Test ciążowy z moczu oddanego godzinę wcześniej
-
Cześć dziewczyny!
Spóźnia mi się @ 2 dzień i dzisiaj rano postanowiłam zrobić test ciążowy. Zrobiłam go z moczu porannego, ale oddanego prawie półtorej godziny wcześniej (tak wyszło niestety, niezależnie ode mnie)....I wyszedł negatywny Później przeczytałam w internecie, że powinno się robić ze świeżego moczu, co zawsze robiłam, więc zastanawiam się czy jest szansa, że wyszedł fałszywie negatywny?
Dwa dni temu powinnam dostać okres, ale póki co nie przychodzi, za to tak jak co miesiąc od 5 dni mam plamienia (od brunatnych, brązowych, po jasno-różowe, a momentami ich brak)...Myślałam, że tak jak zawsze zwiastują okres, ale tym razem trwają już 5 dzień, a okres się spóźnia... -
Te plamienia to może być skąpy okres ja parę miesięcy temu tak miałam że tylko 5 dni plamiłam i lekarz powiedział że to normalna miesiączka była... a co do tego testu to dla świętego spokoju zrob jutro rano że świeżego moczu.
Plamienie powinnaś skonsultować z lekarzem bo może to być wina zbyt niskiego progesteronu -
Zrobię jutro rano ze świeżego, chociaż nie wiem czy to będzie miało jakieś znaczenie
Miesiączka na pewno nie, nie było żywej krwi, to było bardziej takie brudzenie i czasami trochę różu ze śluzem, a większość czasu takie beżowo/brązowe... Ogólnie już konsultowałam te plamienia, ale zawsze słyszę, że to normalne Progesteron badałam dwa razy i dwa razy wychodził dobrze. Już sama nie wiem co z tym robić, a byłam u 3 ginekologów.
-
Justa01 wrote:Zrobię jutro rano ze świeżego, chociaż nie wiem czy to będzie miało jakieś znaczenie
Miesiączka na pewno nie, nie było żywej krwi, to było bardziej takie brudzenie i czasami trochę różu ze śluzem, a większość czasu takie beżowo/brązowe... Ogólnie już konsultowałam te plamienia, ale zawsze słyszę, że to normalne Progesteron badałam dwa razy i dwa razy wychodził dobrze. Już sama nie wiem co z tym robić, a byłam u 3 ginekologów. -
Justa01 wrote:Z takiego zrobionego z moczu "nieświeżego" - zebranego półtorej godziny wcześniej też?
Jeżeli stało w pojemniku do moczu zakręcone to nic nie powinno mieć to wpływu na wynik ale jeżeli stało beż pokrywki mogło to mieć jakiś tam wpływ wiec lepiej żeby powtórzyć -
Ropuszka wrote:Jeżeli stało w pojemniku do moczu zakręcone to nic nie powinno mieć to wpływu na wynik ale jeżeli stało beż pokrywki mogło to mieć jakiś tam wpływ wiec lepiej żeby powtórzyć
Właśnie stał bez przykrywki, dlatego staram się myśleć, że dlatego wyszedł negatywny.... -