Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Udana próba przy pierwszym podejściu?
Odpowiedz

Udana próba przy pierwszym podejściu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • le_bonheur Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Chciałabym się dowiedzieć co myślicie o moim przypadku.
    Jestem "długocyklowcem", średnio moje cykle trwają 35 dni, ale są to też cykle bardzo nieregularne, więc zdarza się, że czasami trwają 28 czy 31 dni. Raz na jakiś czas - często przy stresowych wydarzeniach - zdarza się, że mój cykl wariuje i trwa nawet i ponad 40 dni.
    Razem z mężem postanowiliśmy, że chcemy postarać się o dziecko i wydaje nam się, że pierwsza próba okazała się skuteczną - jakkolwiek surrealistycznie to brzmi. Wszyscy nam powtarzali, żebyśmy się nie nakręcali, że na pewno zajmie nam to wiele miesięcy i grunt to podchodzić do tego na spokojnie, więc rzeczywiście postawiliśmy sobie za cel nie nakręcanie się, podejście do tematu jak najbardziej na spokojnie i niezniechęcanie się kolejnymi próbami.
    Współżyliśmy 3 lipca - były to moje dni niepłodne (tak mi się przynajmniej wydawało), ale stwierdziliśmy, że może akurat szczęście się do nas uśmiechnie. Wcześniej mieliśmy dłuższą przerwę przez natłok obowiązków, więc wcześniejsze terminy odpadają.
    Dzisiaj jest mój 41 dzień cyklu - okresu nie widać. Pierwszy test zrobiłam z ciekawości 35 dnia cyklu, czyli w termin spodziewanej miesiączki - kreska była bardzo słaba, praktycznie ledwo widoczna, ale była. Popłakałam się ze szczęścia, bo naprawdę ciężko podchodzić do tego na spokojnie. :) Kolejny test zrobiłam w 39 dniu cyklu, kreska była nadal bardzo słabo widoczna, ale minimalnie bardziej niż poprzednia. Dzisiaj zrobiłam trzeci test - w 41 dniu cyklu, kreska nadal jest słaba, ale już ewidentnie jest. Od kilku dni mam takie skurczowe bóle brzucha - zdarza się, że na chwilkę przechodzą, ale później wracają. Piersi bolały mnie tylko wczoraj, dzisiaj już nie odczuwam dyskomfortu. Znacznie częściej odwiedzam toaletę. Innych objawów, które się pojawiły w ostatnim czasie nie mam.
    Czy myślicie, że rzeczywiście już pierwsze podejście okazało się skuteczne?
    Z góry dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi.

AgaKa800 lubi tę wiadomość

✔️06.08.2024 ➡️ 8mm
    ✔️28.08.2024 ➡️ 32 mm, słyszymy serduszko ❤️
    ✔️17.09.2024 ➡️ 73 mm (prenatalne)
    ✔️24.09.2024 ➡️ 102 g
    ✔️21.10.2024 ➡️ 238 g
    ✔️08.11.2024 ➡️ 370 g (połówkowe)
    ✔️18.11.2024 ➡️ 469 g

Kolejna wizyta - 16.12.2024 🩺
    Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Insulina nocna - 13 jednostek. 💉
    Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest możliwe :) wszelkie wątpliwości rozwiąże badanie bhcg :) jeśli wynik wyjdzie dodatni, to za 48h powtórz jeszcze raz żeby ocenić czy jest przyrost :) trzymam kciuki!!

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej mogło udać się w pierwszym cyklu, u mnie też aktualnie ciąża z pierwszego cyklu starań. Czas teraz zrobić z krwi HCG i kilka razy sprawdzić przyrosty no i potwierdzić ciążę u ginekologa. Powodzenia 😄

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze tak, daj znać jak beta! ❤️

preg.png
  • Beata32 Nowa

Wysłany: 19 lipca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, za pierwszym razem trochę z przypadku. Wszystko jest możliwe moje kochane ❤️

• LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    Cześć!
    Jestem "długocyklowcem", średnio moje cykle trwają 35 dni, ale są to też cykle bardzo nieregularne, więc zdarza się, że czasami trwają 28 czy 31 dni. Raz na jakiś czas - często przy stresowych wydarzeniach - zdarza się, że mój cykl wariuje i trwa nawet i ponad 40 dni.
    Razem z mężem postanowiliśmy, że chcemy postarać się o dziecko i wydaje nam się, że pierwsza próba okazała się skuteczną - jakkolwiek surrealistycznie to brzmi. Wszyscy nam powtarzali, żebyśmy się nie nakręcali, że na pewno zajmie nam to wiele miesięcy i grunt to podchodzić do tego na spokojnie, więc rzeczywiście postawiliśmy sobie za cel nie nakręcanie się, podejście do tematu jak najbardziej na spokojnie i niezniechęcanie się kolejnymi próbami.
    Współżyliśmy 3 lipca - były to moje dni niepłodne (tak mi się przynajmniej wydawało), ale stwierdziliśmy, że może akurat szczęście się do nas uśmiechnie. Wcześniej mieliśmy dłuższą przerwę przez natłok obowiązków, więc wcześniejsze terminy odpadają.
    Dzisiaj jest mój 41 dzień cyklu - okresu nie widać. Pierwszy test zrobiłam z ciekawości 35 dnia cyklu, czyli w termin spodziewanej miesiączki - kreska była bardzo słaba, praktycznie ledwo widoczna, ale była. Popłakałam się ze szczęścia, bo naprawdę ciężko podchodzić do tego na spokojnie. :) Kolejny test zrobiłam w 39 dniu cyklu, kreska była nadal bardzo słabo widoczna, ale minimalnie bardziej niż poprzednia. Dzisiaj zrobiłam trzeci test - w 41 dniu cyklu, kreska nadal jest słaba, ale już ewidentnie jest. Od kilku dni mam takie skurczowe bóle brzucha - zdarza się, że na chwilkę przechodzą, ale później wracają. Piersi bolały mnie tylko wczoraj, dzisiaj już nie odczuwam dyskomfortu. Znacznie częściej odwiedzam toaletę. Innych objawów, które się pojawiły w ostatnim czasie nie mam.

Trzymam kciuki! Nam się udało przy pierwszej próbie ;-) Mamy 3 letniego synka :-) Teraz przy staraniach o drugie bobo już jakoś nie mamy tyle szczęścia...

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    19.09.2024- 2.28cm ❤️
    10.10.2025 - 6.09cm
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    20.04.2025 ➡️🩷👧

preg.png

Wysłany: 20 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż - wczoraj druga kreska wyszła mega wyraźnie. :) W tygodniu będę robić betę, pochwalę się co i jak.

Na początku sierpnia umówiłam się też już do lekarza, żeby wszystko potwierdzić w stu procentach. :)

LadyDaga lubi tę wiadomość

✔️06.08.2024 ➡️ 8mm
    ✔️24.09.2024 ➡️ 102 g
    ✔️21.10.2024 ➡️ 238 g
    ✔️18.11.2024 ➡️ 469 g

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    No cóż - wczoraj druga kreska wyszła mega wyraźnie. :) W tygodniu będę robić betę, pochwalę się co i jak.

Na początku sierpnia umówiłam się też już do lekarza, żeby wszystko potwierdzić w stu procentach. :)

Cudownie!!!!! Zdrówka dla Was!❤️

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    19.09.2024- 2.28cm ❤️
    10.10.2025 - 6.09cm
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    20.04.2025 ➡️🩷👧

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    Cześć!

Ja zaszłam w pierwszym cyklu. Jeszcze kilka dni przed spodziewana miesiączka wiedziałam, że się udało. Zanim domowe testy zaczęły pokazywać w miare wyraźną kreskę, zrobiłam betę i okazało się, że moje przeczucie było słuszne :) także da się. Mam znajomą, która ma 3 dzieci, wszystkie z pierwszego cyklu.

age.png

Wysłany: 3 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście moje ADHD (niestwierdzone, ale często tak żartuję) nie pozwoliło mi pozostać w wątku konsekwentnie i powiadomić o moich losach...
    W ciąży jestem, także pierwsze próby jak najbardziej mogą okazać się skuteczne, ale będę szczera, że totalnie się tego nie spodziewałam. Mój stresowy tryb pracy i nieregularne miesiączki powodowały we mnie lęk, że próby będą trwały bardzo długo, a tutaj taka wspaniała niespodzianka.
    Obecnie 15+5. Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych, na razie wydaje się być wszystko w porządku.
    Trzymajcie kciuki i lecimy z tą ciążą. :)

✔️06.08.2024 ➡️ 8mm
    ✔️24.09.2024 ➡️ 102 g
    ✔️21.10.2024 ➡️ 238 g
    ✔️18.11.2024 ➡️ 469 g

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 3 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    Oczywiście moje ADHD (niestwierdzone, ale często tak żartuję) nie pozwoliło mi pozostać w wątku konsekwentnie i powiadomić o moich losach...
    W ciąży jestem, także pierwsze próby jak najbardziej mogą okazać się skuteczne, ale będę szczera, że totalnie się tego nie spodziewałam. Mój stresowy tryb pracy i nieregularne miesiączki powodowały we mnie lęk, że próby będą trwały bardzo długo, a tutaj taka wspaniała niespodzianka.
    Obecnie 15+5. Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych, na razie wydaje się być wszystko w porządku.
    Trzymajcie kciuki i lecimy z tą ciążą. :)
    Super Kochana, gratuluję i życzę spokojnej ciąży 🩷 ja sama czekam na testowanie w weekend i zobaczymy... a czułaś się okresowo przed spodziewaną 🐒?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 października, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też pierwszy cykl starań po 4 letniej przerwie (urodziłam syna 2021)
    I też wszystkie testy sa pozytywne więc możliwa jest ciąża z pierwszego cs jak najbardziej 😊

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 3 października, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Hej, u mnie też pierwszy cykl starań po 4 letniej przerwie (urodziłam syna 2021)
    I też wszystkie testy sa pozytywne więc możliwa jest ciąża z pierwszego cs jak najbardziej 😊
    Gratuluję jeszcze raz ! I żeby jak najlepiej wszystko przebiegało?
    A mogę zapytać jak się czułaś chwilę przed terminem @ okresowo czy niekoniecznie ?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Gratuluję jeszcze raz ! I żeby jak najlepiej wszystko przebiegało?
    A mogę zapytać jak się czułaś chwilę przed terminem @ okresowo czy niekoniecznie ?

Ja jestem 3 dni przed miesiączka, a zrobiłam test pierwszy 9dpo tylko dlatego że byłam na rentgenie i się mnie pytali czy jestem w ciąży 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 3 października, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja jestem 3 dni przed miesiączka, a zrobiłam test pierwszy 9dpo tylko dlatego że byłam na rentgenie i się mnie pytali czy jestem w ciąży 😂
    Aaa kurcze to szybciutko Ci wyszło 😁
    Ja jestem 13dpo ale nie mam możliwości na razie sprawdzić 😅
    Z tym, że brak jakichkolwiek objawów oprócz tylko podważona temperatura

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 13:17

• Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Powiem więcej możliwa jest ciąża bez starań 😂 ja jestem takim przypadkiem 😂

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Anda05 Nowa

Wysłany: 4 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙋‍♀️

Mam synka z pierwszego cyklu - 8 latek.
    Teraz życie pozwoliło poczynić starania o kolejne maleństwo i …
    8 września ostatnia miesiączka 🩸
    28 współżycie
    Cykl średnio 34 dni
    Miesiączka kolejna ma nadejść 11.10
    Także marze aby się nie pojawiła ….
    Już trzeci dzień boli mnie podbrzusze , w sumie nie boli a jest napięte , ćmi , i od wczoraj czasami napinają się piersi.
    Nie nakręcam się bo tak samo chyba może być przed miesiączka, nie mam zdania bo za bardzo się nigdy nie wczuwałam .
    Teraz jednak chce wierzyć że to już 😍
    Na pewno dam znać :)
    Dodam że jak współżyliśmy to brzuch nadęty , śluz jak jajo kurze więc powinno być w czasie - czy było ? Czas pokaże :)
    Bardzo bym chciała już zrobić test ale przy ostatniej ciąży w dniu spodziewanej wyszedł blady więc co dopiero 7 dni przed 😅

• Anda05 Nowa

Wysłany: 4 października, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście baaaardzo gratuluję każdej której się udało ❤️❤️❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ