X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test ciazowy
Odpowiedz

Test ciazowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. 9 listopada zakonczylam ostatni okres. Nastepnie bylam na wakacjach w Egipcie.
    Ogolnie mam nieregularne miesiaczki. Od kilku dni kluje mnie jajnik.
    Zrobilam 2 dni temu test owulacyjny rano- wyszedl pozytywny. Nastepnego dnia zrobilam go ponownie- tez wyszedl pozytywny.
    Mam watpliwosc czy w 40 dniu cyklu moge miec owulacje?

Dodam, ze zrobilam test ciazowy wczoraj i wyszedl mi cien cienia kreski... albo widac kreske fabryczna.

Co o tym myslicie?
    Zdjecie testu ponizej
    https://zapodaj.net/plik-BNw2zRm9Wc

Dodam jeszcze ze w dniu zrobienia tego testu( czulosc 10) polecialam po drugi test, troche mniej czuly bo 25 i nie bylo widac zadnej kreski. Jedynie po 20 minutach, jakas jej czesc... to przypuszczam ze jakies utlenienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 11:24

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem też miałam taki cień.. po dwóch dniach była już bardzo wyraźna kreska 😉

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że równo skończyłyśmy okres w listopadzie. Ja też nie mam okresu na chwilę obecną. Jak się czujesz masz jakieś objawy ? Bo ja totalnie nic poza syfem na twarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Widzę że równo skończyłyśmy okres w listopadzie. Ja też nie mam okresu na chwilę obecną. Jak się czujesz masz jakieś objawy ? Bo ja totalnie nic poza syfem na twarzy

Wiesz co.. kluje mnie jajnik.
    Ale jestem zdezorientowana... owulacja w 40 dniu cyklu? Tu jakis cien.. drugi test negatywny...no glupieje.

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój test też negatywny 😉 zostaje czekać 😔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Mój test też negatywny 😉 zostaje czekać 😔

Myslisz ze jeszcze cos z tego moze byc?

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka123 wrote:
    Czesc dziewczyny. 9 listopada zakonczylam ostatni okres. Nastepnie bylam na wakacjach w Egipcie.
    Ogolnie mam nieregularne miesiaczki. Od kilku dni kluje mnie jajnik.
    Zrobilam 2 dni temu test owulacyjny rano- wyszedl pozytywny. Nastepnego dnia zrobilam go ponownie- tez wyszedl pozytywny.
    Mam watpliwosc czy w 40 dniu cyklu moge miec owulacje?

Dodam, ze zrobilam test ciazowy wczoraj i wyszedl mi cien cienia kreski... albo widac kreske fabryczna.

Co o tym myslicie?
    Zdjecie testu ponizej
    https://zapodaj.net/plik-BNw2zRm9Wc

Dodam jeszcze ze w dniu zrobienia tego testu( czulosc 10) polecialam po drugi test, troche mniej czuly bo 25 i nie bylo widac zadnej kreski. Jedynie po 20 minutach, jakas jej czesc... to przypuszczam ze jakies utlenienie.
    Widzę ją! 25 jest mniej czuły dlatego nie widać, powtórz taki o czułości 10 dwa dni później. Kreska powinna ściemniec. Z owulacja wszystko jest możliwe 😉

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..
    Zrobilam jeszcze raz test:
    https://zapodaj.net/plik-KtFZpWDnHA

Czy to ciaza?!?!?

Kam.ila, Lani lubią tę wiadomość

• MagdaRG Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Może któraś z Was pomoże. W sierpniu ściągnęłam wkładkę. Pierwsza mieiasczka 11.11,zaczęliśmy starania. Do dnia dzisiejszego okresu brak 🤷‍♀️ byłam wczoraj na beta hcg wynik poniżej 0.2 więc jakby nic. Nie czuje się żebym miała dostać okres. Czy możliwe że miałam nieregularny cykl i nic nie pokazuje? Beta i testy ciążowe? Dodam że mam PCO i bardzo nieregularne cykle

• MagdaRG Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że 2,3,4 grudzień miałam delikatne plamienie,myślałam że to może implantacja,ale jednak nie. To mogło by krwawienie owulacyjne?

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka123 wrote:
    Wiecie co..
    Zrobilam jeszcze raz test:
    https://zapodaj.net/plik-KtFZpWDnHA

Czy to ciaza?!?!?

Ewidentnie dwie kreski ! Gratulacje ! Teraz to tylko beta i do lekarza 😁😁😁💪

Lani lubi tę wiadomość

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaRG wrote:
    Dodam że 2,3,4 grudzień miałam delikatne plamienie,myślałam że to może implantacja,ale jednak nie. To mogło by krwawienie owulacyjne?
    Po ściągnięciu wkładki to organizm może świrować. Poczekaj z tydzień powinno się wszystko wyjaśnić w tym czasie 😉

age.png
  • MagdaRG Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Po ściągnięciu wkładki to organizm może świrować. Poczekaj z tydzień powinno się wszystko wyjaśnić w tym czasie 😉

Dzięki za odpowiedź :) w pon i tak mam ustalona wizytę u gina więc pójdę. Byłam bardzo zaskoczona że przy tych plamieniach miałam objawy owulacyjne. Nie dopuszczałam takich myśli bo przecież to nie czas...mam nadzizje że w najbliższych dniach wszystko się wyjasni 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ