Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testowanie po pregnyl 500
Odpowiedz

Testowanie po pregnyl 500

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem pierwszy raz na forum .
    10 dni temu miałam podany zastrzyk pregnyl 5000
    Dziś w 25 dc poszłam na betę a tam wynik 0.4 .
    Miesiączka powinna pojawić się za 5 dni .
    Czy myślicie ze mam jeszcze szanse ?
    Dodam ze 4 miesiące temu miałam próbę z pregnylem i zaszłam w ciąże , ale fasoleczka wyprowadziła się w 9 tyg .
    Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi .

• endo_pozytywna Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Witam jestem pierwszy raz na forum .
    10 dni temu miałam podany zastrzyk pregnyl 5000
    Dziś w 25 dc poszłam na betę a tam wynik 0.4 .
    Miesiączka powinna pojawić się za 5 dni .
    Czy myślicie ze mam jeszcze szanse ?
    Dodam ze 4 miesiące temu miałam próbę z pregnylem i zaszłam w ciąże , ale fasoleczka wyprowadziła się w 9 tyg .
    Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi .

I jak się u Ciebie rozwinęła sytuacja?

Mam podobny problem. Poszłam na betę 11 dni po podaniu Ovitrelle i beta wyszła 2,95. Test w ten sam dzień z jakimś cieniem cienia, a dzisiaj już biel vizira.
    Mocne zmęczenie i ból piersi utrzymuje mnie wciąż w nadzieji.

30 lat 🙋‍♀️ 31 lat 🙋‍♂️
    starania od 10.2017

endometrioza 3 stopnia
    HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
    laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
    marzec 2019 - nawrót torbieli
    HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
    laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
    AMH - 2,340 ng/ml

🙋‍♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety

Obecnie:
    monitoring cyklu
    25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
    7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
    9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle)
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ,
    10 dni temu podany zastrzyk Pregnyl 5000 dziś test negatywny , czy myślicie ze mam jeszcze szanse na pozytyw ? To mój kolejny miesiąc starań się z zastrzykiem i duphastonem . W Marcu zaszłam po pierwszym zastrzyku , ale fasolka wyprowadziła się w 9 tc . Dziękuje

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Cześć ,
    10 dni temu podany zastrzyk Pregnyl 5000 dziś test negatywny , czy myślicie ze mam jeszcze szanse na pozytyw ? To mój kolejny miesiąc starań się z zastrzykiem i duphastonem . W Marcu zaszłam po pierwszym zastrzyku , ale fasolka wyprowadziła się w 9 tc . Dziękuje

Hej. Oczywiście że jest szansa. Mnie w poprzedniej ciąży pozytyw tzn cien wyszedł dopiero 14 dni po podaniu ovitrelle. Aktualnie jestem 9 dni po podaniu i czekam na testowanie

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Hej. Oczywiście że jest szansa. Mnie w poprzedniej ciąży pozytyw tzn cien wyszedł dopiero 14 dni po podaniu ovitrelle. Aktualnie jestem 9 dni po podaniu i czekam na testowanie
    A wcześniej tez ci negatyw wychodził czy cały czas pozytyw ?

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    A wcześniej tez ci negatyw wychodził czy cały czas pozytyw ?
    U mnie od podania ovitrelle do 9 dni po podaniu wychodził pozytyw ale to przez zastrzyk były testy falszywie dodatnie a później już negatyw aż do 14 dni po podaniu czyli u mnie 12 dpo ujzalam magiczny cie cienia który był oznaką ciąży

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    U mnie od podania ovitrelle do 9 dni po podaniu wychodził pozytyw ale to przez zastrzyk były testy falszywie dodatnie a później już negatyw aż do 14 dni po podaniu czyli u mnie 12 dpo ujzalam magiczny cie cienia który był oznaką ciąży
    To u mnie dziś 10 dni po zastrzyku czyli jakoś 8 dni po owu . Miejmy nadzieje ze się uda 😀jeszcze kilka dni i się wszystko wyjaśni .

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo_pozytywna wrote:
    I jak się u Ciebie rozwinęła sytuacja?

Mam podobny problem. Poszłam na betę 11 dni po podaniu Ovitrelle i beta wyszła 2,95. Test w ten sam dzień z jakimś cieniem cienia, a dzisiaj już biel vizira.
    Mocne zmęczenie i ból piersi utrzymuje mnie wciąż w nadzieji.
    Przepraszam ze dopiero teraz . Dostałam miesiączkę . Teraz czekam na kolejne testowanie , a jak u ciebie sytuacja ?

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ovitrelle może fałszować jeszcze test na tyle w 10 dniu po podaniu ze kreska na teście widoczna jest gołym okiem?

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wszystkim .
    Dziś robiłam betę powtórka jeszcze w środę bo mam w razie negatywu odstawić duphaston . Zdziwiło mnie to ze w sobotę wynik był <1.2 a dziś odebrałam wynik 0.43 co o tym myślicie ? Zostaje mi pewnie czekanie na środowy wynik bety . Pozdrawiam

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Dziewczyny czy ovitrelle może fałszować jeszcze test na tyle w 10 dniu po podaniu ze kreska na teście widoczna jest gołym okiem?
    Może, ale nie musi .
    Zrób sobie betę jak wynik wysoki to napewno nie ovitrelle , ale zawsze lepiej powtórzyć .

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Hey wszystkim .
    Dziś robiłam betę powtórka jeszcze w środę bo mam w razie negatywu odstawić duphaston . Zdziwiło mnie to ze w sobotę wynik był <1.2 a dziś odebrałam wynik 0.43 co o tym myślicie ? Zostaje mi pewnie czekanie na środowy wynik bety . Pozdrawiam
    Ja w poprę im cyklu też miałam 0.431 i za dwa dni miesiączka przyszła.

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Ja w poprę im cyklu też miałam 0.431 i za dwa dni miesiączka przyszła.
    Tylko zastanawia mnie dlaczego jednego dnia było nic totalnie , a dziś jednak ciut więcej niż nic ☺️
    Nie nastawiam się bo to nie ma sensu o swoje 3 poprzednie ciąże walczyłam ostro i dużo mnie to kosztowało wiec nie chce się nakręcać , a ostatnia skończyła się poronieniem co bardzo mnie poruszyło , ale nie poddaje się walczymy dalej 😃

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zastrzyk utrzymywał się do 9 dni a 10 już była kreska czyli wczoraj. Dziś powtórzyłam i jest mocniejsza. Czekam na betę. Wyniki przed 14.

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Mnie zastrzyk utrzymywał się do 9 dni a 10 już była kreska czyli wczoraj. Dziś powtórzyłam i jest mocniejsza. Czekam na betę. Wyniki przed 14.
    dawaj znać jaki wynik . Trzymam kciuki żeby się udało 🥰 mi chyba nie jest pisany ten cykl , co prawda jadę na betę, ale sikaniec nic nie pokazuje . Który to twój cykl starań ?

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    dawaj znać jaki wynik . Trzymam kciuki żeby się udało 🥰 mi chyba nie jest pisany ten cykl , co prawda jadę na betę, ale sikaniec nic nie pokazuje . Który to twój cykl starań ?
    Przepraszam że się nie odezwałam z tego wszystkiego zapomniałam tu zaglądać 🙈 beta wyszła ciazowo a po 48h wzrosła o 287 %. Także u mnie październik szczęśliwy 🤰

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Przepraszam że się nie odezwałam z tego wszystkiego zapomniałam tu zaglądać 🙈 beta wyszła ciazowo a po 48h wzrosła o 287 %. Także u mnie październik szczęśliwy 🤰
    gratulacje 💕💕💕
    Bardzo się cieszę ze ci się udało naprawdę 😘
    Ja kolejny miesiąc starań teraz dostałam zastrzyk gonapeptyl , jestem 5 dni po wiec jeszcze min 5 do testowania 😍

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ