W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanko, kochana moja! Jesteś krok bliżej, teraz nowy cyk przed Tobą i nowa szansa 😘
Endometrium jest bardzo zmienne i w trakcie cyklu i miedź różnymi cyklami, dobrze, że pobrali wycinek wszystko się wyjaśni
Jeśli chodzi o kształt to w ogóle się nie przejmuj, każda z nas jest inna i u Ciebie to jaa pewno w niczym nie przeszkadza, jeśli chodzi o wielkość to zaraz będzie bardzo duża z nowym lokatorem 😘
Młoda sikasz dziś na coś 😅? Czy już jesteś w labo?Sasanka55. lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Sasanko spokojnie! ❤️ Jest tak, że nawet mi po łyżeczkowaniu wysyłali materiał do badań, moja siostra miała wycinany kawałek dziąsła i tez wysyłali! Mówili, że teraz są takie procedury i należy wszystko badać. Więc będzie dobrze😊
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Sasanko, nie traktuj pobrania wycinka jako coś złego.
Skoro robili już histeroskopie i ingerowali w organizm to dobrze, że diagnostyka jest szeroka i obejmuje nie tylko to co widać na zewnątrz Ale też badają to, czego przy samym badaniu nie są w stanie zweryfikować. Zrobili dobra robotę A nie na odwal:)
Młodamezatka kciuki dzisiaj za betę
Judit ja bym chyba się bała brać witam dla konia
Frelcia mam nadzieję, że wrócisz do nas po transferze z cudowną wiadomością
Milej soboty dziewczyny:)szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Sasanko, jak samopoczucie dziś?
Młodamężatko, powtarzałaś test?Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje Nikt mnie tak nie uspokaja jak Wy 😍🥰😍 Nawet nie chodzi mi o sam wycinek, bo to bym olala, a sposob, w jaki lekarz to przedstawil. Tlumaczyl sie dziwnie, ze dla niego to bylo niepokojace i ze musial pobrac wycinki. Wypytywal, czy bralam kiedys antykoncepcje, pozniej podsumowal cala rozmowe tym, ze moj lekarz jest super specjalista i cos zaradzi... Dzis sobie mysle, ze moze sie tlumaczyl, bo za badanie histochemiczne i histopatologiczne jest doplata 500 zl... Dorabiam sobie dziwne ideologie. W kazdym razie zasnelam zaplakana, czytajac o raku endometrium. Moja babcia miala raka macicy w wieku 40 lat... Wyleczyli ja, ale schiza u mnie pozostala, ze moze i mnie to czeka. Jestem cienki, glupi Bolek. Plus taki, ze Maz od 6:00 sprzata mieszkanie, bym sie nie przemeczala
Mlodamezatko, czekamy :* ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊moni05 lubi tę wiadomość
-
Sasanko nie myśl o najgorszym 😘 może właśnie dlatego się tłumaczył, że dopłata zawsze lepiej wszystko mieć sprawdzone na tip top
Ja czytam namiętnie wątki o drożności i pompuję się nadzieją, że od tego w końcu zajdę 😂 potem się karcę, że przecież jeśli u męża jest kicha to nawet po przedmuchaniu rurek są nikłe szanse na cokolwiek. Jedyne co mi pozostało to liczyć na to, że po drożności i mam nadzieję zabiegu męża w końcu coś się ruszySasanka55. lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Judit, ja wychodzę z założenia, że jeśli coś brzmi głupio a działa, to wcale takie głupie nie jest. Już nie raz okazało się, że w karmach dla kotów jest więcej mięsa niż w pasztecie ;P Co więcej badania wykazały, że śmiało można zjeść taka karmę i nic złego się nie stanie, no przy założeniu, że lubi się taki posmak kociego żarcia w ustach 😅 Konie z kolei to bardzo wybredne zwierzęta i byle czego nie zjedzą, więc pewnie i witaminy muszą być dobrej jakości, żeby dosypane w wody/jedzenia zostały zjedzone. Także ihaaaaa i niech koń będzie tobą! 🐎🐎🐎
Sasanka, wydaje mi się, że wycinek do badania jest zawsze brany, bo oni sprawdzają czy nie ma jakiegoś zapalenia endometrium. Co do jego grubości, to w pierwszej fazie cyklu zazwyczaj szału nie robi, rośnie pod wpływem estrogenów, których najwięcej jest przed owulacją. Po niej z kolei dojrzewa i jeszcze bardziej się pogrubia od progesteronu. Także nie martw się na zapas, bo na pewno wszystko będzie cacy 😘
Sasanka55., Rucola, agge lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyLove you Dziekuje Tu chyba nie zawsze pobieraja, ale skoro mam niejednorodne endo, to niech badaja i tyle.
W ogole jestem przypalowiec... Obudzilam sie po zabiegu i mowie: "O nie, niedobrze, ze na wznak spalam, bo na pewno chrapalam. Mogliscie mnie na boku polozyc". Pozniej uslyszalam, jak polozna kogos prosi o umycie podlogi, bo jest mokra, a wtedy ja "o nie, to jeszcze sie zlalam?"... 🙈🙉🙈 Czy tylko ja robie takie glupoty po narkozie? Chyba mieli mnie dosc, bo nawet 30 min. nie polezalam w wyrku Polozna stwierdzila, ze juz moge wyjsc i poczekac na lekarza na korytarzu, a inne lezaly i lezaly... cicho i spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 08:47
moni05, szona, Mlodamezatka, Irvine90, Milka85, *Agape*, Suszarka, Pati96, eemmiilliiaa, Makino, Magdalena29, moyeu, agge, lorinka9191 lubią tę wiadomość
-
Sasanko, ja po głupim Jasiu przed narkoza dyskutowałam z lekarzem jakie piwa lubi i się z nim umówiłam, „ale wie Pan, tak żeby narzeczony się nie dowiedział” 😁. Później groziłam pielęgniarce, ze zaraz jej wszystko obrzygam (to już po wybudzeniu), i że ma mi ładne majtki ubrać. Jak Emek dzwonił na pooperacyjna to powiedziałam „niech Pani powie, że umarłam, ale przypal”.
Najgorsze w narkozie jest to, że pamięta się to, co się mówiło. Nie wie się INO PO CO. 🤷🏼♀️
A wyniki na pewno będą dobre 😘 wycinki to rutyna, ale w przypadku prywatnych zabiegów to pewnie jest jak mówisz.
Ja słyszałam po skróceniu szyjki, że strasznie krzywa ta moja macica. A jakoś dwójkę przechowała tyle, ile trzeba ❤️szona, Sasanka55., Irvine90, *Agape*, Suszarka, Pati96, kasiasiasia28, MonikA_89!, eemmiilliiaa, Makino, Magdalena29, Salome, JaSzczurek, lorinka9191, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sasanka55. wrote:Dziekuje Nikt mnie tak nie uspokaja jak Wy 😍🥰😍 Nawet nie chodzi mi o sam wycinek, bo to bym olala, a sposob, w jaki lekarz to przedstawil. Tlumaczyl sie dziwnie, ze dla niego to bylo niepokojace i ze musial pobrac wycinki. Wypytywal, czy bralam kiedys antykoncepcje, pozniej podsumowal cala rozmowe tym, ze moj lekarz jest super specjalista i cos zaradzi... Dzis sobie mysle, ze moze sie tlumaczyl, bo za badanie histochemiczne i histopatologiczne jest doplata 500 zl... Dorabiam sobie dziwne ideologie. W kazdym razie zasnelam zaplakana, czytajac o raku endometrium. Moja babcia miala raka macicy w wieku 40 lat... Wyleczyli ja, ale schiza u mnie pozostala, ze moze i mnie to czeka. Jestem cienki, glupi Bolek. Plus taki, ze Maz od 6:00 sprzata mieszkanie, bym sie nie przemeczala
Mlodamezatko, czekamy :* ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Jak Ty jesteś do mnie podobna, rany! Boisz się tych raków identycznie jak ja. Obciążenie mam po stronie Mamy konkretne. Ale Słońce, wrzucamy na luz! Zmiany nowotworowe to zmiany nowotworowe - a lekarz MA OBOWIĄZEK powiedzieć że to podejrzewa. Jak już wiemy, lekarze się nie patyczkują i powiedziałby konkretnie co widzi. A co zobaczył? Niejednorodne endo. Miałaś łyżeczkowanie. Problemy z endo po tym to niestety wcale nie taka rzadka sprawa. Także wobec zachowania lekarza - pomysł o nowotworze wyrzucam w cholerę. Zakazuję też włączania Google chyba ze będziesz szukała przepisy na sobotnie ciasto! Ogarną te endo, w lipcu przybijamy sobie high five brzuchami! Ot co!Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Frelciaa wrote:dziewczyny macie moze cos relaksacyjnego? medytacje np? do polecenia. cos na wyciszenie
Te są moje ulubione.
https://youtu.be/iR8YZAJvk6Q
https://youtu.be/5k2WVfvJNAE
https://youtu.be/ZjPZsF45yx8
https://youtu.be/c-uyuHEFKMk
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Zaraz przeczytam wszystko ❤️
Ja juz czekam na pobranie. Beta+prog. Bete na cito wzielam zeby wiedziec czy dupka dalej brac.
Sikalam rano ale dalej glupie cienie. Jak sie okaze ze trzy rozne testy daja evapy to juz kuzwa nigdy nie kupuje i robie co miesiac bete. Taniej i mniej nerwowo mnie wyjdzie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️Sasanka55., Fiore, Suszarka, szona, moni05, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyMoni, poplakalam sie ze smiechu 😅😅😅😅😅
Szoneczko, dziekuje Kurcze, jestesmy przebadane jak malo kto, wiec zaden nowotwor (a juz na pewno narzadow rodnych) nam nie grozi! Miesiac temu mialam jednorodne endo, wiec teraz moze sie zesralo, na chwile. W lipcu obie bedziemy mialy w brzuszkach lokatora, ale Ty jeszcze czerwcowego :*szona, moni05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMlodamezatka wrote:Zaraz przeczytam wszystko ❤️
Ja juz czekam na pobranie. Beta+prog. Bete na cito wzielam zeby wiedziec czy dupka dalej brac.
Sikalam rano ale dalej glupie cienie. Jak sie okaze ze trzy rozne testy daja evapy to juz kuzwa nigdy nie kupuje i robie co miesiac bete. Taniej i mniej nerwowo mnie wyjdzie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Bejbe, jak na cito, to nie odkladam telefonu, a druga reka trzymam kciuki
ba, trzymam kciuki obiema rekoma a telefon w zebachWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 09:14
szona lubi tę wiadomość
-
Młodamężatka kciuki za betę! 😘✊✊
Szonka a Ty kiedy sikasz?
Sasanko ja po narkozie podczas cc też gadałam glupoty 😅 pytałam lekarza o orgazmy, mówiłam, że chce mi się seksu teraz, już hahaha 😅🙈🙈 jaki wstyd, bo przy wybudzeniu mąż i mama byli obok, do tego kilka położnych 😅 ale potem po dolarganie cały czas miałam takie dziwne fazy, dobrze na mnie ten lek działał, typowo narkotycznie 🙈😅Suszarka, Sasanka55., Pati96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Mlodamezatka. Trzymam kciuki za betę ✊ ✊✊
A mi się świat zawalił... AMH 0.36 😭
Kochanie, nie znam sie za bardzo na AMH, ale ono chyba nie spada az tak szybko, na leb, na szyje. 3 lata temu urodzilas Coreczke, wiec moze wynik wtedy nie byl jakis o wiele, wiele lepszy... Pamietam, gdy pocieszalysmy ElfiaKsiezniczke... Wtedy padlo mnostwo przykladow historii z happy endem przy slaaaabiutkim AMH. Dzis Elfia jest po polowie ciazy, a ja wiem, ze wszystko sie da, tylko czasami potrzeba roznych sposobow...Annie1981, JaSzczurek, agge lubią tę wiadomość
-
Mlodamezatka kciuki za betę ✊ a w międzyczasie pokaż zdjęcie testów!
Annie musisz pogadać na temat AMH z lekarzem, z tego co pamiętam najlepiej interpretowac wynik z FSH i LH, które też świadczą o rezerwie jajnikowej. Głowa do góry!Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wciaz nie ma wynikow 😓😓
Echhh kota dostane zaraz.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Mlodamezatka kciuki za betę ✊ a w międzyczasie pokaż zdjęcie testów!
Annie musisz pogadać na temat AMH z lekarzem, z tego co pamiętam najlepiej interpretowac wynik z FSH i LH, które też świadczą o rezerwie jajnikowej. Głowa do góry!
To ja jeszcze wkleje zdanie, ktore znalazlam...
"Rokowania wymagają jednak indywidualnego omówienia. Dynamiczny rozwój medycyny rozrodczości oraz nowe metody pozwalają na skuteczne leczenie pacjentek nawet z bardzo niską rezerwą jajnikową"
Annie, blagam, nie zalamuj sie, poczekajmy na omowienie wynikow przez lekarza, bo szanse wciaz sa, a moze inne parametry ladnie podbija Twoj wynik :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 10:21
Annie1981, Suszarka, szona lubią tę wiadomość