X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testowanie po infekcji
Odpowiedz

Testowanie po infekcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko. Mianowicie w tym cyklu po owulacji dopadła mnie infekcja niestety. Lekarz mi powiedział, że w razie wczesnej ciąży nie powinno to mieć wpływu na zarodek. Zapisał mi globulki dopochwowe. Biorę je cały czas, do wyczerpania opakowania. Jutro termin @. Robiłam już dwa testy - oba negatywne. Ale zastanawiam się, czy te globulki mogły mieć wpływ na wynik testu? Jutro idę na betę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi się, aby miały jakiś wpływ. Tabletki działają miejscowo na pochwę, a hcg testy wyłapują z moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 11:57

48f411ed51.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że hcg z moczu, tylko chodzi o to, że jak globulki się rozpuszczają, to podczas porannego oddawania moczu też wszystko wylatuje. I jak pobieram mocz do testowania, to praktycznie jest wymieszany z tabsami.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jutro masz termin @ to zrób test nie z porannego moczu tylko np. teraz. Jak jest ciąża to wyjdzie na pewno :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jeden w domu, to zrobię chyba dziś wieczorem. Ale już czuję, że okres jednak będzie, bo brzuch boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ