X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test owulacyjny a test ciążowy
Odpowiedz

Test owulacyjny a test ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!
    Czy któraś z was miała negatywny test owulacyjny a pozytywny ciążowy? 🤔🤔🤔🤔
    Lub czy ktoś wie czy to w ogóle możliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 18:24

• Niesia90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Witam wszystkich!
    Czy któraś z was miała negatywny test owulacyjny a pozytywny ciążowy? 🤔🤔🤔🤔
    Lub czy ktoś wie czy to w ogóle możliwe?
    To są 2 całkowicie różne hormony. Wiec tak, test ciążowy może być pozytywny a owulacyjny negatywny i to całkiem normalne

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    To są 2 całkowicie różne hormony. Wiec tak, test ciążowy może być pozytywny a owulacyjny negatywny i to całkiem normalne

Dziękuję za odpowiedź 😁

• niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w każdej ciąży pozytywny owulacyjny jeszcze zanim zrobiłam ciążowy.

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u mnie taka sytuacja owulacja około 17 dc (testy owulacyjne) dziś 32 dzień cyklu okresu brak średnia długość 28-30 ostatni 29 dni. W czwartek bol lewego jajnika bardziej kłucie. Później lekki bol podbrzusza i tak codziennie po trochu. Od domniemanej owulacji do dziś pogorszenie egzemy i to okropnie. Dziś test owulacyjny prawie że pozytywny. Ciążowy dwa dni temu negatyw. Czuję się jak bym miała okres tyle że bez okresu 🫣
    Nie wiem jak dodać zdjęcie testu. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji ? Ja już wariuje jeszcze ta egzema dokucza jak nigdy. A też trochę poczytałam na ten temat i okazuje się że się pogarsza w drugiej fazie cyklu lub przy zajściu w ciążę

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris98 wrote:
    Cześć :) u mnie taka sytuacja owulacja około 17 dc (testy owulacyjne) dziś 32 dzień cyklu okresu brak średnia długość 28-30 ostatni 29 dni. W czwartek bol lewego jajnika bardziej kłucie. Później lekki bol podbrzusza i tak codziennie po trochu. Od domniemanej owulacji do dziś pogorszenie egzemy i to okropnie. Dziś test owulacyjny prawie że pozytywny. Ciążowy dwa dni temu negatyw. Czuję się jak bym miała okres tyle że bez okresu 🫣
    Nie wiem jak dodać zdjęcie testu. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji ? Ja już wariuje jeszcze ta egzema dokucza jak nigdy. A też trochę poczytałam na ten temat i okazuje się że się pogarsza w drugiej fazie cyklu lub przy zajściu w ciążę
    Wejdz na www.zapodaj.net i wstaw, skopiuj link:) nieraz owulacyjne pokazują ciaze przed testem ciazowym

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, nie łatwiej bylo dzis zrobić ciążowy?
    Ja w pierwszej ciąży mialam pozytywny owulacyjny przed ciążowym, a teraz owulacyjny negatywny, a ciążowy pozytywny.
    W międzyczasie zdarzyły mi sie cykle z pozytywnym owulacyjnym i okresem, wiec.. To takie trochę na dwa razy.

miska122 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ