W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się dzieje 😮 udało mi się wszystko doczytać 💪
Bardzo mi przykro dziewczyny za białe testy 😔 milka, mama8latka 😥 wiadomo, póki nie ma 🐵 nadziei nie tracimy ✊ Milka wszystkie wyrzeczenia które zrobiłaś i każda decyzja codziennie przybliża Cię do bycia mamą, dzięki temu byłaś spokojna psychicznie na wyjeździe😊
Ale wiadomo tez, że warto sobie czasem odpuścić i imprezowac do upadłego, żeby zresetować psychikę, co kto potrzebuje, czasem i kac jest potrzebny 😉
Ja się cieszę, że zaczęłam o siebie dbać w trakcie tych lat starań, ale też cieszę się, że miałam momenty wyjebki i pilam winko, jadłam tylko kebaby i chipsy 😊 (chociaż nawet w takich momentach były próby strzelania z sexem w owu 😅)
Pati i Angelika sprawdzam codziennie czy już się rozpakowalyscie, ✊ za szybkie, proste porody, jedna rada śpijcie kiedy się da przed porodem, bo to ciężka harowka i warto mieć trochę siły 😘
Moni ✊✊za histero! Znieczulenia są fajne, odpoczniesz sobie i za chwilę będzie po wszystkim, i na pewno wszystko jest tam w porządku i Twoja macica tylko czeka na właściwy zarodek 💖
Frelcia, mamusiu! Zo do pozytywnej bety nawet nie mam cienia wątpliwości 😍 jednak jest coś w tym że najczęściej udaje się albo 1 olbo 3 ivf - i u mnie i u Ciebie musialysmy trochę zaczekać, ale jak najbardziej warto 😘😍💗Pati96, Frelciaa, Angelika1313, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Pati Angelika, kochane mam nadzieję że będzie u was wszystko pieknie i sprawnie Bycie już lada moment tuliła swoje kruszyny 🥰😘❤️✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 07:55
Pati96, Angelika1313 lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Monia ✊✊ Pati ✊✊ Angela ✊✊ Frelcia ✊✊
A ja dzisiaj do pracy pierszy dzień po urlopie...Pati96, MonikA_89!, Frelciaa, Angelika1313 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyFrelciu, trzymam kciuki, żebyś zobaczyła piękną liczbę. Kiedy możemy odświeżać ovu w oczekiwaniu na wynik?
#zalpost
Ja po wczorajszej rozmowie z koleżanką jakoś się podłamałam. Dziękuję za wszystko co napisaliście, to dla mnie bardzo ważne. Ale zasiała we mnie takie ziarno, że robię za mało, za mało się staram. Na poczatek lipca zaplanowaliśmy małego grilla, ok. 8 osób doroslych plus dzieci. I już straciłam do tej imprezy serce, bo gdybym była w ciąży to byłby 6 tydzień i może powinnam leżeć plackiem a nie nosić gościom talerze. Bo to ten okres kiedy w poprzednich ciążach zaczęło się coś dziać złego. Takie dylematy, a nawet jeszcze nie jestem w ciąży i nic nie wskazuje na to, żebym była bo mój główny ciążowy tester - bolące piersi nie występuje. Macam się po tych piersiach, a tu miękkie flaczki, zero bólu. W każdej z poprzednich ciąż objawy się różniły, ale ten ból piersi był zawsze. I tylko podbrzusze ciągle napieprza, szczególnie chyba ten lewy jajnik,chociaż już dużo mniej niż np. dwa-trzy dni temu. I jeszcze nie jestem w tej ciąży a już czytam o poronieniach, lekach, jestem na siebie tak zła, że się w to wkręcam.
Jakiegoś mam dzisiaj doła. Mam nadzieję, że Wasz dzień będzie lepszy :* trzymam kciuki za same pozytywne wieści dzisiaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 08:07
-
nick nieaktualnyMm wrote:Frelciu, trzymam kciuki, żebyś zobaczyła piękną liczbę. Kiedy możemy odświeżać ovu w oczekiwaniu na wynik?
#zalpost
Ja po wczorajszej rozmowie z koleżanką jakoś się podłamałam. Dziękuję za wszystko co napisaliście, to dla mnie bardzo ważne. Ale zasiała we mnie takie ziarno, że robię za mało, za mało się staram. Na poczatek lipca zaplanowaliśmy małego grilla, ok. 8 osób doroslych plus dzieci. I już straciłam do tej imprezy serce, bo gdybym była w ciąży to byłby 6 tydzień i może powinnam leżeć plackiem a nie nosić gościom talerze. Bo to ten okres kiedy w poprzednich ciążach zaczęło się coś dziać złego. Takie dylematy, a nawet jeszcze nie jestem w ciąży i nic nie wskazuje na to, żebym była bo mój główny ciążowy tester - bolące piersi nie występuje. Macam się po tych piersiach, a tu miękkie flaczki, zero bólu. W każdej z poprzednich ciąż objawy się różniły, ale ten ból piersi był zawsze. I tylko podbrzusze ciągle napieprza, szczególnie chyba ten lewy jajnik,chociaż już dużo mniej niż np. dwa-trzy dni temu. I jeszcze nie jestem w tej ciąży a już czytam o poronieniach, lekach, jestem na siebie tak zła, że się w to wkręcam.
Jakiegoś mam dzisiaj doła. Mam nadzieję, że Wasz dzień będzie lepszy :* trzymam kciuki za same pozytywne wieści dzisiaj.
Banal, ale nie porownujmy, Slonce, ciaz do siebie, pod zadnym wzgledem... W poprzednich bolaly Cie piersi, a ciaze zakonczyly sie strata. Moze to pierwszy znak, ze teraz bedzie wszystko inaczej, niz zwykle, doskonale i z porodem w marcu. Zreszta jakby biust byl wyznacznikiem, robilybysmy co miesiac macanko, zamiast inwestowac w dziesiatki testow Planuj impreze, ciesz sie nia, odwroc mysli, a jezeli zobaczysz II kreski i bedziesz wolala lezec, odwolasz ja, chocby pod pretekstem jelitowki. Nie czytaj o poronieniach, chyba ze w takim kontekscie, ze ktos po stratach urodzil gromadke dzieciaczkow. Doczekamy sie naszego szczescia, zobaczysz. Zrob cos milego dla siebie, a ja bede trzymac kciuki, by Twoj humor szybko sie poprawil :*
Polecam tez suwaczek podobny do mojego Cieszy mnie on bardzo, choc mam swiadomosc, ze pewnie bede zmuszona go modyfikowac. 1 lipca prof.Jerzak na bank da mi czerwone swiatlo na starania ze wzgledu na IO... U niej insulina musi byc idealna, ale do tego czasu naciesze okoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 08:27
szona, ef36 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj wychodzę!
Malutka waży juz 450g więc przez tydzień przybrała 60g.
Mam leciutkie brązowe pkamienua, ale to resztki wymieszane ze sluzem. Poziom wód plodowych prawidłowy.
Daniela, Magddullina2, Misiaa, GrubAsia, Pati96, Mama_Zuzia, Fiore, Niercierpliwa v2.0, Sasanka55., *Agape*, Okularnica_:), Mildred, Nuch2, Milka85, Rucola, agge, kasiasiasia28, Lusi35, szona, Makino, Angelika1313, eemmiilliiaa, Pauliśka, MamaStasia :), MonikA_89!, moni05, Suszarka, Mlodamezatka, moyeu, Simons_cat, Salome lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Dzisiaj wychodzę!
Malutka waży juz 450g więc przez tydzień przybrała 60g.
Mam leciutkie brązowe pkamienua, ale to resztki wymieszane ze sluzem. Poziom wód plodowych prawidłowy.👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Elfia 450g to już kawałek silnej babeczki cudny mały człowieczek
Mm spróbuj wrzucić na luz. Jak lekarze będą kazali leżeć to będziesz leżała a na pewno robisz wszystko aby kropeczka z Tobą była więc nie bierz sobie aż tak do serca rozmowy z koleżanką.. większość myśli że w ciąży najlepiej tylko leżeć to wtedy nic się nie stanie..a to guzik prawda..oczywiście jesli jest reżim łòżkowy to inna kwestia ale jak go nie ma to można prowadzić tryb leniwej księżniczki24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Mm zostaw internety i dr Google! Ty juz jesteś najlepsza mama dla swojego dziecka!
Jeśli będziesz potrzebowała leżeć to odwolasz grilla tak jak sasanka napisała. Teraz planuj mile spotkanie ze znajomymi, nie możesz się izolować od ludzi przecież! Ruch w każdej ciąży jest wskazany, przynajmniej spacery i joga, bo bez tego jest większe prawdopodobieństwo zakrzepow (dlatego jak trzeba leżeć to dostaje się heparynę). Nie martw się na zapas, żyj tym co masz bo już niedługo będziecie dużą rodzinką i nie będziesz miała tyle czasu na rozrywki 😉
Elfia gratulacje! Teraz wrócisz do szpitala już tylko na poród 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 08:44
Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Elfia cudowne wieści! I jakie zalecenia? Jakieś kontrole itp? Jak się cieszę, że już możesz wrócić do domu i nie leżeć tam sama!Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:NIe, nie obrażę się
Nawet myślałam by Wam napisać, ale mało miałam czasu by sie udzielać na miesięcznych grupach i głupio mi było tak wpaść i "helloł udało sie "
Podczytuje Was nadal, gratuluję każdego kropka i trzymam mocno kciuki.
Frelcia za Ciebie szczególnie, bo pamiętamy się ( a przynajmniej ja Ciebie pamiętam) z wątków z 2017/2018 roku -
nick nieaktualnyElfia co za idealnie rozpoczęty tydzień ❤
Pati, Angelika 😍 czeka Was najpiękniejszy moment ❤ dużo siły!
Monika, masz również moje kciuki 😘
Frelcia Kropuś daje mamusi o sobie znać 😉 'hop, hop rosnę w siłę' 🤰
Życzę Wam dziewczyny pięknego dnia i jeszcze lepszego tygodnia!Pati96, Angelika1313, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Elfie super że wychodzisz, masz już kawał człowieka pod sercem.
Monia za udane histero 🙏🙏🙏🙏🙏
Frelcia 🙏🙏🙏🙏za wysoka bete.
Angelika i Pati ,😍😍😍😍 czekamy z niecierpliwością na wieści. 💚💚 Ale ekscytacja. Następne cuda z forum niedługo będą na świecie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 08:55
Pati96, Angelika1313, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Jak myślicie kiedy mogę robić bete skoro owu miałam w sobotę? mam problem bo mam wykupioną wycieczkę, muszę ją opłacić do 29 czerwca ale jeśli by wyszło, że się udało i jestem w ciąży to boję się lecieć.... 8 dpo ty chyba za szybko nie?2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
magda.lena wrote:Jak myślicie kiedy mogę robić bete skoro owu miałam w sobotę? mam problem bo mam wykupioną wycieczkę, muszę ją opłacić do 29 czerwca ale jeśli by wyszło, że się udało i jestem w ciąży to boję się lecieć.... 8 dpo ty chyba za szybko nie?
betę możesz zrobić, ale leć na wakacje! Nasza Malgonia dzień czy dwa po pozytywnym teście poleciała do Wietnamu na 3 tygodnie. Po powrocie usłyszała serduszko. ❤️GrubAsia, szona, Makino, eemmiilliiaa, Suszarka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Szkoda rezygnować ale z drugiej strony być w strachu , że złapię tego całego wirusa.... no nic mam jeszcze parę dni i przemyślę wszystkie za i przeciw dzięki ElfiaKsiężniczka :*2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
Elfia, bardzo się cieszę ze śmigacie do domku 🥰🥳
Sasanko- zapomniałam, a właśnie miałam Ci ostatnio pisac ze ten Twój suwaczek jest na maksa uroczy! 😘
Magda.lena- trochę za wcześnie nawet na betę, chyba ze bardzo szybka implantacjaSasanka55. lubi tę wiadomość