X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Szyjka macicy, nisko, długa?
Odpowiedz

Szyjka macicy, nisko, długa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • summersun Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurtuje mnie sprawa szyjki. Jeśli ledwo dosiegam palcem ujścia szyjki to oznacza, że jest wysoko? Moja jest długa, ledwo dosiegam palcem, ale odczuwam, że jest nisko. To możliwe? I kolejne pytanie, czy mi za pomylić otwartość szyjki z nadzerka?

B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • summersun Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można*

B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ledwo dosięgasz palcem, to oznacza że jest wysoko.
    Twoje drugie zdanie jest dla mnie zaprzeczeniem, bo jesli ledwo dosięgasz, to skad wiesz ze jest długa? I jesli ledwo dosięgasz, to nie moze byc nisko, bo jesli bylaby nisko, to bys z łatwością dosięgała.

Z otwartoscią szyjki i nadzerką to nie wiem...

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba rozuiem bo sama mam teraz taki problem.
    Szyjka ma swoe ujscie na tyle wysoko ze nie moge jej dokladnie zbadac, nie wiem czy jest otwarta itp ale czuje ja na calej dlugosci na sciance, jeszcze nigdy jej tak nie czulam.
    Summersun jak to sie u Ciebie skonczylo?

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ