Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziekuje za zrozumienie. Naprawde nikogo nie chcialam urazic, jedynie podniesc na duchu:* Milego dnia, niech szybko bedzie piatek

Haha, czubie :D Nie wiem co byś musiała powiedzieć, żeby mnie urazić. Może np. że moja teściowa jest fajna 🤣

Ef, mam nadzieję, że mail dotarł :)

ef36, Sasanka55., Magdalena29, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Buuu, a ja nie widziałam

Ja też nieeeeeeee! :(

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Haha, czubie :D Nie wiem co byś musiała powiedzieć, żeby mnie urazić. Może np. że moja teściowa jest fajna 🤣

Ja cały czas nie potrafię zrozumieć jak mając taką fajną synową jak Ty czy Sasanka można być takim wrzodem na tyłku 🤷 Ehhh niezbadane są odmęty mózgownic teściowych 😜

Przypomniał mi się serial "Miodowe lata" i słynne spory Karola z teściową 😂 Działa to w obie strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 11:12

agge, szona, Suszarka, *Agape*, lorinka9191, Sasanka55., Magdalena29 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje pierwsze brzuszkowe dla WAS.
    W końcu z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to nie mój tluszczyk tylko Wikusia się wypycha. Wg transferu to już 22 tydzień, wg om jest 2 dni młodsza.

a465b7ecd6f2.jpg

Magddullina2, Nuch2, Mm, Suszarka, ef36, Pati96, *Agape*, Lilou, lorinka9191, MonikA_89!, Fiore, Niercierpliwa v2.0, Mlodamezatka, Frelciaa, agge, moni05, GrubAsia, Makino, Sasanka55., eemmiilliiaa, Mama_Zuzia, Magdalena29, Milka85, Rucola, Okularnica_:), Ochmanka, szona, moyeu, Simons_cat lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja cały czas nie potrafię zrozumieć jak mając taką fajną synową jak Ty czy Sasanka można być takim wrzodem na tyłku 🤷 Ehhh niezbadane są odmęty mózgownic teściowych 😜

Przypomniał mi się serial "Miodowe" lata i słynne spory Karola z teściową 😂 Działa to w obie strony

Bo moja teściowa uważa, ze jest najmądrzejsza w galaktyce i bardzo brutalnie wszystkich o tym przekonuje. 99,9% ludzkości przemilcza jej farmazony, bo po co tracić nerwy. Ja tymczasem nigdy nie przemilczam debilstwa, także ma ze mną strasznie pod górę ;) Jej najlepsza koleżanka gdy mnie poznała powiedziała jej: wreszcie trafiła kosa na kamień. A mnie z kolei spytała: czy ty przypadkiem nie jesteś zodiakalnym skorpionem? ;)

Booooszeeeeeee jak gorrrąąącoooooo

Suszarka, Magddullina2, ef36, *Agape*, MonikA_89!, GrubAsia, Sasanka55., eemmiilliiaa, Mama_Zuzia, Magdalena29 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, piękności 🤩

• ef36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:

Tak, dziękuję :* dobrze jest wiedzieć na czym się stoi, tym bardziej że wydawało mi się iż grunt jest bardziej stabilny. Odpisze po pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 11:08

szona lubi tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia cudowny brzusio ❤️❤️❤️😍

Ja to mam rozkminke... Normalnie od myślenia nad tym co mam zrobić aż mi się odechciewa.... Len że mnie totalny ostatnio.... 🙈🤣
    Ale ale zajrzałam do szafy i znalazłam piżamki ciążowe, majtki poporodowe, staniki do karmienia, nawet pieluszki tetrowe białe i kolorowe 🥺🙂 także ten , heh wszystko jest prócz łóżeczka, wózka, przewijaka i pościeli +kołderki bo się po dwóch wyniszczyły niestety 🙃
    Tak wogole dziś rozpoczynam 8 tydzień 🙂 coś czas naprawdę przyspieszył ..

szona lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka,

Piękny ten Twój brzuch! Ja też chcę taki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 21:54

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiku ale słodki brzuszek ♥️
    Lilou myśmy dowozili z domu nasienie. Potem w sumie mój mąż żałował bo stwierdził że dlatego mógł wyjść zły wynik (nie jest to prawda, bo do labo mamy jakieś 5 minut drogi). Tylko jak dowozicie z domu to musicie trzymać pojemniczek przy ciele żeby temperatura była w miarę zachowana. Ogólnie cała ta operacja jest dość komiczna i następnym razem chyba bym go wypchnęła jednak do labo żeby załatwił sprawę na miejscu 🤔

Ja mam fajną teściową :) śmiało mogę powiedzieć że mnie traktuje jak własne dziecko. A teraz odkąd jestem w ciąży to w ogóle mam super, ostatnio mówiłam że wchodzą mi tylko lody to w niedzielę czekał na mnie taki z lodziarni 🥰

Rucola lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Dziękuję, masz rację.

Patrzę na najbliższą klinikę i tam jest tak, ze odbiera się pojemnik od nich ewentualnie specjalną prezerwatywę, a materiał pobiera się w domu. Przy czym w ciągu godziny trzeba go dowieźć (akurat mamy do tego miejsca max 10-15min), myślicie ze to dobre rozwiązanie? Czy jednak lepiej udać się tam, gdzie na miejscu pobiera się materiał do badania?

Na pewno bardziej komfortowe dla badanego.

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją teściową częściej ja rozmawiam niż mój mąż 🙈
    Jest naprawdę fajna 😀

agge lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, super brzuszek 😍

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dostałam wyniki toxo i cytomegalii. Zastanawiam się nad tym czy cytomegalie przeszłam dosyć niedawno czy to po prostu ogólnie pokazuje, że się przeszło tą chorobę. No i czy dobrze rozumiem, że toksoplazmozy w ogóle nie przebyłam. 🤔
    3d783dbf240c.jpg

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, na przeszukuje vinted w kierunku łóżeczka /komody/przewijaka. Wiadomo, że fajna jest ta ekscytacja, że to pierwsze dziecko to wpaść w taki zakupowy szal i wszystko mieć nowiutkie z salonu meblowego. Z drugiej strony chciałabym, żeby nasze dzieciaczki żyły na jak najczystszej planecie.
    Ciekawe czy uda mi się ogarnąć wielopielo 🙈

Ja mam dobrą teściowa, czasem aż za bardzo i to też bywa męczące. Jak cukier i taka nadmiera troska aż się wylewa na każdym kroku. Z drugiej strony wiem, że w stosunku do własnych dzieci jest bardzo apodyktyczna i krytyczna.

Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, moje pierwsze brzuszkowe dla WAS.
    W końcu z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to nie mój tluszczyk tylko Wikusia się wypycha. Wg transferu to już 22 tydzień, wg om jest 2 dni młodsza.

a465b7ecd6f2.jpg
    Piękny 💖

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej dziewczyny! Dostałam wyniki toxo i cytomegalii. Zastanawiam się nad tym czy cytomegalie przeszłam dosyć niedawno czy to po prostu ogólnie pokazuje, że się przeszło tą chorobę. No i czy dobrze rozumiem, że toksoplazmozy w ogóle nie przebyłam. 🤔
    3d783dbf240c.jpg

igg to jest przebyta infekcja, więc masz przeciwciala.
    Toxo nie zlapalas nigdy

• agge Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    3d783dbf240c.jpg
    Cytomegalię raczej dawno, ja też IgG miałam dodatnie jak badałam w ciąży. Toxo nie przechodziłaś.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to już wiem wszystko. :)
    I niechi ktoś powie, że koty to tacy straszni nosiciele toksoplazmozy, całe życie z kotami. Wiadomo, że mogą być nosicielami ale nie muszą, albo mogą ale nie trzeba się zarazić jeśli utrzymuje się higienę. :) po drugie jestem ciekawa skąd to złapałam. Mąż za to się zastanawia czy nie od niego. 🙆‍♀️

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Piękny ten Twój brzuch! Ja też chcę taki ;)
    trzymam kciuki za to kciuki ✊🍀✊🍍

ef36 lubi tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ