Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Strasznie sie stresuje. Dam znac od razu pi zrobieniu testu

    Kciuki!

    Magduullina lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • papola Ekspertka
    Postów: 159 310

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Wygrzebałam że papola jutro miała testować ale nie wiem czy skusiła się wcześniej czy nie.
    Proponuję jutro z rana poczekać na ewentualne info i ahoj luty:)

    Skusiłam się wcześniej i dzisiaj zrobiłam test. Wyszła druga II, jasna bo jasna ale była, jutro powtórzę test.

    agge, Niecierpliwa..., Magduullina, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

    [*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • papola Ekspertka
    Postów: 159 310

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam nie robić bety, bo miałam iść 7 lutego do gina, bo ostatnio robiłam cyto i wyszedł mi stan zapalny, chciałam przesunąć wizytę na inny termin, żeby już było coś widać, ale rejestratorka podała, że pierwszy wolny termin jest na 7 marca. Więc biorę co mam i 7 lutego idę do gina

    Magduullina lubi tę wiadomość

    [*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ale sie ciesze! papola, daj foto :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 01:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Wiecie co. Cieszę się że styczeń się już kończy i to tak pięknie:) zaczął się fatalnie, przepołowił też nie najlepiej ale finisz był The best!

    Cały czas zastanawiam się co u staraniowej i irvine...
    <3
    Tak, ja też się cieszę, że styczeń się już kończy. W moim życiu to był najgorszy miesiąc.
    U mnie w miarę. Tzn. fizycznie coraz lepiej... porobiłam też trochę takich podstawowych badań i wszystko wychodzi idealnie. Mam zamiar jeszcze się trochę pobadać przed kolejnymi staraniami, które mam nadzieję już w przyszłym miesiącu nastąpią.

    Psychicznie niestety znacznie gorzej... przestałam panować nad nerwami i albo płaczę, albo krzyczę na kogoś :/ I obawiam się powrotu do pracy. Szefowa najpierw obraziła się na mnie za ciążę, a potem, po poronieniu, nikt z pracy nawet nie odezwał się z pytaniem jak się czuję... a w sprawach służbowych się odzywali, więc okazja była. Nie wiem co będzie, zaczęłam ten rok tak beznadziejnie, że szok... i strach pomyśleć, co będzie dalej.

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Jam ci to nadrobiła wszystko.. Samotrzeć. Czyli ja i moje dwa żołądku bo ostatnio żre jak kornik babci szafę..

    Normalnie Hitchock...
    Dziewczyny gratuluje z całego serca. <3

    najgorsze jest to, że kiedyś okres i żywa krew oznaczała okres, a teraz będę się zastanawiać...

    U mnie mąż wczoraj wykorzystany, planuje jutro równiez. Nic nie mierze, żadnych testów.. W niczym mi to nie pomaga, to nie będę sobie Grażyny zawracać...

    Syn choruje to siedzimy w domu, krótkie spacerki.dlaczego ja tego nie doceniałam jak z nim byłam w domu...

    Ale żeby nie było. Po powrocie do pracy odżylam... Normalnie nie ten człowiek. :|)

    Emma nie analizuj czy @ czy ciąża bo sfiksowac można :D to był naprawde dziwny poczatek i oby nikt tak więcej nie miał :)

    Magduullina, agge lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety dzis biel nie pozostawia zludzen. Mam ochote pojsc gdzies i zaczac krzyczec. To juz prawie 2 lata staran i nic

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola pokaz foto :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa coś w Tym jest :D dzieki Tobie nadzieja umiera ostatnia i teraz to nawet w trakcie @ będziemy testować i nawet po :D:D:D:D

    moni05, Niecierpliwa..., Angelika1313, Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    25 lutego. Na wszystkie wyniki badań czekam do 3 tygodni, więc powinno być OK ;) Ja znalazłam jedynie ze p-ciała przeciw otoczce wychodzą w badaniu na p-ciała przeciw antygenom jajnika. A przeciw jądru to te wszystkie ANA1, ANA2 itd. Ja robię tylko ANA1 z tych wszystkich "ANA". Obym się nie pomyliła z tymi badaniami :D
    Jak ci wyjdą dodatnie ana1 to wtedy dopiero się bada pozostałe ana :)
    Na zespół antyfosfolipidowy czekałam miesiąc, bo moje lab się opierdzielało :P

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    No niestety dzis biel nie pozostawia zludzen. Mam ochote pojsc gdzies i zaczac krzyczec. To juz prawie 2 lata staran i nic
    :( :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wrzucam zdjęcie, po lewej wczoraj z eana allegrak, po prawej z dzisiaj z rana bobek - uwaga, bobek w ulotkowym czasie.
    Ja widzę tam cień kreski, ale jestem ostrożna, już tyle miałam cieni... w sobotę idę zrobić badania dla endo to machnę też bete i proga, jeśli jednak szanowna @ do tego czasu mnie nie odwiedzi - jestem albo 17 dpo albo 9dpo ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/501ba8a9372f.jpg

    Magduullina, 5ylwian lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 37,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
    od X 2021 Trulicity 1,5 mg -> XII 2021-6kg, -5cm w biodrach, pojawiły się piękne owulacje, także z lewego jajnika.
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    No niestety dzis biel nie pozostawia zludzen. Mam ochote pojsc gdzies i zaczac krzyczec. To juz prawie 2 lata staran i nic

    Kochana, u mnie łącznie 4 lata, z przerwami 19 cykli, nikt nie chciał dokładnie badać, bo nie było 12 pod rząd... 1 cykl po operacji i zaskoczyło, u Ciebie też zaskoczy :* a dzidzia będzie miała najlepszą mamę.

    Iwona28 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już prędzej to 9 po, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja :)

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Hejka, wrzucam zdjęcie, po lewej wczoraj z eana allegrak, po prawej z dzisiaj z rana bobek - uwaga, bobek w ulotkowym czasie.
    Ja widzę tam cień kreski, ale jestem ostrożna, już tyle miałam cieni... w sobotę idę zrobić badania dla endo to machnę też bete i proga, jeśli jednak szanowna @ do tego czasu mnie nie odwiedzi - jestem albo 17 dpo albo 9dpo ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/501ba8a9372f.jpg

    Wydaje mi się, że to będzie jednak 9dpo. :)

    moyeu, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam też na lutówkach ale może Wy się z czymś takim też spotkałyście:

    Dziewczyny miała któraś z Was szyjke taką rozpulchnioną z jednej strony wysoko i przy dotyku jakby bolesną?? Teraz jak siedzę to jakby ją czuje... taki dyskomfort... Pierwszy raz się spotykam z czymś takim... Oby to nie była jakaś nadżerka...

    edit to był taki ból jakby szyjka była "obita" jak przy siniaku, nie wiem może za dużo bzykania :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 07:21

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Pisałam też na lutówkach ale może Wy się z czymś takim też spotkałyście:

    Dziewczyny miała któraś z Was szyjke taką rozpulchnioną z jednej strony wysoko i przy dotyku jakby bolesną?? Teraz jak siedzę to jakby ją czuje... taki dyskomfort... Pierwszy raz się spotykam z czymś takim... Oby to nie była jakaś nadżerka...

    edit to był taki ból jakby szyjka była "obita" jak przy siniaku, nie wiem może za dużo bzykania :D

    Stawiałabym raczej na otarcie. Zasadniczo nadżerki nie poczujesz, objawia się najczęściej upławami, stanem zapalnym, ale raczej nie bólem... Zmiana nowotworowa też mnie nie bolała, także easy. Przetrenowałaś :D

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a na jakim etapie cyklu jesteś? Pewnie pisałaś ale nie pamietam. Mnie czasem tak boli po dłuższym maratonie seksów, więc to może być to, ale z drugiej strony, w ciąży narządy rodne są dużo mocniej ukrwione niż normalnie i to też może być przyczyna ;)

    29lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 37,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
    od X 2021 Trulicity 1,5 mg -> XII 2021-6kg, -5cm w biodrach, pojawiły się piękne owulacje, także z lewego jajnika.
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Scarlett a na jakim etapie cyklu jesteś? Pewnie pisałaś ale nie pamietam. Mnie czasem tak boli po dłuższym maratonie seksów, więc to może być to, ale z drugiej strony, w ciąży narządy rodne są dużo mocniej ukrwione niż normalnie i to też może być przyczyna ;)

    27 dc - cykle standardowo po 32 dni choć dwa ostatnie mi się wydłużyły bo ciałko żółte nie zanikło jak trzeba...
    Z moich wyliczeń wynika że owu była około 16-17 dc

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeśli pójdę dziś zbadać progesteron około 10 po kawie i jogurcie z płatkami to wynik będzie miarodajny????

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
‹‹ 212 213 214 215 216
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ