Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie sącza mi się wody. Szpitalna wkładka jest mokra i pobrudzona, dostałam antybiotyk.
    Dalej leżę. Nie wstaję, boję się , że gdy to zrobię zacznie się lać krew.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ✊🏻✊🏻 Czekam! 😁❤️

Szonka, ja kciukam ✊🏻✊🏻 Żeby to nie był pregnyl :)

szona lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, nie fikaj z jesienia. Od zimy mowilas o czerwcu, wiec tego sie trzymajmy. Rok temu przezylas tragedie, zatem marze o tym, bys teraz miala cudowna niespodzianke.

Misiaa, Lorinko, kazda z nas traci wiare, no bo ile mozna. Ja nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic USG z serduszkiem. Nie i koniec, nie mowiac juz o porodzie. W kazdym razie, drogie Panie, wiecie ile bylo tu niedowiarkow, ktore tula swoje szczescie? Ba, niektore staraja sie juz nawet o kolejne :) Glowy do gory, cyce do przodu, doczekamy sie

szona, GrubAsia lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek, jak sytuacja?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Prawdopodobnie sącza mi się wody. Szpitalna wkładka jest mokra i pobrudzona, dostałam antybiotyk.

Elfia skarbie a robili Ci test czy to wody?
    Odpoczywaj... Daj znać co ci będą mówić co dalej

Trzymaj się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 07:15

szona lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

:( Calym sercem jestem z Wami. Nawet nie wyobrazam sobie, jak sie boisz, ale blagam, pamietaj, ze jestes w szpitalu, wsrod specjalistow, ktorzy na pewno z tryliardem takich historii sobie poradzili :*

Mm lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to. To da się zahamować... mówili jaki maja dalej plan?
    U nas też było multum dziewczyn na patologii z rozwarciem, wodami już w 16 tc była rekordzistka - urodziła zdrowa córeczkę w 34 :) ale ona nie leżała wcale ;)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Moni to da się zahamowac, A dwa często produkcja wód jest większa niż ich wyciek więc bilans jest na plus.

Rukola kciuki dzisiaj za piękne widoki na usg. Samych dobrych wiadomości.

Sasanko jak tam u Ciebie po histero?

Magddullina2, Rucola lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Dokladnie, poza tym nawet nie ma jeszcze pewnosci, czy to wody :* Elfia, myslami i sercem dzis tylko z Toba.

Niecierpliwa, dziekuje :* Tak, jak pisalam w pt, endometrium cienkie i niejednorodne, macica o nieco mniejszej objetosci, rogi macicy troche wydluzone. Pobrali wycinki, wiec czekam. Wciaz delikatnie plamie. Jak Ty sie czujesz? :*

• Salome Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, mocno trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą! Wiem, że będzie dobrze! ✊✊

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia całą noc o Tobie myślałam... Nie wyobrażam sobie tego stresu, jaki przeżywasz. Ale tak, jak dziewczyny piszą, wody się odnawiają, podobno trzeba dużo pić. Znam historię, gdzie dziewczyna leżała z sączącymi się wodami kilkanaście tygodni i ostatecznie urodziła zdrowe dziecko. Będę bardzo mocno trzymać kciuki, żeby u Ciebie było tak samo ✊✊

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wasze pocieszające słowa, wzruszyłam się, poleciały łzy jak grochy i akurat weszli lekarze na obchod 🤦
    Wzięli mnie od razu na badanie, byli tam chyba wszyscy z oddziału. Jest krwiak nad samiutka szyjka, wody też się Sącza, ale w worku jest ich wystarczającą ilość.
    Jestem chyba ewenementem tutaj, bo przy badaniu było 5 lekarzy.🙈

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, baaardzo mocno trzymam za Was kciuki!!! Będzie wszystko dobrze na pewno! 😘

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Przeczytałam wasze pocieszające słowa, wzruszyłam się, poleciały łzy jak grochy i akurat weszli lekarze na obchod 🤦
    Wzięli mnie od razu na badanie, byli tam chyba wszyscy z oddziału. Jest krwiak nad samiutka szyjka, wody też się Sącza, ale w worku jest ich wystarczającą ilość.
    I co mówią? Co trzeba robić?

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Elfi to dobrze, krwiak się oczyścić i będzie dobrze teraz bardzo istotne żebyś piła dużo wody, żeby twój organizm mógł produkować nowe wody płodowe i miał z czego. Będzie dobrze jesteś pod dobrą opieką, dasz radę kochana, leż i myśl tylko pozytywnie. Nie masz skurczy, dostałaś magnez, krwiak się oczyscie, wody przestaną sączyć jak pewnie przestaniesz krwawić. Będzie czekało cię duże leżenia i częste kontrole u lekarza ale uda się ! Może dostaniesz sterydy na płucna, pewnie tak zrobią profilaktycznie. Każda z nas trzyma kciuki mocno za ciebie i Twoje dzieciątko. Nie takie przypadki kończyły się dobrze. Pozytywnie kochana tylko pozytywnie myślimy. !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 08:16

moni05, Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, ja odświeżam jak nienormalna 🤷🏼‍♀️
    Jesteś ciekawym przypadkiem medycznym ich okiem. To nie są rzeczy, z którymi sobie nie poradzą 😘 pod obstawa pięciu lekarzy w mig wrócisz do domu :)

Salome lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziekuje ,że pytasz.😘Zęby jak bolały tak bolą.. A tak to dziś wyszłam ze szpitala. Wczoraj pojechałam na ip, bo strasznie bolał mnie brzuch po jednej stronie tak, że nie mogłam chodzić i promirniowalo na plecy i nogę. Po kilku godzinach tylko lekko przeszło to pojechałam sprawdzić. Zostawili mnie na obserwacji i dziś wyszłam. Skurczy porodowych narazie jeszcze nie ma. Rozwarcie mam na 2 cm. Lekarz mówił, że może być różnie mogę wrócić za tydzień a moge za kilka godzin.

A u Ciebie jak ? 😘

Pati, najważniejsze, że wszystko w porządku z maluchem i mogłaś wrócić do domu 😘
    U mnie od wczoraj spadek formy, ale liczę na to, że energia i siła do walki wrócą lada dzień😉

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, kciuki za wizytę ✊✊✊

Frelcia, ✊✊✊

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Widzisz, jest wystarczajaca ilosc wod, a jeszcze ich przybedzie. Krwiak sie wchlonie, na bank! A Ty, jak przystalo na prawdziwa Ksiezniczke, bedziesz sie ladnie wylegiwac, odpoczywac i pachniec, az do porodu, bo po nim to juz inne atrakcje i przyjemnosci :*

lorinka9191, GrubAsia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Pati, najważniejsze, że wszystko w porządku z maluchem i mogłaś wrócić do domu 😘
    U mnie od wczoraj spadek formy, ale liczę na to, że energia i siła do walki wrócą lada dzień😉

Na pewno wroca! U mnie juz pelna mobilizacja i gotowosc do walki, wiec przesylam ja i Tobie :) To naturalne, ze rozkladamy rece, placzemy, mamy dosc i boimy sie, nie jestesmy przeciez robotami, ale los sie odwroci. Na nas tez przyjdzie czas

lorinka9191, GrubAsia lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ