X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nie bede sie pocieszać bo porem bedzie tylko gorzej. Czekam na zolze

Ja juz zaczelam sie pocieszać, ze moze nastepny cykl ma byc szczesliwy, ze stwierdzenie ciazy bede miec w urodziny B. a rodzic bede w okolicy rocznicy slubu... jakos trzeba to sobie wizualizowac i sie trzymac. Niby to dopiero 2cs, przy niektorych z Was jestem swiezakiem, ale tak jak ktos wczoraj napisal...noz do uja jasnego czy ja wszystko sobie musze wychodzic i o wszystko sie starac?

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja juz zaczelam sie pocieszać, ze moze nastepny cykl ma byc szczesliwy, ze stwierdzenie ciazy bede miec w urodziny B. a rodzic bede w okolicy rocznicy slubu... jakos trzeba to sobie wizualizowac i sie trzymac. Niby to dopiero 2cs, przy niektorych z Was jestem swiezakiem, ale tak jak ktos wczoraj napisal...noz do uja jasnego czy ja wszystko sobie musze wychodzic i o wszystko sie starac?

Ja mam wrażenie, że odkąd skończyłam gimnazjum to nic mi nie przychodzi od razu tylko na wszystko muszę czekać. Może życie chce w ten sposób nauczyć nas pokory? Mój mąż twierdzi, że wszystko jest po coś.
    W sobotę mi tak ładnie wytłumaczył, że wkurzał się kiedyś, że mu związki nie wychodzą i zastanawiał się czy kiedyś w końcu będzie szczęśliwy. Aż w końcu poznał mnie i teraz już wie, że tak miało być :)
    Podobnie będzie u nas z dzieciaczkami - widocznie "góra" ma dla nas jakiś plan i wszystko zadzieje się w odpowiednim czasie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja mam wrażenie, że odkąd skończyłam gimnazjum to nic mi nie przychodzi od razu tylko na wszystko muszę czekać. Może życie chce w ten sposób nauczyć nas pokory? Mój mąż twierdzi, że wszystko jest po coś.
    W sobotę mi tak ładnie wytłumaczył, że wkurzał się kiedyś, że mu związki nie wychodzą i zastanawiał się czy kiedyś w końcu będzie szczęśliwy. Aż w końcu poznał mnie i teraz już wie, że tak miało być :)
    Podobnie będzie u nas z dzieciaczkami - widocznie "góra" ma dla nas jakiś plan i wszystko zadzieje się w odpowiednim czasie :)

Ja ma podobnie. O wszystko muszę walczyc sama. O pracę (ktora zalatwilam sobie sama), o godziwe miejsce do zycia, o dziecko. Dodatkowo w lipcu stracilam mame i to tylko poteguje uczucie, ze ostatnimi czasy zawwsze mam pod cholerna górkę.
    Moze staram sie o dziecko ze zlych pobudek? Oprocz tego ze juz chce je miec, bo jiz instynkt wzywa to, walcze o to zeby ktos zapelnil ta wyrwe ktora mam w sercu od lipca. Najzwyczajniej tego potrzebuje.

Pozostaje walczyc dalej o swoje marzenia.
    Tule mocno te ktore tak jak ja dzis dostaly kopa od termometru i te ktore dalej maja szanse na zielony finał :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:17

Szyszuunia lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj też spadek, ale termometr coś szalał rano. W sumie dopiero trzeci pomiar mogłam uznać za ok, bo dwa pierwsze były jakieś ześwirowane. :)
    Wczoraj dowiedziałam się, ze jedna dziewczyna, z resztą patologia pełną parą zaszła w trzecią ciążę! Nosz myślałam, ze zwariuję. I tak się dzisiaj żaliłam mojemu, a on do mnie mówi: "Co się wkurzasz, może też jesteś? Test zrób." No to może zrobię jutro. Ale wiecie co? Boję się jak cholera zobaczyć biel vizira.
    Aga i Mycha nie łamcie się. Damy radę :*

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Alex7903 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u mnie tez tempka spadła już wczoraj
    raczej nic z tego znów nie będzie
    Moja nadzieja na córeczkę już umiera

60745f2036530078cdb144923dc2a9a1.png
    Starania od października 2015r
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też spadek. Tule Was wszystkie mocno :*

Kaan
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ja widzę??? dziewczyny co to za pesymistyczne podejście? spadek temperatury jeszcze nie oznacza, że @ nadchodzi i trzeba złożyć broń...
    Aga, nie masz żadnych innych objawów, może jeszcze jest nadzieja? tak strasznie bym chciała żeby Ci się udało, jesteś tu wsparciem dla wielu dziewczyn...;( nie smuć się, jeszcze nic nie jest przesadzone..<3

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    U mnie dzisiaj też spadek, ale termometr coś szalał rano. W sumie dopiero trzeci pomiar mogłam uznać za ok, bo dwa pierwsze były jakieś ześwirowane. :)
    Wczoraj dowiedziałam się, ze jedna dziewczyna, z resztą patologia pełną parą zaszła w trzecią ciążę! Nosz myślałam, ze zwariuję. I tak się dzisiaj żaliłam mojemu, a on do mnie mówi: "Co się wkurzasz, może też jesteś? Test zrób." No to może zrobię jutro. Ale wiecie co? Boję się jak cholera zobaczyć biel vizira.
    Aga i Mycha nie łamcie się. Damy radę :*

To mnie zawsze wkurza. Starasz sie o dziecko? Nie pal,nie pij, jedz zdrowo, nie stresuj sie. Natura chyba nie widzi roznicy skoro w skrajnych patologiach dzieci rodza się non stop.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Flowwer - mi chyba tylko Ketonal pomaga na duże bóle. Na noc wzięłam Panadol Femina i tak średnio było. A Ty masz jakiś sprawdzony środek

Ja jestem uczulenia na ketonal. Na spore bóle pomaga diclac ale w czopkach. Teraz nie biorę nic ewentualnie no-spa ale jak rozkręcić się @ peralgina ale to teraz przy cyklach stymulowanych, bo ja zazwyczaj mam zero objawów i bóli przed @. Zawsze nam w apteczce Olfen lub doreta tak w razie awarii ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    co ja widzę??? dziewczyny co to za pesymistyczne podejście? spadek temperatury jeszcze nie oznacza, że @ nadchodzi i trzeba złożyć broń...
    Aga, nie masz żadnych innych objawów, może jeszcze jest nadzieja? tak strasznie bym chciała żeby Ci się udało, jesteś tu wsparciem dla wielu dziewczyn...;( nie smuć się, jeszcze nic nie jest przesadzone..<3

Dzieki skarbie, dam rade muszę sie dzis czymś zająć i jakos przeżyć i czekać na tego wroga :p ale czekam na pozytywy na poprawę humoru :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    To mnie zawsze wkurza. Starasz sie o dziecko? Nie pal,nie pij, jedz zdrowo, nie stresuj sie. Natura chyba nie widzi roznicy skoro w skrajnych patologiach dzieci rodza się non stop.

No właśnie zauważyłam, że w takich patologiach ludzie mnożą się jak chomiki. Może trzeba nam się trochę "zapuścić" :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie zauważyłam, że w takich patologiach ludzie mnożą się jak chomiki. Może trzeba nam się trochę "zapuścić" :p
    Moja sąsiadka 2 lata młodsza odemie urodziła miesiąc temu 11 dziecko !! A ja 1 nie mogę mieć gdzie sprawiedliwość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze ja nie lubie fajek to trudno bedzie zacząć palić :D pracuje wiec pracy nie rzucę :D meza nie bede rozpijac :p

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewuszki :) Po weekendzie jestem nieprzytomna, jak zwykle.
    Wchodzę, a tu widzę, że większość ma jakieś negatywne nastroje. To poniedziałek po prostu. Jutro już będzie lepiej :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Moja sąsiadka 2 lata młodsza odemie urodziła miesiąc temu 11 dziecko !! A ja 1 nie mogę mieć gdzie sprawiedliwość

Wow!! Ma kobieta zdrowie!!
    Ale słyszałam już o ludziach, którzy ledwo się za seks wezmą a już z Tego dziecko wychodzi.. jakby już od samego myślenia dochodziło do zapłodnienia ;)

Agniechaaaa, tak wspomniałaś o prezencie na Mikołajki i mnie ochota na zakupy naszła ;) ja już prawie miesiąc nic kasy nie wydałam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    WHAT?! Ile ta kobieta ma lat?! Jak to możliwe :o Teraz policzcie ile dostanie w programie 500+ :D
    A tak na poważnie - jak można w tych czasach mieś 11 dzieci? :o

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tylko, ze ja nie lubie fajek to trudno bedzie zacząć palić :D pracuje wiec pracy nie rzucę :D meza nie bede rozpijac :p

Moze mu chociaż przywal tak dla zasady ^^
    Ja pale - chociaz mam jakis zalazek patoli w sobie.

B. smutny, zapytal przed wyjazdem do pracy o temp. Jak powiedzialam, ze spada i ze brzucho boli to niby ok, ale on bardzo wkrecil sie w dziecko (jest 3 lata starszy ode mnie i od roku go bardzo ciagnie do ojcostwa) i jak dzwonił z trasy to slyszalam ze mu humorek tez siadł. Poradzimy sobie. Wazne ze we dwoje.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Moze mu chociaż przywal tak dla zasady ^^
    Ja pale - chociaz mam jakis zalazek patoli w sobie.

B. smutny, zapytal przed wyjazdem do pracy o temp. Jak powiedzialam, ze spada i ze brzucho boli to niby ok, ale on bardzo wkrecil sie w dziecko (jest 3 lata starszy ode mnie i od roku go bardzo ciagnie do ojcostwa) i jak dzwonił z trasy to slyszalam ze mu humorek tez siadł. Poradzimy sobie. Wazne ze we dwoje.
    Ja palę i piję - full pakiet :)

mycha91 lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma źle z humorem, no ale jak pomyślę, że takie niektóre to pyk i już są w ciąży, to się zastanawiam jakim cudem. No i aż coś mnie bierze.

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    WHAT?! Ile ta kobieta ma lat?! Jak to możliwe :o Teraz policzcie ile dostanie w programie 500+ :D
    A tak na poważnie - jak można w tych czasach mieś 11 dzieci? :o

Też o 500+ pomyślałam ;) całkiem niezły biznes :p

Mycha91 - mój to się w niczym nie rozeznaje. A wczoraj mi powiedział, że mam nie świrować w temacie dziecka, bo to nic nie ulepszy. Skutecznie mnie na ziemię sprowadza :p
    Tyle dobrego, że nie ma z jego strony żadnej presji na dziecko.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ