Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Torbiel albo ciaza
Odpowiedz

Torbiel albo ciaza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy..
    Moja ostatnia miesiączka była 5 kwietnia, 24 test owulacyjny negatywny, 25 już pozytywny więc próbowaliśmy. Wczoraj zrobiłam dwa testy ciążowe na jednym (tanioch z allegro) słaba kreska, na drugim już wyraźna..mega się ucieszylam bo staramy się parę miesięcy (mam stwierdzone pcos) i teraz się zastanawiam czy to ciaza czy może torbiel i wynik jest fałszywy. Czuję kłucie w podbrzuszu, jajnikach i bolą mnie piersi ale podobno torbiel daje podobne objawy i pozytywne testy.. Zanim pójdę do lekarza zejdzie się jeszcze parę dni bo narazie chyba nie ma sensu. Powiedzcie czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to byłby bardzo rzadki przypadek, żeby to była torbiel. Idź na bete, a następnie powtórz ją po 48 h

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ogromną torbiel przeogromna, okresu nie było ale testy niegatywne

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ