

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Malgonia <3
    Mnie nic @ nie boli, piersi typowo 2fazowe ale zero bólu, raczej taka wrażliwość wieksza, tye. Nic tej @ nie zapowiada, miałam kilka dni temu takie kłucie, typowo @ u mnie i myślałam że ocho! Idzie! Ale nic! Czysto, a szyjka tak wysoko że ledwo sięgam, zamknięta ale mięciutka. Serio głupieję, ale od grzebania w Grażynie chyba nikt nie zmądrzał :D

    Hahaha :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu daj szanse swojemu kropkowi. A kto wie, może to akurat ten cykl?
    Ja jak zaszłam w ciążę to wcale nie miałam jakoś super wysoko tej szyjki, ale za to czułam że mnie cały środek boli przy badaniu i wszystko mi napuchło. Myślę, ze to każda ma trochę inaczej. Nie zostaje nic jak poczekać jeszcze ze 3 dni i znów siknąć.

    moyeu lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7911 11225

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Niecierpliwa - kiedy będziesz mieć wyniki bety?

    Gratuluje wszystkim z dwiema II <3

    Monika89- oprócz immunologa w invimedzie zapisałam się też do Sroki (wypadnie około 21dc). Kazali na pierwszą wizytę wpaść z mężem. I stąd pytanie - czego się spodziewać na pierwszej wizycie w invimedzie? Myślisz że zaleci mi od razu hsg (staram się dopiero 7cykli + miałam przynajmniej 1 cb)?
    Nam na pierwszej wizycie Sroka zlecił sporo badań, m.in amh, przeciwciała przeciw plemnikowe i przeciw antygenom jajnika, homocysteinę, Wit D3, nie pamiętam co tam jeszcze było. Potem z wynikami szliśmy na drugą wizytę i zalecił IVF, ale mówił że możemy spróbować postymulować Clostibegytem. Po 7 cyklach na Clo podeszliśmy do IVF.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7911 11225

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Ile po poronieniu powinno się dostać miesiączkę może jeszcze załapie się na lutowe testowanie ?
    Ja dostałam po 30 dniach od łyżeczkowania

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    A to jest moj 10dpo i czuje ze znow nic z tego. Wy cos juz wtedy czulyscie?
    Moj tez 10dpo, test negatywny,ale podbrzusze mnie boli troche inaczej niz przed @,tak rozpychajaco bardziej. No i owulak juz nie bordowy a raczej rowne kreski. Tez trace nadzieje :(ale do piatku luteine biore,w sobote decydujacy test i pewnie szykowanie sie na nowy cykl :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1908 2524

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Ja po poronieniu w pierwszym cylku miałam już owulacje więc pewnie szanse są, o ile nie byłaś czyszczona i nie ma przeciwwskazań, mi się wszystko samo wyczyściło więc mogłam się starać od razu.
    Ja także miałam owulacje w 1 cyklu po poronieniu i lyzeczkowaniu tyle, że w 28 dc, potwierdzona testami i skokiem temperatury

    blackkkwhisky lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ja jestem z podkarpacia ;)
    O a bliżej czy dalej Rzeszowa? :)

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    O a bliżej czy dalej Rzeszowa? :)

    to my jesteśmy prawie sąsiadkami Przemyśl :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Moj tez 10dpo, test negatywny,ale podbrzusze mnie boli troche inaczej niz przed @,tak rozpychajaco bardziej. No i owulak juz nie bordowy a raczej rowne kreski. Tez trace nadzieje :(ale do piatku luteine biore,w sobote decydujacy test i pewnie szykowanie sie na nowy cykl :(
    To jak to sprawdzasz jeżeli chodzi o owulacyjne? One oznaczaja tez ciaze czy jak to? ?

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 649 586

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 1,44 :/ progestron jeszcze nie ma :(

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Ile po poronieniu powinno się dostać miesiączkę może jeszcze załapie się na lutowe testowanie ?

    Ja nie miałam zabiegu i @ dostałam po 7 tyg od poronienia.

    blackkkwhisky lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa no kurcze.. nie wygląda to za ciekawie :/ Ty już wczoraj miałaś tego bladziocha?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 649 586

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wczoraj rano nie było nic. Pojawił się bladzioch wieczorem. Rano lekko mocniejszy. Kiepsko to wygląda..

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Dziewczyny beta 1,44 :/ progestron jeszcze nie ma :(

    Jakie masz normy labu ?

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Tak, wczoraj rano nie było nic. Pojawił się bladzioch wieczorem. Rano lekko mocniejszy. Kiepsko to wygląda..

    A po jakim czasie sie te cienie na testach pojawily? W sensie ile minut od naciapania ? :P

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego