X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Torbiel jajnika
Odpowiedz

Torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nixta Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo zatrzymywał wam torbiel miesiączke? Cykle mam przeważnie około 26 dni. Nigdy nie trwały więcej niz 28. Obecnie cykl trwa 46 dni i nadal brak okresu. U ginekologa byłam tydzień temu mówił, że to torbiel na jajniku 4 cm. Dał luteine na 5 dni ale okresu to nie spowodowało. Mam mdłości, często głowa boli. Test ciążowy robiłam jakoś tydzień temu negatywny. Ginekolog mówił, że takie duże torbiele to bomby hormonalne i stąd wynikają moje objawy, mówił też, że bety nie warto robić, bo torbiel może dać wynik pozytywny. A moze ginekolog mógł pomylić ciążę z torbiela, możliwe to? Pierwszy raz mam problem z torbiela i nie wiem nawet jak do tego podejść

6 CS💕
  • Niteczka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nixta wrote:
    Jak długo zatrzymywał wam torbiel miesiączke? Cykle mam przeważnie około 26 dni. Nigdy nie trwały więcej niz 28. Obecnie cykl trwa 46 dni i nadal brak okresu. U ginekologa byłam tydzień temu mówił, że to torbiel na jajniku 4 cm. Dał luteine na 5 dni ale okresu to nie spowodowało. Mam mdłości, często głowa boli. Test ciążowy robiłam jakoś tydzień temu negatywny. Ginekolog mówił, że takie duże torbiele to bomby hormonalne i stąd wynikają moje objawy, mówił też, że bety nie warto robić, bo torbiel może dać wynik pozytywny. A moze ginekolog mógł pomylić ciążę z torbiela, możliwe to? Pierwszy raz mam problem z torbiela i nie wiem nawet jak do tego podejść
    Jak się u ciebie to skończyło mam podobne objawy i zastanawiam się czy nie mam torbiela na jajniku

19.09.2020 poronienie 💔
    20.07.2021 synuś ❤️
    02.11.2022 poronienie💔
    08.01.2023 poronienie 💔

24.05.2023 beta 50,40 😱
    26.05.2023 beta 174,00 (niezły prezent na dzień mamy )
    29.05.2023 nic nie widać ,płyn w zatoce douglasa podejrzenie cp😢
    07.06.2023 beta 20940 . Jest pęcherzyk prawidłowy z zarysami zarodka 😍
    26.06.2023 bije serduszko ❤️
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak miałam tebiela na jajniku to lekarz przepisał mi na miesiąc antykoncepcję, po miesiącu nie było śladu 😁 ogólnie z torbielem z tego co wiem może być tak że przy miesiaczce on sam zniknie, wchlonie się i również nie ma po nim śladu. Tu potrzeba opini lekarza bo jest naprawdę różnie ☺️

Trzymam za was kciuki 🍀✊️

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ