Testowanie - testy owulacyjne!
-
Witam dziewczyny!
Zaczęłam nowy temat jakim jest testowanie testami owu...Czy któras z Was kiedyś próbowała przezd zrobieniiem testu ciążowego test owu? Trochę poczytałam i dowiedziałam sie, że jest mozliwe wykrycie ciąży przez test owu. Dlaczego? a no dlatego, że beta Hch i hormon LH maja podobny skład chemiczny. Kiedy zaczyna wycielać sie beta to testy owu takze wychodza pozytywne. Postanowiłam to dzisiaj sprawdzic:) 11 dzien po owu, wiec stwierdziłam, ze z testem ciazowym poczekam jeszcze 3 dni. Zostało mi troche testów owu więc postanowilam je wykorzystać Rano zrobiłam i wyszła jedna kreska, natomiast drugi zrobiłam wieczorem i wyszła druga słabiutka kreseczka:) Dziewczyny co o tym sadzicie? Miałyscie podobnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 21:58
-
Bejbi wrote:Witam dziewczyny!
Zaczęłam nowy temat jakim jest testowanie testami owu...Czy któras z Was kiedyś próbowała przezd zrobieniiem testu ciążowego test owu? Trochę poczytałam i dowiedziałam sie, że jest mozliwe wykrycie ciąży przez test owu. Dlaczego? a no dlatego, że beta Hch i hormon LH maja podobny skład chemiczny. Kiedy zaczyna wycielać sie beta to testy owu takze wychodza pozytywne. Postanowiłam to dzisiaj sprawdzic:) 11 dzien po owu, wiec stwierdziłam, ze z testem ciazowym poczekam jeszcze 3 dni. Zostało mi troche testów owu więc postanowilam je wykorzystać Rano zrobiłam i wyszła jedna kreska, natomiast drugi zrobiłam wieczorem i wyszła druga słabiutka kreseczka:) Dziewczyny co o tym sadzicie? Miałyscie podobnie?
Lh jest w organizmie cały cykl. Czasem we wczesnej ciąży testy ovu wychodzą pozytywne. Slabiutka druga kreska to negatyw. -
W momencie kiedy test owulacyjny miałby wyjść pozytywny, czuły test ciążowy mógłby też wyjść (ta sama czułość 10 jednostek), więc jeżeli już robić test przed terminem @, to nie lepiej sięgnąć po taki niż zastanawiać się nad skutecznością testu owulacyjnego jako testu ciążowego?Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
u mnie cały cykl testy owulacyjne wychodzą "z jakąś kreską" przed owulacją stopniowo ciemnieje, a po też się pojawia tylko delikatniejsza. Czasami zastanawiałam się czy te testy nie są felerne, czy po owulacji nie powinny być czyste, bez tej kreski?
-
ja też cały cykl mam 2 kreski ale jedna bardzo słaba, w okolicach owu jest wyraźniejsza ale rzadko kiedy taka jak kontrolna. Bejbi, oczywiście możesz być w ciąży ale słaba kreska na teście owu to nie jest absolutnie żadna ku temu przesłanka. Pojawienie się bądź nie takiej kreseczki może zależeć choćby od stopnia rozcieńczenia moczu
Tosia80 lubi tę wiadomość
-
Mi sie jeszcze nie zdarzyły dwie tak naprawde:/ Dam sobie spokoj z tymi testami i zrobie we wtorek ciążowy:) no chyba , ze to tego czasu przyjdzie @...choc powiem wam dziewczyny, że od wczoraj mam dziwne kolatania serca - nigdy wczesniej tego nie mialam! pobolewa mnie tez pecherz jakby jakas infekcja ukladu poczowego:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 21:09
-
Hej dzisiaj mam 18 dc i od 13 dc cały czas test ovulacyjny wychodzi pozytywnie - dwie grube kreski.
12 i 13 dc kreska testowa była intensywniejsza mocniejsza i bardziej wyrazista i grubsza niż kontrolna
Testuje od roku i takiego wyniku nigdy nie miałam sama się dziwię dodam że są to testy dwóch różnych firm bo myślałam że któryś z testów jest wadliwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 18:10
Basiaa1 -
Hej dzisiaj mam 18 dc i od 13 dc cały czas test ovulacyjny wychodzi pozytywnie - dwie grube kreski.
12 i 13 dc kreska testowa była intensywniejsza mocniejsza i bardziej wyrazistai grubsza niż kontrolna
Testuje od roku i takiego wyniku nigdy nie miałam sama się dziwię dodam że są to testy dwóch różnych firm bo myślałam że któryś z testów jest wadliwy.Basiaa1 -
Ja też raz spróbowałam testu owu dzień przed @ i kreska wyszła prawie taka jak kontrolna, może nie pozytyw ale nie była też blada, byłam w szoku i zdążyłam się już nakręcić, bo też się naczytałam o pozytywnych testach owu we wczesnej ciąży, a dzień później i tak dostałam @ i rozczarowanie było 2-krotnie większe. Nauczyło mnie to jednego: testy owu są do owu, a ciążowe do ciąży. Także nie ma reguły z tymi testami owulacyjnymi, jednym wychodzą w ciąży a innym przed @
Tosia80, Justeck lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-