W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelciaa wrote:Postanowiłam się wyciszyć przed transferem, także na jakiś czas nie będę się udzielać. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że jak wrócę to zobaczę wiele pozytywnych testów i bet. Trzymajcie się się ciepło
Wysyłam dobre myśli, zaciśnięte kciuki i podlaskie słońce! :* Odpoczywaj!
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:histeriskopia na czczo? To chyba w znieczuleniu?
Ja akurat nie brałam wtedy l4, bo histero miałam 03.01, a od 23.12 byłam na urlopie chociaż dr proponował sam z siebie zwolnienie
Na skierowaniu mam podejrzenie polipa to może temu i będą go chcieli ciąć 🤔. Albo tak na wszelki wypadek, kto ich tam wie... -
Sasanko kochana, właśnie jesteś o krok bliżej celu. Nie znam się za bardzo na tych zabiegach ale chyba większość dziewczyn ma pobierane wycinki podczas histeoskopi, jak jak Judit i Elfik pisały. Ja wierzę że nic złego się nie dzieje, a jeśli nawet badanie wykaże jakieś nieprawidłowości, to jestem pewna że są one do pokonania! Masz mądrego lekarza, jesteś pod dobrą opieką, wszystko się ułoży!
Sasanka55., Mm lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Sasanko a betę już miałaś zerową po biochemie? Dla mnie to wygląda na złe oczyszczenie macicy po poronieniu dlatego jest takie endometriuma, a wycinek muszą pobrać, bo czasami tylko histopatologia pokaże stan zapalny. Nie martw się na zapas, na pewno jest to do ogarnięcia 😘
Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, beta zerowa juz od dosc dawna, a miesiac temu podczas USG lekarz w tej samej klinice stwierdzil endometrium jednorodne, 9mm, mowiac, ze wszystko ladnie sie oczyscilo po biochemie
Makino, juz w domku. Ucieklam stamtad biegusiemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 18:40
-
nick nieaktualnyFrelciaa wrote:Postanowiłam się wyciszyć przed transferem, także na jakiś czas nie będę się udzielać. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że jak wrócę to zobaczę wiele pozytywnych testów i bet. Trzymajcie się się ciepło
My mamy ogromna nadzieje, ze wrocisz pieknie zabrzuszkowana Trzymaj sie, mocne kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 19:11
-
Sasanko główka do góry, musi być dobrze 😘
Też się pcham na listę do "zabrzuszkowania"Sasanka55., moni05 lubią tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
nick nieaktualnyFrelciu, trzymam kciuki za Twój transfer, wróć z lokatorem! 🍀🍀🍀🍀
Sasanko, przeczytałam ten opis i moim zdaniem jest dobrze! Ludzki organizm to nie rycina z podręcznika. To że rogi trochę wydłużone, nie brzmi źle Kochana, przecież nie mamy każda identycznej macicy. To, że trochę mniejszą też nie brzmi tak źle - czasami dziewczyny mają przegrodę na środku i lekarze im mówią, że w tej połówce też dziecko się zmieści. A, że pobrali wycinek to dobrze - głupki by byli jakby zmarnowali okazję i nie pobrali. Bedzie dobrze, Słońce! Jesteś krok bliżej do spełnienia swojego marzenia. Teraz odpoczywaj :*Sasanka55., moni05, szona, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak się bałam, tak się bałam i bez problemu zrobiłam ten zastrzyk z ovitrelle i powiem Wam, że jak dla mnie przy heparynie to bajka. Igła cieniutka. Gdyby clexane miał takie igły to moje życie byłoby lepsze 😂
I teraz najlepsze, tu się trzeba zaraz brać do roboty, a mój Stary zameldował ból brzucha i złe samopoczucie 🙈🙈🙈Sasanka55., agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Sasanko, zupełnie się na tym nie znam, więc niestety nic nie doradzę
Ale wierzę, że wszystko wyjdzie dobrze i że teraz już będzie z górki. Trzymam kciuki i nie płacz proszę 😘Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMm wrote:Tak się bałam, tak się bałam i bez problemu zrobiłam ten zastrzyk z ovitrelle i powiem Wam, że jak dla mnie przy heparynie to bajka. Igła cieniutka. Gdyby clexane miał takie igły to moje życie byłoby lepsze 😂
I teraz najlepsze, tu się trzeba zaraz brać do roboty, a mój Stary zameldował ból brzucha i złe samopoczucie 🙈🙈🙈
Jak mu powiedziałaś, że seks tak często jak chyba Niuch napisała to co się dziwisz 🤣zestresował się chłop 🙈Mm, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Sasanko nie znam się na takich wynikach ale wydaje mi się że gdyby było naprawdę coś nie tak to lekarz od razu by powiedział...
Sasanka55. lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
szona wrote:Nie ogarniam tych lekarzy. Serio. Beta powinna być widoczna 5 dni przed okresem? Można to traktować w kategorii wręcz przypadku, niż standardu. Z drugiej strony wow - czemu zrobiłaś badanie tak szybko?
Zrobiłam tak szybko, dlatego że jakoś wyjątkowo się stresowałam w tym cyklu, a na różnych forach czytałam że niektóre dziewczyny miały już dodatnie wyniki no i zwyczajnie nie wytrzymałam do terminu @ Cierpliwość nie jest moją najmocniejszą stroną😂
Lekarza już zmieniłam, to była ostatnia wizyta u niego..Zauważyłam że poza dodawaniem clo nie ma więcej pomysłów i doświadczenia żeby nam pomóc. -
Byłam dzisiaj znowu na akupunkturze. Fajne to polecam. Czuję się po tym zrelaksowana. Ale słuchajcie tego.
Pani odsypała mi ekstra suplement. Skład jest w kosmos.. Wszystkie witaminy oprócz witaminy C i D. Nigdzie się tego nie kupi w aptece bo uwaga: to suplement diety dla konia 😆a konie same potrafią wytworzyć witaminę C i D dlatego tego nie dodali.
Ja jak usłyszałam to musiałam się jeszcze raz dopytać bo nie wierzyłam że mam brać suple dla konia 😂
Haha nie wiem co z tym fantem zrobić. Koń ma brać 60 gram dziennie a ja pół łyżeczki co dwa dni 😆 Hipporit extra-może to będzie nowy hit na ovu friend 😂
W związku z niskim poziomem witaminy D zaproponowano mi wlew dożylnie lub mam sobie zamówić na stronę podkowa.eu dawkę 10 tysięcy -też dla konia 😆 pokazała mi dokładnie składy i faktycznie są czyste tzn nie ma żadnych dodatków, spulchniaczy itp.
Tą wysoką dawkę miałabym brać przez chwilkę a potem wrócić do 4 tysięcy.
Zaproponowała jeszcze płyn lugola na niedoczynność i moje torbiele(oprócz tej endometrialnej mam jeszcze jedna w piersi i kolanie) -z tego na pewno nie skorzystam teraz. Nie chce żeby tarczyca wariowatshła, muszę zachować ten stały niski poziom tsh. Jakby co to witamin dla konia też nie wezmę xD boje sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 22:35
szona, Fiore, GrubAsia, moni05, Sasanka55., Magdalena29, MonikA_89!, Suszarka, Salome, agge lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Sasaneczko dobrze ze juz w domku ❤️ Nie placz kochana. Oni chyba zawsze wycinek pobieraja i to logiczne bardzo. Lekarz na pewno wszystko ladnie omowi. Na pewno zaraz bedziesz z brzuszkiem latac ❤️❤️
Sasanka55. lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Sasanko, Słońce - moja macica jest mniejsza niż normalnej, dorosłej kobiety i jest skręcona w prawo. W którym dniu cyklu w ogóle miałaś robioną histero? To nie jest tak, że raczej w pierwszej połowie cyklu? To endometrium jest niskie. Bardzo dobrze, że pobrali wycinek - w razie jakichś bakterii dostaniesz leki i pewnie pozbędziesz się problemu, który uniemożliwia Ci zostanie Mama!
Judit, po przeczytaniu zarżałam jak totalny koń skąd ta pani bierze pomysły? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 08:05
Sasanka55., Salome lubią tę wiadomość
-
Judit wrote:Byłam dzisiaj znowu na akupunkturze. Fajne to polecam. Czuję się po tym zrelaksowana. Ale słuchajcie tego.
Pani odsypała mi ekstra suplement. Skład jest w kosmos.. Wszystkie witaminy oprócz witaminy C i D. Nigdzie się tego nie kupi w aptece bo uwaga: to suplement diety dla konia 😆a konie same potrafią wytworzyć witaminę C i D dlatego tego nie dodali.
Ja jak usłyszałam to musiałam się jeszcze raz dopytać bo nie wierzyłam że mam brać suple dla konia 😂
Haha nie wiem co z tym fantem zrobić. Koń ma brać 60 gram dziennie a ja pół łyżeczki co dwa dni 😆 Hipporit extra-może to będzie nowy hit na ovu friend 😂
W związku z niskim poziomem witaminy D zaproponowano mi wlew dożylnie lub mam sobie zamówić na stronę podkowa.eu dawkę 10 tysięcy -też dla konia 😆 pokazała mi dokładnie składy i faktycznie są czyste tzn nie ma żadnych dodatków, spulchniaczy itp.
Tą wysoką dawkę miałabym brać przez chwilkę a potem wrócić do 4 tysięcy.
Zaproponowała jeszcze płyn lugola na niedoczynność i moje torbiele(oprócz tej endometrialnej mam jeszcze jedna w piersi i kolanie) -z tego na pewno nie skorzystam teraz. Nie chce żeby tarczyca wariowatshła, muszę zachować ten stały niski poziom tsh. Jakby co to witamin dla konia też nie wezmę xD boje sie.MonikA_89!, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Judit, ja chyba bym się nie odwazyla brać witamin dla konia 🤣
Aczkolwiek z drugiej strony , może po nich będziesz mieć końskie zdrowie, szczególnie jak zazyjesz konska dawkę witaminy D . 😂GrubAsia, MonikA_89!, Suszarka, lorinka9191 lubią tę wiadomość
-
Sasanko tak jak piszą dziewczyny- nie płacz słońce, ten wycinek był potrzebny, żeby zbadali czy wszystko jest ok, myśle ze bez tego histero nie miałaby do końca sensu, no nie wszystko widać gołym okiem 😘 Judit uśmiałam się z tych końskich dawek 😅
Sasanka55., MonikA_89! lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-