Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test ciążowy domowy z krwi
Odpowiedz

Test ciążowy domowy z krwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładam wątek ponieważ jestem ciakwa waszych opinii, a może jeszcze nie znacie:)?
    Jest taki test na rynku babycheck-1 wb.
    Robi się go w domu z krwi.
    Czy któraś z Was stosowała? Macie jakieś opinie na jego temat ?

Podlinkuje

https://www.biomed24.pl/babycheck-1-wb-test-ciazowy-z-krwi.html?gclid=EAIaIQobChMIocKa3p-67gIVGed3Ch2yKwN3EAQYAyABEgLuOfD_BwE

mkwia
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używałam nigdy tego testu, ale jak mam być szczera to widziałam tylko negatywne opinie o zakłamywaniu drugiej kreski.
    I jakby nie było, jest dość drogi. Dwa takie testy i jest badanie bety w laboratorium.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam. Nie polecam.

Najpierw problem z pobraniem próbki, potem krew skrzepla na tyle szybko, że przeprowadzenie badania graniczylo z cudem, a w dodatku pokazał cień kreski, której być nie mogło, bo dzien później robiłam betaHCG w labo.

Ostatecznie - wolę wydać 35zl w laboratorium i mieć pewność, niż wydać 30zl na ten test i nie wiedzieć nic.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ