STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:Lekarze często nie każą robić bety żeby się mama nie denerwowała. Zdarza się czasem pojedynczy słabszy wynik i nic z tego złego nie wynika. A stres nie jest wskazany. Tak naprawdę to jak na tym etapie coś się dzieje to i tak niewiele da się zrobić.
Mi kazała lekarka nie robić proga. dała luteinę i powiedziała, ze póki nie plamię mam go nie sprawdzać bo wydziela się skokowo i mogę się za bardzo tym zdenerwować.
Moyeu no powiem Ci, ze zagwozdka z tym Twoim wykresem. Ja jednak póki nie masz pewności kiedy była owulacja to bym takiej gorącej kąpieli nie brała. Ty masz dosyć długie FL więc jeszcze poczekaj w spokoju ze dwa dni. A jak coś to ja się postaram urodzić tydzień po terminie
Mocno kciukam za wszystkie dziś betujące. Najpierw nic a koniec miesiąca obfituje w emocje.
Mnie nic @ nie boli, piersi typowo 2fazowe ale zero bólu, raczej taka wrażliwość wieksza, tye. Nic tej @ nie zapowiada, miałam kilka dni temu takie kłucie, typowo @ u mnie i myślałam że ocho! Idzie! Ale nic! Czysto, a szyjka tak wysoko że ledwo sięgam, zamknięta ale mięciutka. Serio głupieję, ale od grzebania w Grażynie chyba nikt nie zmądrzał
Niecierpliwa..., Scarlet88, nuśka91, Magduullina, agge, MonikA_89!, moni05, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
moyeu wrote:Malgonia
Mnie nic @ nie boli, piersi typowo 2fazowe ale zero bólu, raczej taka wrażliwość wieksza, tye. Nic tej @ nie zapowiada, miałam kilka dni temu takie kłucie, typowo @ u mnie i myślałam że ocho! Idzie! Ale nic! Czysto, a szyjka tak wysoko że ledwo sięgam, zamknięta ale mięciutka. Serio głupieję, ale od grzebania w Grażynie chyba nikt nie zmądrzał
EDIT. Ja tam nie mam nic do GrażynekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:03
Niecierpliwa..., Magduullina, moyeu, aeiouy lubią tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
Twinsowa wrote:Wyniki będą 12-15
Magduullina lubi tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
nick nieaktualnyTwinsowa wrote:Wróciłam do domu, nie mogłam wysiedziec w pracy. Okropnie boli mnie prawy jajnik i trochę plecy.tylko w sumie krzyż to od pięciu dni mnie boli..
Krwawienie to w sumie widzę podczas sikania. Normalne, czerwone. Na podpasce trochę brązowego..
Ja dziś mam ccos zly dzien od wczoraj tak mnie boli glowa ze zaraz.oszaleje , wczoraj prawdopodobnie owulacja poprzedzona pozytywnym testem lh w 14 dc + bol owulacyjny , dziś pulsowanie jajnika ...na 8 lutego proszę mnie wirusikami pozarazac 1.02 mam wizyte u ginekologa wiec poprpsze od razu o luteine w razie co bo ja np panicznie boje sie tych krwawien wiem co przezywalam z chłopcami... -
moyeu wrote:Malgonia
Hahaha -
Moyeu daj szanse swojemu kropkowi. A kto wie, może to akurat ten cykl?
Ja jak zaszłam w ciążę to wcale nie miałam jakoś super wysoko tej szyjki, ale za to czułam że mnie cały środek boli przy badaniu i wszystko mi napuchło. Myślę, ze to każda ma trochę inaczej. Nie zostaje nic jak poczekać jeszcze ze 3 dni i znów siknąć.moyeu lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Niecierpliwa - kiedy będziesz mieć wyniki bety?
Gratuluje wszystkim z dwiema II
Monika89- oprócz immunologa w invimedzie zapisałam się też do Sroki (wypadnie około 21dc). Kazali na pierwszą wizytę wpaść z mężem. I stąd pytanie - czego się spodziewać na pierwszej wizycie w invimedzie? Myślisz że zaleci mi od razu hsg (staram się dopiero 7cykli + miałam przynajmniej 1 cb)?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
blackkkwhisky wrote:Ile po poronieniu powinno się dostać miesiączkę może jeszcze załapie się na lutowe testowanie ?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Iwona28 wrote:A to jest moj 10dpo i czuje ze znow nic z tego. Wy cos juz wtedy czulyscie?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Scarlet88 wrote:Ja po poronieniu w pierwszym cylku miałam już owulacje więc pewnie szanse są, o ile nie byłaś czyszczona i nie ma przeciwwskazań, mi się wszystko samo wyczyściło więc mogłam się starać od razu.
blackkkwhisky lubi tę wiadomość
-
Angelika1313 wrote:Ja jestem z podkarpaciaStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:Moj tez 10dpo, test negatywny,ale podbrzusze mnie boli troche inaczej niz przed @,tak rozpychajaco bardziej. No i owulak juz nie bordowy a raczej rowne kreski. Tez trace nadzieje :(ale do piatku luteine biore,w sobote decydujacy test i pewnie szykowanie sie na nowy cykl
-
blackkkwhisky wrote:Ile po poronieniu powinno się dostać miesiączkę może jeszcze załapie się na lutowe testowanie ?
Ja nie miałam zabiegu i @ dostałam po 7 tyg od poronienia.blackkkwhisky lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
nick nieaktualny
-
Twinsowa wrote:Tak, wczoraj rano nie było nic. Pojawił się bladzioch wieczorem. Rano lekko mocniejszy. Kiepsko to wygląda..
A po jakim czasie sie te cienie na testach pojawily? W sensie ile minut od naciapania ?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019