Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Szyjka macicy? Otwarta/zamknięta?
Odpowiedz

Szyjka macicy? Otwarta/zamknięta?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miki5 Nowa

Wysłany: 19 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Nie wiem, czy piszę w odpowiednim dziale, ale mam pytanie. Otóż okres spóźnia mi się tydzień, mogłam zajść w ciążę, jednak nie jest to najodpowiedniejszy moment, dlatego się stresuję.

Szukając porady w Internecie, natknęłam się na tę stronę oraz artykuły i wątki, dotyczące zmian szyjki macicy w ciąży. Zaczęłam samodzielne badanie. Wydaje mi się, że wejście jest nieco otwarte. Jak to poznać i co to oznacza? Czytałam, że jeśli jest otwarte to ciąża nie jest możliwa, bo wtedy wejście zawsze się zasklepia.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykonaj test ciążowy ponownie jeśli wcześniej był negatywny i wszystko będzie jasne. Na swoim przykładzie wiem, ze szyjka niewiele może podpowiedzieć w kwestii ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 07:59

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Miki5 Nowa

Wysłany: 20 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu miałam trochę stresów i długą podróż autokarem w dwie strony (13 godzin). Wydaje mi się, że w dniu potencjalnej owulacji nie mogło dojść do zapłodnienia, jednak po tym terminie, a owulacja ze względu na stres mogła się przesunąć, doszło do ryzykownego zbliżenia :(

Dzisiaj zrobię test, jednak nie ukrywam, że się straaasznie stresuję. Czy to też może opóźnić okres w fazie lutealnej?

• Miki5 Nowa

Wysłany: 20 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to znowu ja :) Zrobiłam test rano, wyszedł negatywny. Według producenta skuteczność tego testu to 99%. Miesiączki jednak wciąż nie mam. Jutro rano zrobię jeszcze jeden test dla pewności, ale chciałabym spytać, czy testy mogą się kiedykolwiek mylić? Czy mogę się już uspokoić i czekać na @? dodam, że spóźnia mi się około tydzień :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ