X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie sącza mi się wody. Szpitalna wkładka jest mokra i pobrudzona, dostałam antybiotyk.
    Dalej leżę. Nie wstaję, boję się , że gdy to zrobię zacznie się lać krew.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ✊🏻✊🏻 Czekam! 😁❤️

Szonka, ja kciukam ✊🏻✊🏻 Żeby to nie był pregnyl :)

szona lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, nie fikaj z jesienia. Od zimy mowilas o czerwcu, wiec tego sie trzymajmy. Rok temu przezylas tragedie, zatem marze o tym, bys teraz miala cudowna niespodzianke.

Misiaa, Lorinko, kazda z nas traci wiare, no bo ile mozna. Ja nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic USG z serduszkiem. Nie i koniec, nie mowiac juz o porodzie. W kazdym razie, drogie Panie, wiecie ile bylo tu niedowiarkow, ktore tula swoje szczescie? Ba, niektore staraja sie juz nawet o kolejne :) Glowy do gory, cyce do przodu, doczekamy sie

szona, GrubAsia lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek, jak sytuacja?

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Prawdopodobnie sącza mi się wody. Szpitalna wkładka jest mokra i pobrudzona, dostałam antybiotyk.

Elfia skarbie a robili Ci test czy to wody?
    Odpoczywaj... Daj znać co ci będą mówić co dalej

Trzymaj się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 07:15

szona lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

:( Calym sercem jestem z Wami. Nawet nie wyobrazam sobie, jak sie boisz, ale blagam, pamietaj, ze jestes w szpitalu, wsrod specjalistow, ktorzy na pewno z tryliardem takich historii sobie poradzili :*

Mm lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to. To da się zahamować... mówili jaki maja dalej plan?
    U nas też było multum dziewczyn na patologii z rozwarciem, wodami już w 16 tc była rekordzistka - urodziła zdrowa córeczkę w 34 :) ale ona nie leżała wcale ;)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Moni to da się zahamowac, A dwa często produkcja wód jest większa niż ich wyciek więc bilans jest na plus.

Rukola kciuki dzisiaj za piękne widoki na usg. Samych dobrych wiadomości.

Sasanko jak tam u Ciebie po histero?

Magddullina2, Rucola lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Dokladnie, poza tym nawet nie ma jeszcze pewnosci, czy to wody :* Elfia, myslami i sercem dzis tylko z Toba.

Niecierpliwa, dziekuje :* Tak, jak pisalam w pt, endometrium cienkie i niejednorodne, macica o nieco mniejszej objetosci, rogi macicy troche wydluzone. Pobrali wycinki, wiec czekam. Wciaz delikatnie plamie. Jak Ty sie czujesz? :*

• Salome Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, mocno trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą! Wiem, że będzie dobrze! ✊✊

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia całą noc o Tobie myślałam... Nie wyobrażam sobie tego stresu, jaki przeżywasz. Ale tak, jak dziewczyny piszą, wody się odnawiają, podobno trzeba dużo pić. Znam historię, gdzie dziewczyna leżała z sączącymi się wodami kilkanaście tygodni i ostatecznie urodziła zdrowe dziecko. Będę bardzo mocno trzymać kciuki, żeby u Ciebie było tak samo ✊✊

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wasze pocieszające słowa, wzruszyłam się, poleciały łzy jak grochy i akurat weszli lekarze na obchod 🤦
    Wzięli mnie od razu na badanie, byli tam chyba wszyscy z oddziału. Jest krwiak nad samiutka szyjka, wody też się Sącza, ale w worku jest ich wystarczającą ilość.
    Jestem chyba ewenementem tutaj, bo przy badaniu było 5 lekarzy.🙈

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, baaardzo mocno trzymam za Was kciuki!!! Będzie wszystko dobrze na pewno! 😘

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Przeczytałam wasze pocieszające słowa, wzruszyłam się, poleciały łzy jak grochy i akurat weszli lekarze na obchod 🤦
    Wzięli mnie od razu na badanie, byli tam chyba wszyscy z oddziału. Jest krwiak nad samiutka szyjka, wody też się Sącza, ale w worku jest ich wystarczającą ilość.
    I co mówią? Co trzeba robić?

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Elfi to dobrze, krwiak się oczyścić i będzie dobrze teraz bardzo istotne żebyś piła dużo wody, żeby twój organizm mógł produkować nowe wody płodowe i miał z czego. Będzie dobrze jesteś pod dobrą opieką, dasz radę kochana, leż i myśl tylko pozytywnie. Nie masz skurczy, dostałaś magnez, krwiak się oczyscie, wody przestaną sączyć jak pewnie przestaniesz krwawić. Będzie czekało cię duże leżenia i częste kontrole u lekarza ale uda się ! Może dostaniesz sterydy na płucna, pewnie tak zrobią profilaktycznie. Każda z nas trzyma kciuki mocno za ciebie i Twoje dzieciątko. Nie takie przypadki kończyły się dobrze. Pozytywnie kochana tylko pozytywnie myślimy. !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 08:16

moni05, Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, ja odświeżam jak nienormalna 🤷🏼‍♀️
    Jesteś ciekawym przypadkiem medycznym ich okiem. To nie są rzeczy, z którymi sobie nie poradzą 😘 pod obstawa pięciu lekarzy w mig wrócisz do domu :)

Salome lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziekuje ,że pytasz.😘Zęby jak bolały tak bolą.. A tak to dziś wyszłam ze szpitala. Wczoraj pojechałam na ip, bo strasznie bolał mnie brzuch po jednej stronie tak, że nie mogłam chodzić i promirniowalo na plecy i nogę. Po kilku godzinach tylko lekko przeszło to pojechałam sprawdzić. Zostawili mnie na obserwacji i dziś wyszłam. Skurczy porodowych narazie jeszcze nie ma. Rozwarcie mam na 2 cm. Lekarz mówił, że może być różnie mogę wrócić za tydzień a moge za kilka godzin.

A u Ciebie jak ? 😘

Pati, najważniejsze, że wszystko w porządku z maluchem i mogłaś wrócić do domu 😘
    U mnie od wczoraj spadek formy, ale liczę na to, że energia i siła do walki wrócą lada dzień😉

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, kciuki za wizytę ✊✊✊

Frelcia, ✊✊✊

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Widzisz, jest wystarczajaca ilosc wod, a jeszcze ich przybedzie. Krwiak sie wchlonie, na bank! A Ty, jak przystalo na prawdziwa Ksiezniczke, bedziesz sie ladnie wylegiwac, odpoczywac i pachniec, az do porodu, bo po nim to juz inne atrakcje i przyjemnosci :*

lorinka9191, GrubAsia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Pati, najważniejsze, że wszystko w porządku z maluchem i mogłaś wrócić do domu 😘
    U mnie od wczoraj spadek formy, ale liczę na to, że energia i siła do walki wrócą lada dzień😉

Na pewno wroca! U mnie juz pelna mobilizacja i gotowosc do walki, wiec przesylam ja i Tobie :) To naturalne, ze rozkladamy rece, placzemy, mamy dosc i boimy sie, nie jestesmy przeciez robotami, ale los sie odwroci. Na nas tez przyjdzie czas

lorinka9191, GrubAsia lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ