Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Tepmeratura na początku ciąży
Odpowiedz

Tepmeratura na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zaczęłam mierzyć temp w pochwie i dziś wieczorem o ustalonej godzinie (21:00) było 37.2. Wiem o tym że powinnam robić to co najmniej 6 cykli ale po prostu wiele kobiet mi mówiło że nie warto w to wierzyć, Mam niestety nieregularny okres , ostatni był 16 października, czasem dostaje też 11 albo 13 , lub 12. Wrażliwe piersi, zmiany nastroju. Przez jaki czas powinnam mierzyć temp i mierzyć rano czy wieczorem?

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę należy mierzyć codziennie samej porze, najlepiej tuż po przebudzeniu - czyli rano.
    Wnioskować można już troszkę w pierwszym, obserwowanym od początku cyklu, jak udostępnisz wykres to popatrze co tam się u Ciebie dzieje.

Jeśli masz miesiączki od 11 do 16 każdego miesiąca to to są cykle regularne :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • sunrise88 Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dziewczyny wiem, że w ciąży może wystąpić plamienie/krwawienie w dniu spodziewanej miesiączki, ale czy w przypadku gdy razem z tym plamieniem/krwawieniem nastepuje spadek temperatury oznacza to rozpoczęcie nowego cyklu i już wtedy wykluczamy ciążę?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ