Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Niecierpliwa wiedziałam! Gratuluję:*
    Jak dostałaś krwawienia to miałaś czystą krew czy miałaś też takie skrzepy ? Uświadomi nas to może na przyszłość;)
    Nie ciekawie się ten rok zaczął ale jak się pięknie kończy .. ahh wspaniale :D oby luty za to że jest krótki był pełny takich wspaniałych wiadomości <3
    były tam mikro skrzepiki ale też nie jakoś dużo :) było ogólnie dużo sluzu :)

    Angelika1313, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja się naoglądałam za dużo "Ciąż z zaskoczenia" na TLC żeby nie wierzyć, że będzie dobrze. :D
    Ja miałam testować 31 stycznia... Teraz byście tu ze mną siedziały, a co! :D Ale owu była szybciej, też psikus :P
    A siedziały byśmy, pewka. Od tego jesteśmy żeby razem się wspierać, skakać z radości i podawać chusteczki... taka OF-rodzinka

    Angelika1313, aeiouy, moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Niecierpliwa! Cieszę się całym sercem. Wspaniala wiadomość. Mały wojownik dzielnie walczył!!

    U mnie niestety miesiączka się rozkrecila. Ale już się z tym pogodzilam :)

    Mam też wynik progesteronu 0.5... Bez komentarza :)
    Przy takim niskimi progu namów lekarza, żeby dał luteinę albo dupka

    Magduullina lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 i Niecierpliwa teraz tylko nie zapomnijcie o nas i dzielcie się wiadomościami co u was słychać ;) czekam na wasze pierwsze zdjęcie kropka ! <3 wypoczywajcie ;*
    Ps. To tyczy się wszystkich ciężarnych:) ale bym chciała zobaczyć te wasze maleństwa :)

    Niecierpliwa..., moni05, Arashe, Magduullina lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    No ja właśnie dlatego idę zarazem i do gina do invimedu i do immunologa do invimedu :) Też mi się rozchodzi o te p-ciała ;) Jutro idę robić wszystkie na zespół antyfosf. + ANA1 + p-ciała p. antygenom jajnika (to chyba te właśnie że ta otoczka).

    Mam też hashi jak wiesz wiec antyTPO i TG też mam. Też coś czuję że da mi steryd, chyba ze stwierdzi że za mało tych cs póki co. Oczywiście zakładając, że p-ciala wyjdą dodatnie za te 3 tygodnie jak odbiore wyniki. Oby się tylko skończyło na + antyTPO i TG. Ale zakładając jednak opcję sterydu, zanim zacznę go brać muszę zrzucić przynajmniej 10kg bo tyle mniej wiecej mam nadwagi, a boje się przybrać od sterydu :P
    Mi się nie zmieniła waga, a biorę steryd od października :P Najpierw brałam dawkę 0.5-1-1.5 w zależności od dnia cyklu, a teraz 2 miesiąc biorę 1-2-3.
    Przeciwciała przeciw antygenom jajnika są dwa: przeciw otoczce komórki albo przeciw jądrze. U mnie tylko te pierwsze wylazły. A kiedy masz wizytę u Sroki? Zdążysz z badaniami?

    Magduullina lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak chyba już koniec z tym wątkiem i idziemy na luty ? Czy jest jeszcze któraś jutro ?

    agge, Magduullina lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Już współczuję tym, co będą nadrabiać :D :D
    Hehe, chyba nie wytrzymają napięcia i przelecą strony, żeby podejrzeć koniec :P

    Angelika1313, agge, Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mi się nie zmieniła waga, a biorę steryd od października :P Najpierw brałam dawkę 0.5-1-1.5 w zależności od dnia cyklu, a teraz 2 miesiąc biorę 1-2-3.
    Przeciwciała przeciw antygenom jajnika są dwa: przeciw otoczce komórki albo przeciw jądrze. U mnie tylko te pierwsze wylazły. A kiedy masz wizytę u Sroki? Zdążysz z badaniami?

    25 lutego. Na wszystkie wyniki badań czekam do 3 tygodni, więc powinno być OK ;) Ja znalazłam jedynie ze p-ciała przeciw otoczce wychodzą w badaniu na p-ciała przeciw antygenom jajnika. A przeciw jądru to te wszystkie ANA1, ANA2 itd. Ja robię tylko ANA1 z tych wszystkich "ANA". Obym się nie pomyliła z tymi badaniami :D

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    To jak chyba już koniec z tym wątkiem i idziemy na luty ? Czy jest jeszcze któraś jutro ?

    Właśnie mnie jakoś nie ciągnie na fiolet :D za bardzo się tu przywiązałam do Was.
    Ale fajnie, szykuje się z Wami na luty... Wsparciem! :*

    Angelika1313, Ochmanka, agge, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa GRATULACJE! <3

    Ja jeszcze jutro będę sikać, taki był plan, więc dla formalności siknę, bo będę albo 17 dpo albo 9 dpo (bo nie wiem kiedy ta owu rzeczywiście była). Na @ nawet się nie zanosi więc jestem bliższa teorii o późniejszej owu ;)

    moni05, Niecierpliwa..., Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze pociagne ten watek i zatestyje jutro. Raz kozie smierc. Boje sie bardzo bieli ale juz nie moge wytrzymac, szczegolnie po tym dzisiejszym tescie ktory po jakims czasie sciemnial.

    Angelika1313, agge, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 w takim razie trzymam kciuki ;)

    Iwona28, Magduullina lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Iwona28 w takim razie trzymam kciuki ;)
    Strasznie sie stresuje. Dam znac od razu pi zrobieniu testu

    Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, liczę na pozytywne zakończenie miesiąca :D:D

    a teraz idę spać bo mi emocje opadły i padam :)

    Trzymajcie się cieplutko :)

    Angelika1313, moni05, agge, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jam ci to nadrobiła wszystko.. Samotrzeć. Czyli ja i moje dwa żołądku bo ostatnio żre jak kornik babci szafę..

    Normalnie Hitchock...
    Dziewczyny gratuluje z całego serca. <3

    najgorsze jest to, że kiedyś okres i żywa krew oznaczała okres, a teraz będę się zastanawiać...

    U mnie mąż wczoraj wykorzystany, planuje jutro równiez. Nic nie mierze, żadnych testów.. W niczym mi to nie pomaga, to nie będę sobie Grażyny zawracać...

    Syn choruje to siedzimy w domu, krótkie spacerki.dlaczego ja tego nie doceniałam jak z nim byłam w domu...

    Ale żeby nie było. Po powrocie do pracy odżylam... Normalnie nie ten człowiek. :|)

    aeiouy, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Właśnie mnie jakoś nie ciągnie na fiolet :D za bardzo się tu przywiązałam do Was.
    Ale fajnie, szykuje się z Wami na luty... Wsparciem! :*

    Cieszę się, bądź z nami kochana :* jestem tu od niedawna ale tak się przywiazalam do was że masakra aż mi się płakać chcę jak sobie pomyślę że mogło by was tu już nie być! :( Moni a do Cb i Niecierpliwej to już masakra .. szłyśmy w tym cyklu łeb w łeb z objawami i wgl tak się cieszę że wam się udało że zaraz się porycze ze szczęścia! <3

    moni05, Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Strasznie sie stresuje. Dam znac od razu pi zrobieniu testu

    Obyś zakończyła ten miesiąc II kreseczkami :*

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwia wspaniałe wieści! Gratulacje <3
    Ale super :)

    Ja właśnie jestem po rozmowie z szefem iiii bardzo się ucieszył, więc wszystko dobrze! :D

    Angelika1313, moni05, agge, Elfik, Niecierpliwa..., moyeu, MonikA_89!, Arashe, Magduullina, Ochmanka, Malinowa91 lubią tę wiadomość

  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa z takim hukiem kończysz ten styczeń że hej!! bardzo bardzo bardzo Ci gratuluje, a fasolek to pewnie będzie niezły łobuz... no albo łobuziara!! że matke tak od początku w konia robi :D:D:D

    Jutro trzymam kciuki za testujące a z resztą widzimy się na lutym

    Niecierpliwa..., MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2628 2742

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Właśnie mnie jakoś nie ciągnie na fiolet :D za bardzo się tu przywiązałam do Was.
    Ale fajnie, szykuje się z Wami na luty... Wsparciem! :*
    Ja tam zostaję tutaj do porodu :D Jakoś się na fiolecie nie mogę odnaleźć.

    @Niecierpliwa, kamień z serca :D

    agge, moni05, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego