W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela wrote:Sasanko, ja polecam zyrafe Sophie, choć wg niektórych przereklamowana.
U nas na grudniowkach wielkim hitem był grzybek że Smyka.
https://www.smyk.com/p/mombella-mushroom-gryzak-uspokajajacy-pomaranczowy-i6113053?&gclid=EAIaIQobChMIzJqix7Kh6gIVwcYYCh2QCQFoEAQYASABEgK9rPD_BwE
Mm, przykro mi.
Pati, trzymam kciuki, żeby ruszyło w końcu samo i poszło gładko
Frelcia, ja tak potrafię na codzień Uwielbiam mieszać słodkie z mięsem, rybą, ostrym. I uwielbiam śledzie, ale ja jestem z Trójmiasta i mieszkam w mieście, które ma śledzie w herbie - to zobowiązuje -
Magddullina2 wrote:Dziękuję Wam nacieli i wyjeli z miejscowym znieczuleniem, lekarz powiedział że się dziad za bardzo wbił i sama nie miałam szans tego ciulstwa wyjąć... Mam obserwować i koniecznie zrobić badania za 8tygodni bo w ciąży możliwe jest bezobjawowe przechodzenie boleriozy a gdyby czasem od razu wdrożą antybiotyk
Dobrze, że już w całości wyjęty... Nienawidzę dziadów. Ostatnio córce wyjmowałam, pierwszy raz... Myślałam że zejdę na zawał. 😂Magddullina2 lubi tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Dziewczyny, tak na szybko i nie w temacie- ide dzis na grilla do kolezanki, ktora za 2 tyg.rodzi coreczke. Co mozna jej kupic w Smyku (chyba mam tam najblizej)?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 11:57
Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje Wam, Dziewczyny, za wszystkie polecenia :* Bez Was zupelnie nie wiedzialabym, co kupic i znajac mnie, wybralabym jakas lalke albo ubranko 56, bo cos mi sie kojarzylo, ze tyle dzieciaki maja po porodzie.
Ogolnie to powiem Wam, ze podczas tej @ siedzi we mnie tyle negatywnych emocji, ze chyba sie udusze od wlasnego jadu. Uswiadomilam sobie, ze zawsze najwiekszego wku*wa mam przez tesciow. Wszystkie klotnie z M tez sa z ich powodu. Nie wiem, jak mozna byc takimi samolubami. Syna maja po to, zeby sie nim wyslugiwac, a mnie po to, by ponizac
Edit: nawet wkurzaja ich nasze wyjazdy, bo skoro nie ma wtedy M. na miejscu, to brak im slugi.
Edit2: i co sobota, 8:00 rano telefon z tekstem do M: "przyjedz, zrob". Uwielbiam pomagac innym, ale istnieja pewne granice.
Edit3: Juz na zakonczenie hejtu... zaczeli miec w dupie wirusa, wszedzie laza, zero ostroznosci. Tesc ciagle chodzi do szpitala, powinien uwazac ze wzgledu na innych, zeby czegos nie przywlec... Boje sie nawet o przyszla ciaze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:20
-
Sasanka55. wrote:Dziekuje Wam, Dziewczyny, za wszystkie polecenia :* Bez Was zupelnie nie wiedzialabym, co kupic i znajac mnie, wybralabym jakas lalke albo ubranko 56, bo cos mi sie kojarzylo, ze tyle dzieciaki maja po porodzie.
Ogolnie to powiem Wam, ze podczas tej @ siedzi we mnie tyle negatywnych emocji, ze chyba sie udusze od wlasnego jadu. Uswiadomilam sobie, ze zawsze najwiekszego wku*wa mam przez tesciow. Wszystkie klotnie z M tez sa z ich powodu. Nie wiem, jak mozna byc takimi samolubami. Syna maja po to, zeby sie nim wyslugiwac, a mnie po to, by ponizac
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺
Pati, kciuki nadal zaciśnięte ✊✊
Mm, Moyeu przytulam 😗
Przyszły moje wczorajsze wyniki. Czekam jeszcze na AMH. W większości wszystko ok ale zawsze musi się znaleźć coś, co niepokoi. Będę wdzięczna jeśli spojrzycie. W nawiasie podaję normy. Badania robione w 3 dc.
TSH 2,820 umU/ml (0,27-4,2)
FT4 1,34 ng/dl (0,93-1,71)
FT3 3,70 pg/ml (2,04-4,4)
aTPO 19,50 IU/ml (0-34)
aTG 15,30 IU/ml (0-115)
PRL 13,30 ng/ml (4,79-23,3)
FSH 5,95 mlU/ml (3,5-12,5)
LH 17,90 mlU/ml (2,4-12,6 faza folikul.) !
Kwas foliowy 29,70 (3,89-26, !
Magnez 1,93 (1,8-2,5)
Potas 4,04 (3,5-5,1)
O co chodzi z LH powyżej normy? Rok temu miałam jeszcze wyższe (chyba ok 24 w 3dc). Naczytałam się o stosunku LH do FSH i już mi internet zdiagnozował PCOS. Trochę się zmartwiłam 😔 Czy może mieć to związek z tym, że zdarza mi się wczesna owulacja i wtedy LH jest już wysokie pomimo początku cyklu?
Z kwasem foliowym też lekkie przegięcie. Odstawić na jakiś czas, czy brać mniejszą dawkę? Biorę tylko zwykły Folik 0,4 mg.
Czy TSH powinnam się już zainteresować?
Będę wdzięczna za Wasze uwagi 😗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:22
Pati96, moyeu lubią tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
nick nieaktualnyNiercierpliwa v2.0 wrote:Znowu teściowa dała do wiwatu ? Co za babsko, ten Wrocław wcale nie brzmi tak źle, szkoda że emek się nie zdecyduje
Musialby zapierdzielac 300 km co drugi dzien, zeby a to jej laweczke pomalowac, a to mrowki z cmentarza przegonic albo trawe skosic, ktora ma chyba 1mm -
Milka jak dla mnie LH stanowczo za wysoko na ten dzień cyklu. Badałas kiedykolwiek progesteron 7dpo?
szkoda, ze nie dorzuciłas estradiolu
Kw. foliowym się nie przejmuj, ja zawsze mam za dużoMilka85 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lorinko śmiało aplikuj i się nie bój. Na maluszka teraz nie ma nic wpływu więc zdązysz sobie pomóc i działajcie
Magda dobrze ze przygoda z kleszczem zakonczona jak sie czujesz w ogole?
Sasanko tak to jest z tesciami... a Twoj M nie chce przyjac awansu ze wzgledu na nich? Ha! Koplabym ich w dupe..moze i jestem potworna ale uwazam ze w pewnym wieku trzeba odciac pepowine i isc swoim zyciem...pomagac owszem ale z granicami..
Szona jak u Ciebie?Rucola, lorinka9191, Magddullina2, szona lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMilka, badalas moze mutacje MTHFR? Dziwne, ze przy takiej malej dawce kwasu jest przekroczenie... Martwia mnie te przeciwciala tarczycowe, wiem, ze sa dosc grozne w ciazy, ale nie wiem, co sie przy nich przyjmuje :* Dziewczyny na pewno zaraz Ci cos doradza :*
Milka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Lorinko śmiało aplikuj i się nie bój. Na maluszka teraz nie ma nic wpływu więc zdązysz sobie pomóc i działajcie
Magda dobrze ze przygoda z kleszczem zakonczona jak sie czujesz w ogole?
Sasanko tak to jest z tesciami... a Twoj M nie chce przyjac awansu ze wzgledu na nich? Ha! Koplabym ich w dupe..moze i jestem potworna ale uwazam ze w pewnym wieku trzeba odciac pepowine i isc swoim zyciem...pomagac owszem ale z granicami..
Szona jak u Ciebie?
Nie chce ze wzgledu na nich, na przyjaciol, na dzialke, ktora tu mamy i zamierzamy sie budowac... Ja bym byla w stanie rzucic to wszystko i zaczac lepsze zycie. Kiedys tesciowa powiedziala, ze by umarla, jakbysmy sie przeprowadzili...
Przed naszym slubem mowila tez, ze sie zabije, jak bez slubu w ciaze zajde, a wcale pobozna nie jest... Dewotka -
lorinka9191 wrote:Pati, oby szybko Ci ten czas zleciał, a synuś zechciał w końcu poznać mamusie od drugiej strony 😘
Magdulina, cieszę się , że już Ci usunęli to dziadostwo.
Monia89, wyszalej się na dluuuugi czas! Dobrej zabawy😘
Sasanko, RAMPERS jest super pomysłem i będzie mnie prześladował już do końca życia chyba 🤭😂
A ja jestem załamana.. ucho mnie boli - nie jakoś mocno, ale czuje jakiś dyskomfort i nie wiem co mam zrobić... Myślicie, że mogę zaszkodzić , jeśli bym sobie jeszcze dzisiaj aplikowała te roztwory do nosa, co wtedy mi pomogły? Jeden z nich był na receptę i właśnie przy zapaleniu ucha kiedyś zapisał mi to laryngolog... Jestem tak cholernie zła Dziewczyny, bo owu tuż, tuż , a ja jestem w kropce 😔 Nie wiem, czy mamy dalej działać, czy odpuścić... Podpowiedzcie mi coś proszę... Ja się chyba nie doczekam świętego spokoju...
Ps. Oczywiście jeśli do jutra nie przejdzie to w pon pójdę do laryngologa.
A nie masz możliwości pójścia na pomoc świąteczną żeby lekarz przepisał Ci coś konkretnego? Zdarzało mi się lecieć z uchem i nie było problemu z przyjęciem. Jeśli ból powraca, to osobiście brałabym już antybiotyk. Zawsze mam w domu na zapas, bo uszy to moja zmora. Nieustannie polecam Dicortineff ale jest na receptę. Mnie pomaga po dwóch dniach częstego zakraplania i wtedy nie muszę brać antybiotyku. Warto mieć w domu na wszelki wypadek.
Mam nadzieję, że nie rozwinie Ci się porządna infekcja ale chyba musisz już porzadnie zadziałać 😙lorinka9191 lubi tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka moim zdaniem te wyniki tarczycowe są do konsultacji, bo TSH też trochę za wysokie do starań 🤔 odnośnie kwasu foliowego możesz się przerzucić na metylowany. LH na pewno jest za wysokie ale nie znam się na tym na tyle żeby coś doradzać
Sasanko Twoja teściowa jest z piekła rodem! Współczuję Ci, na szczęście teściowa to nie rodzina 🥳🤣
Lorinko bierz śmiało leki jak Cię boli ucho, na tym etapie nie zaszkodzisz dzidziusiowi
Frelcia postaraj się nie przejmować tą infekcją, jesteś pod kontrolą lekarza to najważniejsze. A po drugie maaaasa kobiet ma infekcje bezobjawowe i nawet o nich nie wie. Będzie dobrze!
My dzisiaj jedziemy na grilla, dobrze że trochę mdłości odpuściły to może nawet coś zjem, ale mam typowo parszywy humor ciążowy, już się zdążyłam od rana popłakać dwa razy o głupoty 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:40
Sasanka55., Frelciaa, lorinka9191 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Nie chce ze wzgledu na nich, na przyjaciol, na dzialke, ktora tu mamy i zamierzamy sie budowac... Ja bym byla w stanie rzucic to wszystko i zaczac lepsze zycie. Kiedys tesciowa powiedziala, ze by umarla, jakbysmy sie przeprowadzili...
Przed naszym slubem mowila tez, ze sie zabije, jak bez slubu w ciaze zajde, a wcale pobozna nie jest... Dewotkaagge, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lorinko a jaki jest to ból i w jakim dokładnie miejscu? Boli Cię w środku głęboko, promieniuje na gardło? Skoro Cię raczej nie przewiało to czy Ci szumi w tym uchu, czy dobrze na nie słyszysz?Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Dziękuję Dziewczyny😘 Niestety nie mam dzisiaj możliwości podjechania nigdzie na pomoc świąteczna. Nie boli mnie jakoś bardzo, bardziej po prostu odczuwam taki dyskomfort... Póki co będę brała to co mam, a jeśli do pon nie przejdzie to pójdę do laryngologa i powiem, że się staramy więc nie wiem, czy w ciąży nie jestem, może przepisze coś co można brać w takim przypadku. Mam dzisiaj zje*any humor nie dość, że to ucho, to jeszcze wizyta u teściów... Po prostu na samą myśl 🤢🤮 ale rok czasu już ich prawie nie widziałam, więc się zmuszę... Tylko, żeby mnie dzisiaj nie wyprowadzili z równowagi, bo mogę przypadkiem wyjść z siebie 😉
Sasanko, współczuję i jednocze się w bólu jeśli o teściowe chodzi, mam tak samo! Na szczęście mój M zawsze idzie za mną, także o tyle dobrze , że widujemy się max 3/4 razy do roku. No i jeszcze mam ten komfort, że moja teściowa jeszcze nigdy nawet do mnie nie zadzwoniła, jak już to do męża więc ja nie muszę wysłuchiwać tego głupiego pierdolenia 😎
Milka, TSH na pewno za wysokie. I dziwne , że ten kwas taki w kosmos przy tak małej dawce 🤷Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Magdalena29 wrote:Lorinko a jaki jest to ból i w jakim dokładnie miejscu? Boli Cię w środku głęboko, promieniuje na gardło? Skoro Cię raczej nie przewiało to czy Ci szumi w tym uchu, czy dobrze na nie słyszysz?
Kochana, ja sama 🤷 w którym miejscu mnie boli, ale raczej nie głęboko. Ból nie promieniuje na gardło, słyszę dobrze. Myślę, że to może być od przewiania albo klimy, ale pewności nie mam. I w zasadzie to to nie jest ból, tylko taki dyskomfort, kurcze no nie potrafię tego opisać...Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba