X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziekuje za zrozumienie. Naprawde nikogo nie chcialam urazic, jedynie podniesc na duchu:* Milego dnia, niech szybko bedzie piatek

Haha, czubie :D Nie wiem co byś musiała powiedzieć, żeby mnie urazić. Może np. że moja teściowa jest fajna 🤣

Ef, mam nadzieję, że mail dotarł :)

ef36, Sasanka55., Magdalena29, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Buuu, a ja nie widziałam

Ja też nieeeeeeee! :(

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Haha, czubie :D Nie wiem co byś musiała powiedzieć, żeby mnie urazić. Może np. że moja teściowa jest fajna 🤣

Ja cały czas nie potrafię zrozumieć jak mając taką fajną synową jak Ty czy Sasanka można być takim wrzodem na tyłku 🤷 Ehhh niezbadane są odmęty mózgownic teściowych 😜

Przypomniał mi się serial "Miodowe lata" i słynne spory Karola z teściową 😂 Działa to w obie strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 11:12

agge, szona, Suszarka, *Agape*, lorinka9191, Sasanka55., Magdalena29 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje pierwsze brzuszkowe dla WAS.
    W końcu z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to nie mój tluszczyk tylko Wikusia się wypycha. Wg transferu to już 22 tydzień, wg om jest 2 dni młodsza.

a465b7ecd6f2.jpg

Magddullina2, Nuch2, Mm, Suszarka, ef36, Pati96, *Agape*, Lilou, lorinka9191, MonikA_89!, Fiore, Niercierpliwa v2.0, Mlodamezatka, Frelciaa, agge, moni05, GrubAsia, Makino, Sasanka55., eemmiilliiaa, Mama_Zuzia, Magdalena29, Milka85, Rucola, Okularnica_:), Ochmanka, szona, moyeu, Simons_cat lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja cały czas nie potrafię zrozumieć jak mając taką fajną synową jak Ty czy Sasanka można być takim wrzodem na tyłku 🤷 Ehhh niezbadane są odmęty mózgownic teściowych 😜

Przypomniał mi się serial "Miodowe" lata i słynne spory Karola z teściową 😂 Działa to w obie strony

Bo moja teściowa uważa, ze jest najmądrzejsza w galaktyce i bardzo brutalnie wszystkich o tym przekonuje. 99,9% ludzkości przemilcza jej farmazony, bo po co tracić nerwy. Ja tymczasem nigdy nie przemilczam debilstwa, także ma ze mną strasznie pod górę ;) Jej najlepsza koleżanka gdy mnie poznała powiedziała jej: wreszcie trafiła kosa na kamień. A mnie z kolei spytała: czy ty przypadkiem nie jesteś zodiakalnym skorpionem? ;)

Booooszeeeeeee jak gorrrąąącoooooo

Suszarka, Magddullina2, ef36, *Agape*, MonikA_89!, GrubAsia, Sasanka55., eemmiilliiaa, Mama_Zuzia, Magdalena29 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, piękności 🤩

• ef36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:

Tak, dziękuję :* dobrze jest wiedzieć na czym się stoi, tym bardziej że wydawało mi się iż grunt jest bardziej stabilny. Odpisze po pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 11:08

szona lubi tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia cudowny brzusio ❤️❤️❤️😍

Ja to mam rozkminke... Normalnie od myślenia nad tym co mam zrobić aż mi się odechciewa.... Len że mnie totalny ostatnio.... 🙈🤣
    Ale ale zajrzałam do szafy i znalazłam piżamki ciążowe, majtki poporodowe, staniki do karmienia, nawet pieluszki tetrowe białe i kolorowe 🥺🙂 także ten , heh wszystko jest prócz łóżeczka, wózka, przewijaka i pościeli +kołderki bo się po dwóch wyniszczyły niestety 🙃
    Tak wogole dziś rozpoczynam 8 tydzień 🙂 coś czas naprawdę przyspieszył ..

szona lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka,

Piękny ten Twój brzuch! Ja też chcę taki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 21:54

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiku ale słodki brzuszek ♥️
    Lilou myśmy dowozili z domu nasienie. Potem w sumie mój mąż żałował bo stwierdził że dlatego mógł wyjść zły wynik (nie jest to prawda, bo do labo mamy jakieś 5 minut drogi). Tylko jak dowozicie z domu to musicie trzymać pojemniczek przy ciele żeby temperatura była w miarę zachowana. Ogólnie cała ta operacja jest dość komiczna i następnym razem chyba bym go wypchnęła jednak do labo żeby załatwił sprawę na miejscu 🤔

Ja mam fajną teściową :) śmiało mogę powiedzieć że mnie traktuje jak własne dziecko. A teraz odkąd jestem w ciąży to w ogóle mam super, ostatnio mówiłam że wchodzą mi tylko lody to w niedzielę czekał na mnie taki z lodziarni 🥰

Rucola lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Dziękuję, masz rację.

Patrzę na najbliższą klinikę i tam jest tak, ze odbiera się pojemnik od nich ewentualnie specjalną prezerwatywę, a materiał pobiera się w domu. Przy czym w ciągu godziny trzeba go dowieźć (akurat mamy do tego miejsca max 10-15min), myślicie ze to dobre rozwiązanie? Czy jednak lepiej udać się tam, gdzie na miejscu pobiera się materiał do badania?

Na pewno bardziej komfortowe dla badanego.

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją teściową częściej ja rozmawiam niż mój mąż 🙈
    Jest naprawdę fajna 😀

agge lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, super brzuszek 😍

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dostałam wyniki toxo i cytomegalii. Zastanawiam się nad tym czy cytomegalie przeszłam dosyć niedawno czy to po prostu ogólnie pokazuje, że się przeszło tą chorobę. No i czy dobrze rozumiem, że toksoplazmozy w ogóle nie przebyłam. 🤔
    3d783dbf240c.jpg

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, na przeszukuje vinted w kierunku łóżeczka /komody/przewijaka. Wiadomo, że fajna jest ta ekscytacja, że to pierwsze dziecko to wpaść w taki zakupowy szal i wszystko mieć nowiutkie z salonu meblowego. Z drugiej strony chciałabym, żeby nasze dzieciaczki żyły na jak najczystszej planecie.
    Ciekawe czy uda mi się ogarnąć wielopielo 🙈

Ja mam dobrą teściowa, czasem aż za bardzo i to też bywa męczące. Jak cukier i taka nadmiera troska aż się wylewa na każdym kroku. Z drugiej strony wiem, że w stosunku do własnych dzieci jest bardzo apodyktyczna i krytyczna.

Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, moje pierwsze brzuszkowe dla WAS.
    W końcu z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to nie mój tluszczyk tylko Wikusia się wypycha. Wg transferu to już 22 tydzień, wg om jest 2 dni młodsza.

a465b7ecd6f2.jpg
    Piękny 💖

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej dziewczyny! Dostałam wyniki toxo i cytomegalii. Zastanawiam się nad tym czy cytomegalie przeszłam dosyć niedawno czy to po prostu ogólnie pokazuje, że się przeszło tą chorobę. No i czy dobrze rozumiem, że toksoplazmozy w ogóle nie przebyłam. 🤔
    3d783dbf240c.jpg

igg to jest przebyta infekcja, więc masz przeciwciala.
    Toxo nie zlapalas nigdy

• agge Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    3d783dbf240c.jpg
    Cytomegalię raczej dawno, ja też IgG miałam dodatnie jak badałam w ciąży. Toxo nie przechodziłaś.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to już wiem wszystko. :)
    I niechi ktoś powie, że koty to tacy straszni nosiciele toksoplazmozy, całe życie z kotami. Wiadomo, że mogą być nosicielami ale nie muszą, albo mogą ale nie trzeba się zarazić jeśli utrzymuje się higienę. :) po drugie jestem ciekawa skąd to złapałam. Mąż za to się zastanawia czy nie od niego. 🙆‍♀️

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Piękny ten Twój brzuch! Ja też chcę taki ;)
    trzymam kciuki za to kciuki ✊🍀✊🍍

ef36 lubi tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ