Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W ciepłą lipcową noc poczęcia nastąpi moc!
Odpowiedz

W ciepłą lipcową noc poczęcia nastąpi moc!

Oceń ten wątek:
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Tak, traktuja to jako “natura wiedziala lepiej, pewnie bylo cos nie Tak z zarodkiem”

Nie wiem czy by mi przepisali, teraz jeszcze ten wirus.. :/ ale Jezeli to @ to ide do lekarza pierwszego kontaktu i nasciemniam ze poronilam dwa razy.. zeby mnie do kliniki zapisali.. :(

Simons cat, wczoraj zrobilam chinczyka sikanego z cieniem, potem pojechalam kupilam clearblue ten co dzis m- negatywny ale on byl po 4-5h od niepicia i nie sikania.. I dzis rano zrobilam ten clearblue i chinczyk. Chinczyk nic a clearblue mi pokazal kreski..

Kupilam na amazonie testy kolejne innej firmy, jeden ma 5ml/U a drugi first response 10ml/u takze sikne w sobote na 3. I to juz bedzie moje ostatnie sikanie :p moze kolejny test w okolicy ostatniego lipca Jezeli owu bedzie ladnie :)

Prawdę mówiąc to tu też lakarze podchodzą do tematu "natura wiedziala lepiej, pewnie bylo cos nie tak z zarodkiem". Trudno jest trafić na kogoś kto powie coś innego, zleci badania, itd.. Za tym trzeba się nabiegać po prywatnych gabinetach, a badania robi się na własny koszt..

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego jest wydawane przy obustronnej wadzie słuchu.

Łatwiej byłoby uzyskać orzeczenie o wczesnym wspomaganiu rozwoju - i tutaj też jest sporo godzin do rozdysponowania.

Na chwilę obecną warto zajrzeć do OWI - Ośrodka Wczesnej Interwencji - pewnie masz gdzieś te placówkę w okolicy. Potrzebne jest skierowanie od pediatry.

faktycznie, zapomniałam o tym wczesnym wspomaganiu. U nas w przedszkolu były tylko orzeczenia.
    W każdym razie warto się dowiadywać, no każda gmina ma na to środki, a przedszkole powinno zapewnić wsparcie. I warto zaczerpnąć opinii o różnych przedszkolach czy realizują terapię, bo są dyrektorzy, którzy biorą kasę, ale dzieciakom nic nie organizują i nie zawsze jest kontrola czy środki są dobrze gospodarowane.
    Przez ponad 2 lata prowadziłam terapię z chłopcem z orzeczeniem i nie miałyśmy nigdy kontroli. Z drugiej strony my miałyśmy razem z logopeda i psychologiem terapię organizowana na tip top, dodatkowo zakup środków dydaktycznych i jeszcze rodzice dostawali od nas zwrot za hipoterapie.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy i czuję jajnik :) do tego zaczynają boleć mnie cycki. Zaczyna się :D
    Zrobiłam sobie kawę co by nie zasnąć wieczorem :D

Wogole robiłam wczoraj owulaka i wyszedł prawie pozytywnie. Trochę się zdziwiłam bo w 14dc zazwyczaj już jest pozytyw i owulacja przychodzi jak w zegarku w 15dc. No ale nic, przyjęłam do wiadomości :)
    Dzisiaj jak zaczęłam czuć jajnik to zapaliła mi się lampka w głowie. Wchodzę na allegro bo stamtąd mam owulaki, patrzę a ja w tym miesiącu kupiłam z czułością 20 a nie jak zawsze z czułością 10 (kupiłam wyjątkowo o kogoś innego bo mieli testy ciążowe po taniosci :D).
    To by też wyjaśniało dlaczego były droższe od tamtych od innego sprzedawcy :)

Także mężu, szykuj się :D

lawendowePole, Japoneczka z Porcelany, Simons_cat lubią tę wiadomość

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Prawdę mówiąc to tu też lakarze podchodzą do tematu "natura wiedziala lepiej, pewnie bylo cos nie tak z zarodkiem". Trudno jest trafić na kogoś kto powie coś innego, zleci badania, itd.. Za tym trzeba się nabiegać po prywatnych gabinetach, a badania robi się na własny koszt..
    Ja wiem, ze kazdy kraj ma swoje plusy i minusy. Wybralam UK jako kraj swojego zycia i korzystajac z tutejszej sluzby zdrowia Musze sie przystosowac ;) jak chce to moge prywatnie zrobic badania i wydac sporo ;)

Mango trzymam mocno kciuki! 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 15:00

Mango44 lubi tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na orzeczenie o ksztalceniu specjalnym można dostać nauczyciela wspomagajacego lub pomoc nauczyciela w "zwykłym" przedszkolu. Na orzeczenie o wczesnym wspomaganiu rozwoju tylko godziny "wyrownujace".

W ramach orzeczenia o wwr i programu Za zyciem może wyjść do 7 godzin w tygodniu terapii. Nie trzeba ich wszystkich wykorzystywać w przedszkolu. Ja mojemu synowi podzielilam, z "Za zyciem" korzystał w dobrej prywatnej poradni, bo chciałam mieć większą kontrolę nad tym, co z moim dzieckiem jest robione. Sama wybrałam zajecia.

Niestety w niektórych przedszkolach te godziny są słabo realizowane.

Aha, w OWI można korzystać z zajęć "od urodzenia" do ukończenia 7 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:34

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Monika, czy możesz mnie przepisać na 11.07? 😁

Simons, to moje imieniny :) Dobra data, dobry dzien :) ✊✊✊✊✊

Simons_cat lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:

Fakt! Mnie po 4 stratach robia problemy i jedyne, co dostalam na NFZ to skierowanie na morfologie za 10 zl. W pewnym momencie przestalam sie prosic, chodzac po lekarzach, bo poronienia i tak sa delikatnym, bolesnym tematem. Nie mam sil udowadniac obcym ludziom, ze ciaza biochemiczna to jednak tez ciaza, dlatego niestety wydalam juz miliardy

ef36 lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Fakt! Mnie po 4 stratach robia problemy i jedyne, co dostalam na NFZ to skierowanie na morfologie za 10 zl. W pewnym momencie przestalam sie prosic, chodzac po lekarzach, bo poronienia i tak sa delikatnym, bolesnym tematem. Nie mam sil udowadniac obcym ludziom, ze ciaza biochemiczna to jednak tez ciaza, dlatego niestety wydalam juz miliardy
    Sasanko wiem coś nt.temat... ja po 2 porodach i stratach dzieci usłyszałam że muszę pochować jeszcze 1 bo od 3 strat dają skierowania na nfz... :/ też większość robiliśmy prywatnie i myślę że spokojnie dobrej marki auto byśmy już za to kupili...to co się wyrabia w tym kraju jest nie do opisania.. a już hitem dla mnie jest to że leki dla ciężarnych będą za darmo...niech sobie w dupe wsadzą tą luteinę którą można na ryczałt za 5 zł kupić kiedy przy staraniach i problemach wydaje się taką kasę...

szona lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Sasanko wiem coś nt.temat... ja po 2 porodach i stratach dzieci usłyszałam że muszę pochować jeszcze 1 bo od 3 strat dają skierowania na nfz... :/ też większość robiliśmy prywatnie i myślę że spokojnie dobrej marki auto byśmy już za to kupili...to co się wyrabia w tym kraju jest nie do opisania.. a już hitem dla mnie jest to że leki dla ciężarnych będą za darmo...niech sobie w dupe wsadzą tą luteinę którą można na ryczałt za 5 zł kupić kiedy przy staraniach i problemach wydaje się taką kasę...

W punkt, Misiu! Obysmy juz tylko na wyprawke wydawaly nasze pensje <3

Misiaa, szona lubią tę wiadomość

• lawendowePole Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Byłam na monitoringu dziś. Pęcherzyka z czwartku brak. W jajniku ślad mogący odpowiadać pozostałościom po pęcherzyku. Możliwe, że owu była w poniedziałek. Więcej żadnego pęcherzyka nie widać, więc będę brała Duphastonu i zobaczymy co z tego wyniknie. Żałuję, że wczorajsza wizyta musiała być odwołana 😔 To mój pierwszy monitoring i ogólnie jestem w szoku, że już po owu. Jak w ogóle wygląda takie miejsce po pęcherzyku? Nie miałam nigdy USG tak szybko po owulacji, nie mam z czym nawet porównać. 😔 Świruje teraz czy na pewno ta owulacja się odbyła. 😅
    Nie wiem czy już ktoś Ci odpowiadał, mi moja poprzednia ginka pokazywała jajnik po owu, wyglądało to jak gwiazdka. Dzisiaj też mam sweet focie po owu, wygląda to mniej spektakularnie, ale jest to taki czarny kształt. Generalnie po pęknięciu pęcherzyk się zapada. Zdjęcia są mniej wyraźne niż na monitorze jak mi lekarki pokazywały , ale jak coś to mogę podesłać na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 15:21

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowePole wrote:
    Nie wiem czy już ktoś Ci odpowiadał, mi moja poprzednia ginka pokazywała jajnik po owu, wyglądało to jak gwiazdka. Dzisiaj też mam sweet focie po owu, wygląda to mniej spektakularnie, ale jest to taki czarny kształt. Generalnie po pęknięciu pęcherzyk się zapada. Zdjęcia są mniej wyraźne niż na monitorze jak mi lekarki pokazywały , ale jak coś to mogę podesłać na priv.

Czy byłby to jakiś problem jakbyś wrzucila tutaj to zdjęcie? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda :)

Jeśli nie chcesz - nie ma problemu :)

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Czy byłby to jakiś problem jakbyś wrzucila tutaj to zdjęcie? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda :)

Jeśli nie chcesz - nie ma problemu :)
    Ja tez przylacze sie do prosby ;)

Mango44 lubi tę wiadomość

🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczko widać krechę, nie znam za bardzo tych testów, nigdy nie robiłam, ale słyszałam że te z niebieskim barwnikiem często dają evapy, niemniej to nie wyglada jak evap bo kreska jest jasna ale widoczna, także ja nie puszczam kciuków 🤞🏻

Młoda strasznie mi przykro z powodu psinki, to jest fajterka po Mamusi, wierze mocno że wszystko skończy się dobrze ❤️

Ja jestem jednak psychiczna 🤦🏼‍♀️ Znalazłam w koszu jak wyrzucałam śmieci test facelle który robiłam w 9dpo, dlaczego te testy muszą tak się evapować?

138a8939cd81.jpg dcfc9e724d51.jpg
    Jedno zdjęcie jest zrobione do 15 min (dolne) po zrobieniu testu drugie było zrobione dzisiaj po 5 dniach, jak to zobaczyłam to w pierwszej chwili wybuchłam śmiechem ze swojej głupoty a później siedziałam i wpatrywałam się w ten test i chciało mi się wyć strasznie. @ nadal nie ma, dzisiaj już mnie bolał brzuch okresowo bo dzisiaj termin ale koło południa przeszło i co jakiś czas pobolewa ale lekko i nie czuje się jeszcze okresowo ale jestem na luteinie więc pewnie @ przyjdzie spóźniona jakoś 16/17 dpo, tak bywało wcześniej a brałam większą dawkę bo 100 mg dwa razy dziennie a teraz biorę 50mg raz dziennie. Jutro zatestuję i będę miała pewność co jest aczkolwiek nie mam dużych nadziei, bardziej się nastawiam na następny cykl, zapisałam się nawet na monitoring 6 lipca 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 15:31

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Na orzeczenie o ksztalceniu specjalnym można dostać nauczyciela wspomagajacego lub pomoc nauczyciela w "zwykłym" przedszkolu. Na orzeczenie o wczesnym wspomaganiu rozwoju tylko godziny "wyrownujace".

W ramach orzeczenia o wwr i programu Za zyciem może wyjść do 7 godzin w tygodniu terapii. Nie trzeba ich wszystkich wykorzystywać w przedszkolu. Ja mojemu synowi podzielilam, z "Za zyciem" korzystał w dobrej prywatnej poradni, bo chciałam mieć większą kontrolę nad tym, co z moim dzieckiem jest robione. Sama wybrałam zajecia.

Niestety w niektórych przedszkolach te godziny są słabo realizowane.

Aha, w OWI można korzystać z zajęć "od urodzenia" do ukończenia 7 lat.

My w przedszkolu (niepublicznym, masowym, nie integracyjnym) mamy obowiązek realizować to co chłopcy mieli w orzeczeniu o potrzebie kształcenia specjalnego (dwóch miało afazje, jeden niepełnosprawność intelektualna w st. Lekkim). Przy takich orzeczeniach nie przysługiwali nam nauczyciele wspomagający. Tacy sa wymagani tylko przy zaburzeniach ze spektrum autyzmu. Za pieniądze z gminy dyrektor może, ale nie musi zatrudniać dodatkowych nauczycieli.
    Jako terapeuta i wychowawca byłam koordynatorem zespołu ds. realizacji IPET.
    Mój podopieczny (w mojej grupie od 3 roku życia) miał zapewnione 1 h w miesiącu z psychologiem, 4 h miesięcznie z logopeda i 8h miesięcznie ze mną (jako terapeutą pedagogicznym)
    chłopcy z afazja mieli wiecej godzin z logopeda i indywidualne zajęcia z innymi nauczycielami.
    Miałyśmy za te dodatkowe godziny płacone właśnie z tych funduszy z gminy. Plus hipoterapia i zwrot kosztów dla rodziców

Jeśli chodzi o realizację tego w przedszkolach to niestety różnie bywa... Na różnych szkoleniach rozmawiałam z dziewczynami, których dyrektorzy brali kasę, a nic nie robili 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 15:35

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Japoneczko widać krechę, nie znam za bardzo tych testów, nigdy nie robiłam, ale słyszałam że te z niebieskim barwnikiem często dają evapy, niemniej to nie wyglada jak evap bo kreska jest jasna ale widoczna, także ja nie puszczam kciuków 🤞🏻

Młoda strasznie mi przykro z powodu psinki, to jest fajterka po Mamusi, wierze mocno że wszystko skończy się dobrze ❤️

Ja jestem jednak psychiczna 🤦🏼‍♀️ Znalazłam w koszu jak wyrzucałam śmieci test facelle który robiłam w 9dpo, dlaczego te testy muszą tak się evapować?

Jedno zdjęcie jest zrobione do 15 min (dolne) po zrobieniu testu drugie było zrobione dzisiaj po 5 dniach, jak to zobaczyłam to w pierwszej chwili wybuchłam śmiechem ze swojej głupoty a później siedziałam i wpatrywałam się w ten test i chciało mi się wyć strasznie. @ nadal nie ma, dzisiaj już mnie bolał brzuch okresowo bo dzisiaj termin ale koło południa przeszło i co jakiś czas pobolewa ale lekko i nie czuje się jeszcze okresowo ale jestem na luteinie więc pewnie @ przyjdzie spóźniona jakoś 16/17 dpo, tak bywało wcześniej a brałam większą dawkę bo 100 mg dwa razy dziennie a teraz biorę 50mg raz dziennie. Jutro zatestuję i będę miała pewność co jest aczkolwiek nie mam dużych nadziei, bardziej się nastawiam na następny cykl, zapisałam się nawet na monitoring 6 lipca 😁

Ehhh, ja tych Facelle już nie kupuję. Szkoda hajsu ;)
    U mnie każdy to był evap ;)
    Niemniej jednak trzymam kciuki żeby u Ciebie to był jednak początek :)

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu ja tam trzymam kciuki za jutrzejszy test ✊

moyeu, misiak17 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę bardzo:
    Gwiazdka:
    35de9ad3aa70.jpg
    Czarny, trochę owalny, kształt (z dzisiaj):
    d4c4f4412ef1.jpg

Niestety, musicie mi uwierzyć na słowo, że gwiazdka na przybliżeniu wyglądała mniej więcej tak:
    8e9087c771e3.png
    Sama lekarka nazwała ją gwiazdką :D.
    Ten czarny kształt z dziś na przybliżeniu też troszeczkę był inny. A i dzisiaj (najprawdopodobniej 3dpo) w zatoce Douglasa nie było płynu - nie pamiętam przy tamtej owu, a nie mam w opisie, czy płyn był czy go nie było.

Japoneczka z Porcelany, Simons_cat, ef36, moni05, Mango44, Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.

Wysłany: 2 lipca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:

Okaze sie z sobote, czy sobie ze mnie jaja test zrobil czy jak ;)

Ja mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie piekny rozowy bobas ;)

moyeu lubi tę wiadomość

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LawendowePole, widzę gwiazdkę! Dziękuję 😊 jak dojadę do domu to zerknę czy na moim zdjęciu jest coś podobnego 🙂

lawendowePole lubi tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Simons, to moje imieniny :) Dobra data, dobry dzien :) ✊✊✊✊✊
    ❤️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ