Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test owulacyjny a test ciążowy
Odpowiedz

Test owulacyjny a test ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!
    Czy któraś z was miała negatywny test owulacyjny a pozytywny ciążowy? 🤔🤔🤔🤔
    Lub czy ktoś wie czy to w ogóle możliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 18:24

• Niesia90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Witam wszystkich!
    Czy któraś z was miała negatywny test owulacyjny a pozytywny ciążowy? 🤔🤔🤔🤔
    Lub czy ktoś wie czy to w ogóle możliwe?
    To są 2 całkowicie różne hormony. Wiec tak, test ciążowy może być pozytywny a owulacyjny negatywny i to całkiem normalne

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    To są 2 całkowicie różne hormony. Wiec tak, test ciążowy może być pozytywny a owulacyjny negatywny i to całkiem normalne

Dziękuję za odpowiedź 😁

• niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w każdej ciąży pozytywny owulacyjny jeszcze zanim zrobiłam ciążowy.

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u mnie taka sytuacja owulacja około 17 dc (testy owulacyjne) dziś 32 dzień cyklu okresu brak średnia długość 28-30 ostatni 29 dni. W czwartek bol lewego jajnika bardziej kłucie. Później lekki bol podbrzusza i tak codziennie po trochu. Od domniemanej owulacji do dziś pogorszenie egzemy i to okropnie. Dziś test owulacyjny prawie że pozytywny. Ciążowy dwa dni temu negatyw. Czuję się jak bym miała okres tyle że bez okresu 🫣
    Nie wiem jak dodać zdjęcie testu. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji ? Ja już wariuje jeszcze ta egzema dokucza jak nigdy. A też trochę poczytałam na ten temat i okazuje się że się pogarsza w drugiej fazie cyklu lub przy zajściu w ciążę

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris98 wrote:
    Cześć :) u mnie taka sytuacja owulacja około 17 dc (testy owulacyjne) dziś 32 dzień cyklu okresu brak średnia długość 28-30 ostatni 29 dni. W czwartek bol lewego jajnika bardziej kłucie. Później lekki bol podbrzusza i tak codziennie po trochu. Od domniemanej owulacji do dziś pogorszenie egzemy i to okropnie. Dziś test owulacyjny prawie że pozytywny. Ciążowy dwa dni temu negatyw. Czuję się jak bym miała okres tyle że bez okresu 🫣
    Nie wiem jak dodać zdjęcie testu. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji ? Ja już wariuje jeszcze ta egzema dokucza jak nigdy. A też trochę poczytałam na ten temat i okazuje się że się pogarsza w drugiej fazie cyklu lub przy zajściu w ciążę
    Wejdz na www.zapodaj.net i wstaw, skopiuj link:) nieraz owulacyjne pokazują ciaze przed testem ciazowym

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, nie łatwiej bylo dzis zrobić ciążowy?
    Ja w pierwszej ciąży mialam pozytywny owulacyjny przed ciążowym, a teraz owulacyjny negatywny, a ciążowy pozytywny.
    W międzyczasie zdarzyły mi sie cykle z pozytywnym owulacyjnym i okresem, wiec.. To takie trochę na dwa razy.

miska122 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ