X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Szyjka macicy? Otwarta/zamknięta?
Odpowiedz

Szyjka macicy? Otwarta/zamknięta?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miki5 Nowa

Wysłany: 19 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Nie wiem, czy piszę w odpowiednim dziale, ale mam pytanie. Otóż okres spóźnia mi się tydzień, mogłam zajść w ciążę, jednak nie jest to najodpowiedniejszy moment, dlatego się stresuję.

Szukając porady w Internecie, natknęłam się na tę stronę oraz artykuły i wątki, dotyczące zmian szyjki macicy w ciąży. Zaczęłam samodzielne badanie. Wydaje mi się, że wejście jest nieco otwarte. Jak to poznać i co to oznacza? Czytałam, że jeśli jest otwarte to ciąża nie jest możliwa, bo wtedy wejście zawsze się zasklepia.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykonaj test ciążowy ponownie jeśli wcześniej był negatywny i wszystko będzie jasne. Na swoim przykładzie wiem, ze szyjka niewiele może podpowiedzieć w kwestii ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 07:59

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Miki5 Nowa

Wysłany: 20 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu miałam trochę stresów i długą podróż autokarem w dwie strony (13 godzin). Wydaje mi się, że w dniu potencjalnej owulacji nie mogło dojść do zapłodnienia, jednak po tym terminie, a owulacja ze względu na stres mogła się przesunąć, doszło do ryzykownego zbliżenia :(

Dzisiaj zrobię test, jednak nie ukrywam, że się straaasznie stresuję. Czy to też może opóźnić okres w fazie lutealnej?

• Miki5 Nowa

Wysłany: 20 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to znowu ja :) Zrobiłam test rano, wyszedł negatywny. Według producenta skuteczność tego testu to 99%. Miesiączki jednak wciąż nie mam. Jutro rano zrobię jeszcze jeden test dla pewności, ale chciałabym spytać, czy testy mogą się kiedykolwiek mylić? Czy mogę się już uspokoić i czekać na @? dodam, że spóźnia mi się około tydzień :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ