Szyjka macicy? Otwarta/zamknięta?
-
Cześć
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim dziale, ale mam pytanie. Otóż okres spóźnia mi się tydzień, mogłam zajść w ciążę, jednak nie jest to najodpowiedniejszy moment, dlatego się stresuję.
Szukając porady w Internecie, natknęłam się na tę stronę oraz artykuły i wątki, dotyczące zmian szyjki macicy w ciąży. Zaczęłam samodzielne badanie. Wydaje mi się, że wejście jest nieco otwarte. Jak to poznać i co to oznacza? Czytałam, że jeśli jest otwarte to ciąża nie jest możliwa, bo wtedy wejście zawsze się zasklepia.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. -
Wykonaj test ciążowy ponownie jeśli wcześniej był negatywny i wszystko będzie jasne. Na swoim przykładzie wiem, ze szyjka niewiele może podpowiedzieć w kwestii ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 07:59
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
W tym miesiącu miałam trochę stresów i długą podróż autokarem w dwie strony (13 godzin). Wydaje mi się, że w dniu potencjalnej owulacji nie mogło dojść do zapłodnienia, jednak po tym terminie, a owulacja ze względu na stres mogła się przesunąć, doszło do ryzykownego zbliżenia
Dzisiaj zrobię test, jednak nie ukrywam, że się straaasznie stresuję. Czy to też może opóźnić okres w fazie lutealnej? -
Hej, to znowu ja Zrobiłam test rano, wyszedł negatywny. Według producenta skuteczność tego testu to 99%. Miesiączki jednak wciąż nie mam. Jutro rano zrobię jeszcze jeden test dla pewności, ale chciałabym spytać, czy testy mogą się kiedykolwiek mylić? Czy mogę się już uspokoić i czekać na @? dodam, że spóźnia mi się około tydzień
-