W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalo mnie tu ostatnio, bo zupelnie nie nadazam nadrabiac... Zostawie Wam tylko buziaka i uscisk :* W czerwcu mam urlop od staran, ale kibicuje Wam z calych sil i dolacze zabrzuszkowana w lipcu
Edit: Na poczatku lipca tradycyjnie jade do Szklarskiej na rowerowy trip i tam strzele bobaska 🥰 Wymarzony prezent w ukochanym miescieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 23:05
Mm, moni05, Magddullina2, Daniela, Misiaa, GrubAsia, szona, Mlodamezatka, lorinka9191, Fiore, Pati96, Nuch2, moyeu, kittinka, Inga28, Magdalena29, Iseko, agge, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Malo mnie tu ostatnio, bo zupelnie nie nadazam nadrabiac... Zostawie Wam tylko buziaka i uscisk :* W czerwcu mam urlop od staran, ale kibicuje Wam z calych sil i dolacze zabrzuszkowana w lipcu
Edit: Na poczatku lipca tradycyjnie jade do Szklarskiej na rowerowy trip i tam strzele bobaska 🥰 Wymarzony prezent w ukochanym miescieSasanka55. lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Frelcia, Agape, Angelika - dziękuje 😘 zwiększę do 2 tysięcy na luzie.
Misia - masz papierek, na którym jest naklejka i na tym grubą folię. Przygotowujesz kieliszek z wodą/kubek/cokolwiek. Odklejasz tą grubą folię i zannurzasz całą naklejkę, kładziesz ją na dno. Po kilkunastu sekundach pęsetą ostrożnie wyciągasz bo zauważysz, ze tam jest też druga folia na tym papierze (jak tatuaż dla dzieci), no i samą tą folię (ona jest bardzo cieniutka i się wygina) kładziesz na paznokieć, który ma dwie warstwy hybrydy, ale nie jest niczym przetarty. Układasz naklejkę, pociągasz topem i ok
Jak jest duża np na cały paznokieć i wystaje to możesz to, co wystaje rozpuścić patyczkiem ze zmywaczem do paznokciMisiaa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Jeszcze jedno pytanie (wybaczcie) milion pytań do...
Biorę wit D3 1000j. Nadal jest mało imponująca... ile bierzecie żeby podkoksowac? Zwiększać aż dwukrotnie?moni05 lubi tę wiadomość
-
Hej ale mam inteligentne dziecko normalnie szok 😘❤️😍 od poniedziałku śpię ze starszym synkiem w sypialni, młodszy śpi z tatusiem żeby się odcyckowac heh bo to taki mój pilajdek 😉 No i co zaskoczenie na maksa.... Leżymy na łóżku wczoraj i pyta mnie starszy a mamo a kiedy nam urodzisz siostrzyczkę? Ja se myślę no jakim cudem.... Nie rozmawiamy przy nich, nie było tego tematu tak by słyszeli... Heh niewiem czy czuje czy co.... Mówię mu ze prędzej niż myślisz kochanie ale dlaczego Chcesz siostrę? A on do mnie no bo Ty byś przecież zwariowała z czterema facetami w domu 🤣😂🤣😂🤣❤️😍😘 hahha normalnie myślałam że pęknę 🤣😍😘
GrubAsia, Mlodamezatka, Sasanka55., Pati96, MonikA_89!, Milka85, moyeu, Magdalena29, Iseko lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
moni05 wrote:Jeszcze jedno pytanie (wybaczcie) milion pytań do...
Biorę wit D3 1000j. Nadal jest mało imponująca... ile bierzecie żeby podkoksowac? Zwiększać aż dwukrotnie?moni05 lubi tę wiadomość
-
Dzieki to ja się niepotrzebnie tak boję tej witaminy D3
ElfiaKsiężniczka, Angelika1313 lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Część, miłego dnia ☺️ Jeszcze tylko dzisiaj przeżyć i woooolne. 😪 Jadę jeszcze przed pracą sprawdzić progesteron czy już nie zaczyna lecieć w dół...
GrubAsia lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj mam wizytę u gina i podgląd co tam urosło. Stresuje jest. Tym bardziej, że to pierwsza wizyta od początku pandemii i przychodnia mi wysłała smsa z tym, jak się zachowywać, więc jeszcze trochę mi to podniosło poziom stresu.
Będzie co będzie, winko piłam, orzechy wcinałam. Oby było coś po tej drożnej stronieMagddullina2, moni05, Simons_cat, szona, Mlodamezatka, Sasanka55., Pati96 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jestem 4 dpo i jakkolwiek absurdalnie by to nie zabrzmiało - wiem już, że po ptokach. Może jeśli zajdę kiedyś w ciąże z wachlarzem innych objawów, niż ostatnio - uwierzę, ze każda ciąża inna. Niemniej wtedy sutki bolały od samej owulacji, do pozytywnego testu. Teraz bolały kilka dni po owu i już spokój. Patrzę na te zastrzyki, na te luteinę i opadają mi ręce. Ale powiedziałam a, to mówię b. Kluję się dalej. Byłoby łatwiej, gdybym miała odrobine wiatru w żaglach... -
moni05 wrote:Dzieki to ja się niepotrzebnie tak boję tej witaminy D3
Przy takich poważnych problemach z nerkami, może zaczekać do 17.06 i zapytaj nefrologa na wizycie. Ogólnie to nie duże dawki, ale myślę, że w Twoim przypadku nie warto ryzykować 🤗
Mm ✊za wizytę na pewno piękny kurnki wyhodowalas 😉
Dobrego dnia dziewczynki 😘
Kto wyjeżdża (i gdzie 😁) na długo weekend?Mm, moni05 lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Mm, kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
GrubAsia, nie będę brała po kilka tysięcy więcej tylko standardowe 2, bo tego nawet nie dobijalam. A z nefrologiem jestem w kontakcie, dlatego badałam wit D3, bo jej przy zespole nerczycowym bardzo ubywa. Tylko dlatego, że ją suplementuję nie mam niedoboru. I za to dostałam jeszcze pochwałęGrubAsia, Mm lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
szona wrote:Dzień dobry!
Jestem 4 dpo i jakkolwiek absurdalnie by to nie zabrzmiało - wiem już, że po ptokach. Może jeśli zajdę kiedyś w ciąże z wachlarzem innych objawów, niż ostatnio - uwierzę, ze każda ciąża inna. Niemniej wtedy sutki bolały od samej owulacji, do pozytywnego testu. Teraz bolały kilka dni po owu i już spokój. Patrzę na te zastrzyki, na te luteinę i opadają mi ręce. Ale powiedziałam a, to mówię b. Kluję się dalej. Byłoby łatwiej, gdybym miała odrobine wiatru w żaglach...
Niestety objawy są przereklamowane, a Twoje dziecko na pewno lubi się bawić w chowanego i zaskoczy Cię za 10 dni grubymi kreskami na teście💖!
Ja wierzę, że już niedługo będziesz stresować się kolejnymi wizytami i bluźnić na nudności i zmęczenie 😘szona, Magddullina2, Mm, *Agape*, Suszarka, lorinka9191 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
moni05 wrote:Mm, kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
GrubAsia, nie będę brała po kilka tysięcy więcej tylko standardowe 2, bo tego nawet nie dobijalam. A z nefrologiem jestem w kontakcie, dlatego badałam wit D3, bo jej przy zespole nerczycowym bardzo ubywa. Tylko dlatego, że ją suplementuję nie mam niedoboru. I za to dostałam jeszcze pochwałęmoni05 lubi tę wiadomość
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
nick nieaktualnySzona, każda ciąża jest inna. Ja np. przy pustym jaju miałam wachlarz objawów typu ból podbrzusza, cycyków, zgaga itp., a przy córce nic nie było. Jedynym objawem łączącym była chęć na ogórki kiszone . Nam wszystkim przydałby się taki pilot, że można by było przewinąć o kilka dni ten okres po owulacji
Mm, trzymam kciuki za wizytę, obyś wróciła z dobrymi wieściami
GrubAsia, ja nie na długi weekend, ale od poniedziałku wyjeżdżam do ... rodziców xD. Ale mnie to cieszy, bo wtedy Młoda ma opiekę, a ja mogę trochę odpocząć, no i głowa odpoczywa od myśli o staraniach
Frelcia, oby tym razem się udało! Mocne kciuki . Jeśli chodzi o pracę, to nie stresuj się, bo to nie pomoże. Szefowa wie, że się staracie?
Moyeu, odpoczywaj po laparo. Super, że jajowody drożne. Obyś dziś wyszła do domu, tam lepiej odpoczniesz. Jak jest teraz w szpitalu? Musisz leżeć w maseczce?
Magdullina, proszę nie nastawiaj się na dziewczynkę, bo może być później jak z Frez. Życzę Ci jej oczywiście i rozumiem, że przy 2 chłopakach chciałabyś swoją księżniczkę :*. A może będą bliźniaki . Mnie by przy 4 dzieci wywieźli do Rybnika xD
Angelika0507, Tobie życzę parki
Rucola, byłaś u lekarza? Odezwij się
Daniela, Milka85, właśnie sama się zdziwiłam, że udało się tak szybko. Poszukałam w innym miejscu, nie w tym co lekarka chciała, bo tam się nawet dodzwonić nie da. Bałam się, że nie będą respektować skierowania od prywatnego lekarza, ale już zawiozłam i było ok . Idę jeszcze na wizytę 29 czerwca zobaczyć co w trawie piszczy. Ciekawi mnie czy tak jak u Milki mógł mi zniknąć ten polip, bo obecny okres mam bardziej krwawy niż wcześniejsze, ale nie jakiś straszny, więc obawiam się, że jednak nie zniknął. I tak bym wolała, żeby mi zrobili to histo i ocenili edno i żeby w końcu ktoś zobaczył tą moją niby przegrodę.
Moni05, ja mam podobnego HOMA, tylko po mecie i diabetolog powiedziała, że to już jest IO. Niby czytałam, że od 2,5 się ją stwierdza, ale od 2 można podejrzewać. Co to witaminy D to spokojnie możesz brać nawet i 4000 j.m. Ja przy niedoborze brałam 8000 i ładnie się podniosła . 1000 to ja córce daje
Magdalena29, super, że będziesz miała hsg . Dobrze, że coś ruszyło. Mam nadzieję, że w rodzinie też się trochę uspokoiło :*
Sasanko, dobrze się odezwałaś. Odpoczywaj, bo lipiec będzie intensywny . A jak Twoja histero? Kiedy ją masz? Bo musimy kciuki trzymać, melduj tuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 07:55
Magddullina2, Mm, GrubAsia, szona, moni05, Sasanka55., moyeu, Angelika0507, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makino wrote:Szona, każda ciąża jest inna. Ja np. przy pustym jaju miałam wachlarz objawów typu ból podbrzusza, cycyków, zgaga itp., a przy córce nic nie było. Jedynym objawem łączącym była chęć na ogórki kiszone . Nam wszystkim przydałby się taki pilot, że można by było przewinąć o kilka dni ten okres po owulacji
Mm, trzymam kciuki za wizytę, obyś wróciła z dobrymi wieściami
GrubAsia, ja nie na długi weekend, ale od poniedziałku wyjeżdżam do ... rodziców xD. Ale mnie to cieszy, bo wtedy Młoda ma opiekę, a ja mogę trochę odpocząć, no i głowa odpoczywa od myśli o staraniach
Frelcia, oby tym razem się udało! Mocne kciuki . Jeśli chodzi o pracę, to nie stresuj się, bo to nie pomoże. Szefowa wie, że się staracie?
Moyeu, odpoczywaj po laparo. Super, że jajowody drożne. Obyś dziś wyszła do domu, tam lepiej odpoczniesz. Jak jest teraz w szpitalu? Musisz leżeć w maseczce?
Magdullina, proszę nie nastawiaj się na dziewczynkę, bo może być później jak z Frez. Życzę Ci jej oczywiście i rozumiem, że przy 2 chłopakach chciałabyś swoją księżniczkę :*. A może będą bliźniaki . Mnie by przy 4 dzieci wywieźli do Rybnika xD
Angelika0507, Tobie życzę parki
Rucola, byłaś u lekarza? Odezwij się
Daniela, Milka85, właśnie sama się zdziwiłam, że udało się tak szybko. Poszukałam w innym miejscu, nie w tym co lekarka chciała, bo tam się nawet dodzwonić nie da. Bałam się, że nie będą respektować skierowania od prywatnego lekarza, ale już zawiozłam i było ok . Idę jeszcze na wizytę 29 czerwca zobaczyć co w trawie piszczy. Ciekawi mnie czy tak jak u Milki mógł mi zniknąć ten polip, bo obecny okres mam bardziej krwawy niż wcześniejsze, ale nie jakiś straszny, więc obawiam się, że jednak nie zniknął. I tak bym wolała, żeby mi zrobili to histo i ocenili edno i żeby w końcu ktoś zobaczył tą moją niby przegrodę.
Moni05, ja mam podobnego HOMA, tylko po mecie i diabetolog powiedziała, że to już jest IO. Niby czytałam, że od 2,5 się ją stwierdza, ale od 2 można podejrzewać. Co to witaminy D to spokojnie możesz brać nawet i 4000 j.m. Ja przy niedoborze brałam 8000 i ładnie się podniosła . 1000 to ja córce daje
Magdalena29, super, że będziesz miała hsg . Dobrze, że coś ruszyło. Mam nadzieję, że w rodzinie też się trochę uspokoiło :*
Sasanko, dobrze się odezwałaś. Odpoczywaj, bo lipiec będzie intensywny . A jak Twoja histero? Kiedy ją masz? Bo musimy kciuki trzymać, melduj tu
Hah nie nie nie nastawiam się 😉❤️ ważne by było zdrowe aaaa o blizniakacch ani nie mów 😂🤣 🙊
❤️👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Zrobiłam pinka strumieniowego i biel. Myślę że już nie ma sie co łudzić. Sutki przestały boleć.
Czekam na @. Dzisiaj 30 eMka, strasznie mi szkoda że prezent się nie udał.
No ale, spróbuje sie umówić do gina na jakiś podgląd w tym miesiącu, żeby zobaczyć co tam w trawie piszczy. Może rzeczywiście nie trafiamy w ta owu? Może mi powie chociaż jak endo, czy sa jakieś jajeczka.
Czy pójście 3-4 dni przed domniemaną owulacją będzie miarodajne?
Mam nadzieję ze okres przyjdzie w miarę w terminie.
Powiedzcie mi, jakie suple polecacie dla facetów, takie jedno tabletkowe? Jest coś tańszego niż profertil?
Myślę że będziemy rozmawiać o badaniu nasienia + ja pójdę na jakiś monit.
Czy to dobry pierwszy krok do diagnostyki?
Wstrzymam się ze swoimi badaniami do rozmowy z moją ginką.
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Dzien dobry dziewczyny!
Dzisiaj znow witam sie w parszywym humorze pogoda wciaz obrzydliwa wczoraj przespalam cale popoludnie po pracy i zapomnialam sie odniesc do was.
Dzisiaj 9-10 dpo. Tescik zrobiony. Biel. Nic nowego. 🤷🏻♀️😞
Czekam na wasze testy i dwie kreski. Komus je musze w koncu jeszcze dopisac. ✊🏻13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyPrzykro mi dziewczyny, że testy białe.
Lilou myślę, że badanie nasienia i monitoring Twojego cyklu to najlepszy pierwszy krok jaki możecie zrobić, bo to takie podstawowe informacje co w trawie piszczy. Mój ginekolog na pierwszy podgląd zaprasza 9-10 dc, ale wiem że dużo dużo dziewczyn chodzi nawet wcześniej, żeby inne problemy zdiagnozować.
Mlodamezatka, a masz długi weekend? Może uda się złapać trochę fajnego czasu dla siebie?