W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj w tym miesiącu lecą same przepowiednie, oby się pięknie spełniły 😍
Sama miałam tu wczoraj pewną rozkminę, a mianowicie czytając posty i widząc wpis Litty zastanawiałam się gdzie ona ma suwaczek, bo przecież miała! 😅 Dopiero później uświadomiłam sobie, że coś mi się pochrzaniło 🙈 Także Litta wróżba leci do Ciebie! 😁 🪄 🧚♀️
Ja poproszę dziś o pół kciuka za kolejne wyniki mojego męża, bo robił test MAR i fragmentację 🙏🏼mk_bambino, bindweef, Agnuka, Simons_cat, Otter, Polczi5, K&K, Karo123, Red555, Wiolala, Asia2309, szona, Jo_an, Japoneczka z Porcelany, Kinga923 lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Limonka26 wrote:Oj w tym miesiącu lecą same przepowiednie, oby się pięknie spełniły 😍
Sama miałam tu wczoraj pewną rozkminę, a mianowicie czytając posty i widząc wpis Litty zastanawiałam się gdzie ona ma suwaczek, bo przecież miała! 😅 Dopiero później uświadomiłam sobie, że coś mi się pochrzaniło 🙈 Także Litta wróżba leci do Ciebie! 😁 🪄 🧚♀️
Ja poproszę dziś o pół kciuka za kolejne wyniki mojego męża, bo robił test MAR i fragmentację 🙏🏼
a tam pół, trzymam całego kciuka! 😄 -
Limonka26 wrote:Oj w tym miesiącu lecą same przepowiednie, oby się pięknie spełniły 😍
Ja poproszę dziś o pół kciuka za kolejne wyniki mojego męża, bo robił test MAR i fragmentację 🙏🏼
🤞🏻🤞🏻🤞🏻 ! -
Limonka26 wrote:Ja poproszę dziś o pół kciuka za kolejne wyniki mojego męża, bo robił test MAR i fragmentację 🙏🏼
Wszystkie kciuki zaciśnięte 🤞🤞
Ja właśnie zapisałam męża na to samo plus HBA na poczatek lipca 😁 a miał robić razem z Twoim, a znów mnie przekonał, że tym razem się uda, bo on ma pewną teorie 😆
Ps. Księgowa szykuj się na prowadzenie wątku lipcowego 🤰🤰Księgowa, Limonka26, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za kciuki 😘
Otter, to szczerze życzę, żeby ta teoria się sprawdziła i oby jednak nie musiał w ogóle już robić tego badania 😊😁44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Mały updated o nas (od razu uprzedzam, że będzie dłuższy wpis 🙈)
Miałam wczoraj teleporade na NFZ z ginekologiem i dla nas na tym etapie starań już nic nie wskuramy na NFZ, pozostaje tylko klinika. W związku z tym, że mam już porobione prywatnie badania nic z funduszu więcej nie zrobię. Także cieszmy się, że jest klinika 😁
Podzwoliłam i dowiedziałam się, że na ten rok już wszystkie dotacje na in vitro zostały wykorzystane. Jeżeli wystartujemy z In vitro to od stycznia 2022. Nie zrozumcie mnie źle, ale pomimo tego, że stać nas na in vitro uważam, że powinniśmy skorzystać z dotacji. Tym bardziej, że całe leczenie pokrywamy z własnej kieszeni i nie mamy co liczyć na inne wsparcie ze strony systemu, który w żaden inny sposób nie wspiera problemu z niepłodnością.
Rozważaliśmy jeszcze wczoraj o IUI ale to raczej nie dla nas. U mnie wszystko ok, u męża może wyjść problem z nasieniem, ale wtedy to zostaje in vitro. A jeżeli wszystko jest dobrze z nasieniem to chyba IUI nie da nam więcej szans niż naturalne starania. Jeżeli się mylę to proszę poprawcie mnie 😁
Umówiłam się na podgląd kurnika 🥚🥚 na 21.06 a mąż robi na początku lipca badania nasienia 😉 potem konsultacja w klinice
Te pół roku chcemy wykorzystać na maxa jeżeli chodzi o starania naturalne i nacieszyć się sobą przed rodzicielstwem 😊😊 co miesiąc będziemy robić jakieś badania, aby ewentualnie wykluczać kolejne przeszkody i jak najlepiej przygotować się na in vitro. I tutaj chciałabym poprosić Was o pomoc 😉
Jakie polecacie badania jeżeli chodzi o genetykę i immunologie? 🙂 Wiem, że parę Dziewczyn robiło wysyłkowe testy, ale nie pamiętam co to było 🤔
Za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna ❤️Zielone.Slonce, Księgowa, Limonka26, Izi, Karo123, szona, Oliwka91, Kinga923 lubią tę wiadomość
-
Limonka kciuki za wyniki ✊🏻🤞🏻🍀
Limonka26 lubi tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualnyJa też już poproszę o kciuka. Jutro mam pierwszy podglądzik. Zobaczymy jaka ze mnie kurka i ile jajek wysiaduje w swoim kurniczku. 🐔 🥚🥚
Tak na marginesie, nie wiem jak będzie na a dalszym etapie ale ogarnął mnie taki spokój. Chyba podświadomie wiem, że za wiele sama już nie zdziałam.
Wiele zależy od mojego organizmu i jak będzie reagował no i od lekarzy, embriologów itd.
I tu też paradoks, bo jak pomyślę o tym spokoju to wtedy ogarnia mnie stres. 😁 Ale to dlatego, bo więcej rzeczy mi się udało jednak jak miałam "sraczkę" ze stresu.Otter, miska122, Gośka29, mk_bambino, K&K, Red555, Księgowa, Simons_cat, Limonka26, Wiolala, Sasanka55., Izi, Karo123, szona, Jo_an lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Zielone Słoneczko 🙂 i duuuże kciuki za Twój kurnik 🥚🥚🍀🍀🍀
A doskonale Cię rozumiem z tym spokojem chociaż jestem daleko za Tobą jeżeli chodzi o leczenie 😁 najważniejsze to poukładać sobie w głowie i zdać się na los czy to specjalistów i wszystko będzie dobrze 😉 -
Otter wrote:Dziękuję Zielone Słoneczko 🙂 i duuuże kciuki za Twój kurnik 🥚🥚🍀🍀🍀
A doskonale Cię rozumiem z tym spokojem chociaż jestem daleko za Tobą jeżeli chodzi o leczenie 😁 najważniejsze to poukładać sobie w głowie i zdać się na los czy to specjalistów i wszystko będzie dobrze 😉
Otter, mi wyszedł pozytywny ANA i teraz lekarz poszerzyła diagnostykę i zlecił przeciwciała antykardiolipinowe, beta2glikoproteine, ANA2 i antykoagulant toczniowy.
Tyle, że mi ginekolog zlecił zrobienie badań immu po poronieniu.Otter lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam wlasnie badania na trombofilie, a po konsultacji z hdnatologiem będę robić badania, o których pisze mk_bambino. 😊
Simons, tak myslalam i myślałam.. Wiesz co? Przepisz mnie proszę z testowaniem na 14.06. Maz w domu, testów nie mam, a do sklepu mi nie po drodze teraz 😅Simons_cat, mk_bambino, Otter, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Red mam nadzieję, że wszystko się ułoży 🍀🍀🍀🍀🍀
Zielone Słońce jak się czujesz w trakcie tej stymulacji? Przecież to są ogromne dawki ( tak teraz pomyślałam )..
Oczywiście mocne kciuki żeby uroslo jak najwięcej najlepszej jakości jajeczek ✊🏻✊🏻 -
Zostawiam dla chętnych listę badań, które wykonałam. Może komuś się przyda. Większość po poronieniu więc trzeba podejść do tego indywidualnie.
Jeszcze przed ciążą miałam zlecone:
- krzywa cukrowa i insulinowa
- panel tarczycowy + usg tarczycy
- LH razem z FSH
- prolaktyna
- testosteron
- DHEA-SO4
- SHBH
- 17-hydroksyprogesteron
- AMH
- kwas foliowy
- homocysteina
- Wit B12
- Wit D3
Ze strony testdna:
- pakiet na trombofilię (czynnik V Leiden, czynnik V R2, protrombina, MTHFR w dwóch wariantach i mutacja PAI-1).
- kariotypy ale to raczej po poronieniach.
Do tego KIR, wg mnie jedno z ważniejszych badań.
Z zakresu immunologii:
- białko C i S
- zespół antyfosfolipidowy (antykoagulant tocznia, p/c przeciw kardiolipinie, p/c przeciw beta-2-glikoproteinie)
- p/c przeciw jądrowe ANA
- p/c przeciwjajnikowe
- p/c przeciwłożyskowe
- p/c przeciwplemnikowe (oboje).
Dalej z immunologii z takich ważniejszych i już z głębszej diagnostyki, które u mnie okazały się kluczowe:
- test IMK inaczej nazywany ocena subpopulacji limfocytów
- ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2.
Jest tego dużo i niektórzy odradzają robić na własną rękę ale gdybym sama nie szukała, nie znałabym do dziś przyczyny niepowodzeń.K&K, Sasanka55., Otter, Księgowa, Jusia88, szona lubią tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Księgowa, Sasanko byłam u rodzinnego i dostałam skierowanie do neurologa.
Z pewnością nie pomaga sytuacja w pracy, gdzie mam roboty i stresu ponad moje siły.
Psycholog mówi, że to może być od nerwicy, a szczególnie ból wszystkich zębów trwający już kilka tygodni 🙈 Ręce opadają.Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
nick nieaktualnyWiola miło, że pytasz. 🥰
Czuję się dobrze. Dzisiaj obudziłam się z bólem głowy ale nie wiem czy to działanie przyjmowanych hormonów czy tak poprostu mam taki dzień. Czasem mam wrażenie, że czuję jajniki ale nie wiem co tam się dzieje. 😊 Ogólne samopoczucie jest ok.
Wysprzatalam kuchnie, pokój i łazienkę. Staram się nie dźwigać i jakoś mocno nie przemęczać ale dzisiaj mam dzień przypływu energii ( głowa już nie boli - wzięłam paracetamol) i musiałem gdzieś spożytkować to energię a wiem, że jakikolwiek ruch wspomaga pracę jajników także funkcjonuje normalnie ale się pilnuje. 😊Wiolala lubi tę wiadomość
-
Milka, może tak być, że nerwica. Nerwobole są okropne - pomaga masaż i akupunktura. A kiedy wizyta u neurologa?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyMilka85 wrote:Księgowa, Sasanko byłam u rodzinnego i dostałam skierowanie do neurologa.
Z pewnością nie pomaga sytuacja w pracy, gdzie mam roboty i stresu ponad moje siły.
Psycholog mówi, że to może być od nerwicy, a szczególnie ból wszystkich zębów trwający już kilka tygodni 🙈 Ręce opadają.
Kurcze A masz mozliwosc zalatwic jakies L4, urlop, cokolwiek? Wspolczuje bardzo -
nick nieaktualnyOtter wrote:Mały updated o nas (od razu uprzedzam, że będzie dłuższy wpis 🙈)
Miałam wczoraj teleporade na NFZ z ginekologiem i dla nas na tym etapie starań już nic nie wskuramy na NFZ, pozostaje tylko klinika. W związku z tym, że mam już porobione prywatnie badania nic z funduszu więcej nie zrobię. Także cieszmy się, że jest klinika 😁
Podzwoliłam i dowiedziałam się, że na ten rok już wszystkie dotacje na in vitro zostały wykorzystane. Jeżeli wystartujemy z In vitro to od stycznia 2022. Nie zrozumcie mnie źle, ale pomimo tego, że stać nas na in vitro uważam, że powinniśmy skorzystać z dotacji. Tym bardziej, że całe leczenie pokrywamy z własnej kieszeni i nie mamy co liczyć na inne wsparcie ze strony systemu, który w żaden inny sposób nie wspiera problemu z niepłodnością.
Rozważaliśmy jeszcze wczoraj o IUI ale to raczej nie dla nas. U mnie wszystko ok, u męża może wyjść problem z nasieniem, ale wtedy to zostaje in vitro. A jeżeli wszystko jest dobrze z nasieniem to chyba IUI nie da nam więcej szans niż naturalne starania. Jeżeli się mylę to proszę poprawcie mnie 😁
Umówiłam się na podgląd kurnika 🥚🥚 na 21.06 a mąż robi na początku lipca badania nasienia 😉 potem konsultacja w klinice
Te pół roku chcemy wykorzystać na maxa jeżeli chodzi o starania naturalne i nacieszyć się sobą przed rodzicielstwem 😊😊 co miesiąc będziemy robić jakieś badania, aby ewentualnie wykluczać kolejne przeszkody i jak najlepiej przygotować się na in vitro. I tutaj chciałabym poprosić Was o pomoc 😉
Jakie polecacie badania jeżeli chodzi o genetykę i immunologie? 🙂 Wiem, że parę Dziewczyn robiło wysyłkowe testy, ale nie pamiętam co to było 🤔
Za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna ❤️
Wypale z grubej rury i odnosnie immuno polece cytokiny i kiry. Sa to drogie badania, ale pluje sobie w twarz, ze cytokin nie zbadalam juz 3 lata temu... Trzymam kciuki, by ivf nie bylo potrzebne, a kasa poszla jednak na wozek
Edit: ale jesli nie masz bardziej podstawowych badan, to na pewno je warto zrobic w pierwszej kolejnosciWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 15:26