STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow Niecierpliwa... długo. Ale jak ma Ci przekazać dobre wieści to warto czekac:*
Magduullina, Niecierpliwa..., nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Twinsowa wrote:No długo, długo. Dziewczynki chce na następny cykl kupić testy owulacyjne. Co polecacie?
U mnie sprawdzają się Facelle z Rossmanna. Te co wyżej wstawiłam na zdjęciu.Magduullina lubi tę wiadomość
-
agge wrote:W sumie ja przedwczoraj w kolejce do mojego ginka spędziłam 2h myślałam że mi tyłek odpadnie
Konkluzja: starać się rok i dopiero głowę zawracać. Owulacja jest. Do widzenia.
Czy u Was na NFZ też trzeba sobie kolejkę zająć czy zapisy są na godzinę? -
Ochmanka wrote:Ja dziś byłam na 2minutowej wizycie. Lekarz przyjmował od 10, spóźnił się pół godziny, byłam 4 w kolejce i o 10:40 już wyszłam.
Konkluzja: starać się rok i dopiero głowę zawracać. Owulacja jest. Do widzenia.
Czy u Was na NFZ też trzeba sobie kolejkę zająć czy zapisy są na godzinę?
O kurczę... słabe podejście. Mój ginekolog też jest zdania, że rok czasu nam daje. Powiedział że jesli chcę, może nam dac litanię badań dla mnie i męża, ale wg niego nie ma to sensu. Ale ja podzielam jego zdanie akurat, lubię go bo jest konkretny i szczery
No ale do sedna, mimo wszystko poświęcił mi więcej czasu i zbadał dokładnie, skierował na cytologię.
Też chodzę na NFZ i też trzeba zająć sobie kolejkę. Niestety -
Twinsowa wrote:No długo, długo. Dziewczynki chce na następny cykl kupić testy owulacyjne. Co polecacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 19:28
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:O kurczę... słabe podejście. Mój ginekolog też jest zdania, że rok czasu nam daje. Powiedział że jesli chcę, może nam dac litanię badań dla mnie i męża, ale wg niego nie ma to sensu. Ale ja podzielam jego zdanie akurat, lubię go bo jest konkretny i szczery
No ale do sedna, mimo wszystko poświęcił mi więcej czasu i zbadał dokładnie, skierował na cytologię.
Też chodzę na NFZ i też trzeba zająć sobie kolejkę. Niestety -
Dziewczyny ja normalnie jestem aktywna do 15 ale musiałam zajrzeć żeby się dowiedzieć co u Niecierpliwie a tu cisza!!!!
Magduullina, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
Ochmanka wrote:Ja byłam pierwszy raz na NFZ bo byle co sprawdzić i wydalam w tym miesiącu ponad 600zl na lekarzy i badania. Poszłam do przychodni z opinią przyjaznej pacjentowi, w rejestracji kobitka pytała czy chce babę czy facia a ja że empatyczny niech będzie, wszystko jedno płeć. A tu wychodzi na to że żadnej z nas dziś nie zbadał bo nawet na zdjęcie majtek to trzeba minutę a jak wizyty trwały po dwie to wiecie... ja się zraziłam ale i tak rodzic w Lublinie nie będę to co mi tam
Słabo... Ja byłam też właśnie pierwszy raz u tego lekarza, ale już w pierwszej ciąży w szpitalu mnie badał, więc go pamiętałam.
A ostatnio się przeraziłam, bo znajomy opowiadał o porodzie swojej żony i mieli strasznie chamskiego lekarza podobno, właśnie jego
Ale już byłam umówiona to poszłam. I na szczęście okazał się bardzo fajny. Konkretny i szczery, ale również sympatyczny, ciągle żartował
Zadowolona jestem bardzo z wizyty, bo naprawdę poświęcił sporo czasu, a też miał poślizg. Dużo pacjentek było i już powinien dawno skończyć, ale żadna pacjentka nie wyszła od niego po 2 ani nawet po 5 minutachMagduullina lubi tę wiadomość
-
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Iwona28 wrote:Dziewczyny mialyscie jakis poczesiak na bobotescie? Wyszedl mi ale nie wiem czy rozowy czy szary gdzies po 8 minutach. Pewnie znow mnie robi w balona. Nie wstawie bo na zdjeciu nie widac
Niecierpliwa... lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iwona28 wrote:Dziewczyny mialyscie jakis poczesiak na bobotescie? Wyszedl mi ale nie wiem czy rozowy czy szary gdzies po 8 minutach. Pewnie znow mnie robi w balona. Nie wstawie bo na zdjeciu nie widac
-
Zejdę na zawał no...
Angelika1313, moni05, Niecierpliwa..., MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny sorry
Lekarz powiedział, że ciąża się prawidłowo rozwija. Że beta sama ładnie pobudza ciałko zółte a to progesteron, więc nie ma sensu tego stucznie wspomagać, bo przyrost jest ładny.
Mam zakaz kłucia się, mam dać odpocząć żyłom bo jeszcze mi w tej ciąży sporo badań zleci.
We wtorek mam przyjść na USG.
Ogólnie długo gadał czego mi nie wolno, co wolno, o jakiś tam badaniach specjalistów na temat progesteronu i jego stymulowania.
Powiedział, że jestem w ciąży mam być pozytywnie nastawiona, bo to lekarze są od martwienia się o swoje pacjentki.
Ogólnie super koleśWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:33
Szczesliwa_mamusia, Magduullina, Angelika1313, makowa, moni05, OO83, Malgonia, Ochmanka, MonikA_89!, 5ylwian, agge, Malinowa91, APrzybylska, cukrzyk1991, MamaStasia :), aeiouy, Arashe, ElfiaKsiężniczka, moyeu, Emmainthegarden, Marina0786, nuśka91, Olga_89, szona lubią tę wiadomość
-
Matko oczy mi łzami naszły
Najlepsza wiadomość dnia :*Angelika1313, Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Dziewczyny sorry
Lekarz powiedział, że ciąża się prawidłowo rozwija. Że beta sama ładnie pobudza ciałko zółte a to progesteron, więc nie ma sensu tego stucznie wspomagać, bo przyrost jest ładny.
Mam zakaz kucia się, mam dać odpocząć żyłom bo jeszcze mi w tej ciąży sporo badań zleci.
We wtorek mam przyjść na USG.
Ogólnie długo gadał czego mi nie wolno, co wolno, o jakiś tam badaniach specjalistów na temat progesteronu i jego stymulowania.
Powiedział, że jestem w ciąży mam być pozytywnie nastawiona, bo to lekarze są od martwienia się o swoje pacjentki.
Ogólnie super koleś
Aaaaaaa gratulacje!!! Aż się mega wzruszyłam, to piękna historia, jeny teraz już będzie tylko lepiej, rośnijcie zdrowo :*Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa super wiesci. A nie chcial Cie polozyc z tym plamieniem? Dobrych wiesci bylam pewna, ale stawialam, ze kaze Ci lezec.
Tak czy inaczej ciesze sie niezmiernie i wyczekuje wtorkuNiecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość