Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Temperatura po owu i w czasie @
Odpowiedz

Temperatura po owu i w czasie @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Od owu mam tem ok 37-37.4
    Zazwyczaj przed @ spadała temp do 36.6-36.8 i tak się utrzymywała do owu a teraz nawet w czasie @ (która przyszła spóźniona o 2 dni) temperatura nadal wysoka. Co o tym myślicie? Miałyście tak kiedyś?

• Talalalaaa Znajoma

Wysłany: 6 marca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    Dziewczyny. Od owu mam tem ok 37-37.4
    Zazwyczaj przed @ spadała temp do 36.6-36.8 i tak się utrzymywała do owu a teraz nawet w czasie @ (która przyszła spóźniona o 2 dni) temperatura nadal wysoka. Co o tym myślicie? Miałyście tak kiedyś?

A czy krwawienie jest u Ciebie takie jak zwykle? Czy to może bardziej plamienie?

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talalalaaa wrote:
    A czy krwawienie jest u Ciebie takie jak zwykle? Czy to może bardziej plamienie?
    Pierwsze 2 dni było plamienie różowe
    3 dzień było krwawienie a 4 dzień znowu plamienie

• Talalalaaa Znajoma

Wysłany: 7 marca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś stan zapalny w organizmie skoro utrzymuje się temperatura? Próbowałaś testować?

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talalalaaa wrote:
    Może jakiś stan zapalny w organizmie skoro utrzymuje się temperatura? Próbowałaś testować?
    Testowałam w pierwszy dzień opóźnienia i biel
    Czuje się dobrze, nic mnie nie boli, żadnych zmian nie mam w życiu, śpię tyle samo

• Talalalaaa Znajoma

Wysłany: 7 marca 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To albo termometr albo delikatna infekcja (można zrobić crp). Ja bym dla świetego spokoju spróbowała jeszcze zrobić test :)

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talalalaaa wrote:
    To albo termometr albo delikatna infekcja (można zrobić crp). Ja bym dla świetego spokoju spróbowała jeszcze zrobić test :)
    Jakąś infekcji musi być bo beta dziś <2.3

• Talalalaaa Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro :(

• Brealistka Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w drugiej fazie cyklu, po bardzo późnej owulacji potwierdzonej temperaturami i testem owulacyjnym. Zastanawiają mnie niskie temperatury w tej fazie - max. 36,6. Teoretycznie jest różnica, bo przed owulacją miewam nawet 35,9 - 36,3. Zastanawiam się czy w takiej sytuacji jest mimo wszystko szansa, aby z tego cyklu była ciąża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ