Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testy owulacyjne zbyt często pozytywne
Odpowiedz

Testy owulacyjne zbyt często pozytywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olga_nts Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    02.08 (18 d.c.) test owulacyjny wyszedł pozytywny. 3 dni temu powinnam dostać okresu ale zamiast tego pojawiło się skąpe plamienie brązowe bez standardowego bólu podbrzysza. Do dziś plamie 33 d.c. się utrzymuję, a test owulacyjny Wyszedł pozytywny. Czy opłaca się starać czy to jakaś pomyłka?
    Test ciążowy zrobiłam dziś po tym dziwnym pozytywnym owu ale negatywny. za dwa tygodnie wizyta u gin ale czy do tego czasu jest się czym martwić?
    Pozdrawiam

zdjęcia testów:
    https://zapodaj.net/5c883d3538a88.jpg.html

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a miałaś robione badania hormonalne? W zespole policystycznych jajników LH jest wysokie i często testy wychodzą pozytywne mimo tego że nie ma owulacji.

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Greenolive07 Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa,staramy się z mężem o drugie dziecko od 3 lat. Zaczęłam kupować testy owulacyjne . Moje cykle trwają zazwyczaj 30 dni ,mam niedoczynność tarczycy (wyniki w tej chwili idealne). 20 stycznia 2021 zrobiłam test ciążowy bo spóźniał mi się okres 11 dni. Wynik negatywny . Coś mnie tknęło i zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny . Od 20 do dzisiaj testy pozytywne. W tym czasie wspoółzylismy codzienne.
    Czy któraś z was miała tak samo ?
    Czy można mieć owulację 8 dni?
    Czy wam też test pokazywały pozytywny wynik prze 8 dni z rzędu ?

• Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenolive07 wrote:
    Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa,staramy się z mężem o drugie dziecko od 3 lat. Zaczęłam kupować testy owulacyjne . Moje cykle trwają zazwyczaj 30 dni ,mam niedoczynność tarczycy (wyniki w tej chwili idealne). 20 stycznia 2021 zrobiłam test ciążowy bo spóźniał mi się okres 11 dni. Wynik negatywny . Coś mnie tknęło i zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny . Od 20 do dzisiaj testy pozytywne. W tym czasie wspoółzylismy codzienne.
    Czy któraś z was miała tak samo ?
    Czy można mieć owulację 8 dni?
    Czy wam też test pokazywały pozytywny wynik prze 8 dni z rzędu ?

Pozytywny jest tak samo mocny lub mocniejszy niż kreska testowa. Czy takie napewno były ? Jeśli testy ciążowe są negatywne, polecam jak wyżej sprawdzić czy nie ma PCOS.

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Greenolive07 Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Pozytywny jest tak samo mocny lub mocniejszy niż kreska testowa. Czy takie napewno były ? Jeśli testy ciążowe są negatywne, polecam jak wyżej sprawdzić czy nie ma PCOS.

Obie kreski mocne przez 8 dni. Miałam badania na PCOS i nie mam . Kiedyś miałam PCOS ale już poznikały od ponad roku nie mam cysti badania hormonalne ok.

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenolive07 wrote:
    Obie kreski mocne przez 8 dni. Miałam badania na PCOS i nie mam . Kiedyś miałam PCOS ale już poznikały od ponad roku nie mam cysti badania hormonalne ok.

Wybacz, ale wedle mojej wiedzy nie można wyleczyć PCOS, ono już zostaje z nami na zawsze. Jeśli owulacje się pokazywały, były regularne to super, ale nie znaczy to, że tak będzie zawsze. Moim zdaniem konieczna konsultacja z lekarzem.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Greenolive07 Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Wybacz, ale wedle mojej wiedzy nie można wyleczyć PCOS, ono już zostaje z nami na zawsze. Jeśli owulacje się pokazywały, były regularne to super, ale nie znaczy to, że tak będzie zawsze. Moim zdaniem konieczna konsultacja z lekarzem.

Właśnie czekam w kolejce do ginekologa. Okaże się co i jak. Okazało się że mam Wit.D poniżej normy tylko 12 ,a norma minimalna jest 20. Dostałam już Wit.D od lekarza dozsiaj wykupiłam .to jest taka co bierze się tylko jednąma 14dni.

• Greenolive07 Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u ginekologa. Okazało się,że byłam we wczesnej ciąży i niestety już nie jestem.😔 Prawdopodobnie przez Wit.D która jest u mnie bardzo nisko poniżej normy. 12 a norma jest 20-100 . Jajniki czyste,wszytko inne w porządku, tarczyca nigdy nie była tak dobra.

• Lolka kolka Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miesiaczkuje co ok 25-27dni,ostatnia miesiaczka 4 lutego,uzywam testow owulacyjnych, od 5 dni czyli od 13 lutego testy wychodza pozytywnie,az bordowe w sensie kreska testowa, druga jasniejsza,nie wiem o co chodzi,ciezko mi jest przewidziec owulacje,czy mialyscie podobnie,kiedys tylko zauwazalam pik lh po czym spadal,nie choruje na pcos,mam juz jedno dziecko.

• Lolka kolka Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnawiam watek, w dalszym ciagu od przewidywanej daty owulacji kolejny dzien testowy wychodzi pozytywnie to juz 6 dzien,czy ktoras z was miala podobnie, dlaczego tak sie dzieje, czy chodzi tutaj o pecherzyk ktory nie pekl do tej pory stad pozytywne testy lh?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ