Testy owulacyjne
-
Dziewczyny, powiedzcie mi czy testy owulacyjne zawsze wychodzą pozytywne w ciąży? I czy to oznacza, że one nie jaśnieją po owulacji?
Mialam kilka dni nadzieję, bo testy owulacyjne były bardzo wyraźne, a dziś (7dpo) zjasnialy i nie wiem czy to oznacza, że nie ma już szans? Chyba ma tym etapie byłyby już pozytywne? -
Ann to znaczy tylko i wyłącznie tyle że poziom hormonu odpowiedzialnego za owulacje spadł i to jest całkowicie normalne, nie wskazuje to na ciążę ani jej brak. Test owulacyjny może wyjść pozytywny w ciąży, ale to raczej na późniejszym etapie plus pamiętaj że pozytywny test owulacyjny to taki gdzie kreska testowa jest tak samo lub bardziej intensywna niż ta kontrolna.
Jest jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek stwierdzić, zrób test ciążowy za pare dni, a najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Powodzenia 💪 -
Ann0490 wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi czy testy owulacyjne zawsze wychodzą pozytywne w ciąży? I czy to oznacza, że one nie jaśnieją po owulacji?
Mialam kilka dni nadzieję, bo testy owulacyjne były bardzo wyraźne, a dziś (7dpo) zjasnialy i nie wiem czy to oznacza, że nie ma już szans? Chyba ma tym etapie byłyby już pozytywne? -
nick nieaktualny
-