W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka, dasz rade. Ja ostatnio teleporade z Dr Jarosz miałam w samochodzie, bo akurat wracaliśmy z kliniki 😂
Migotka96 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
11 cs - oczekiwanie na II stymulację
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Witam się w poniedziałek, przyszła małpa, zaczynam 15 cs.
W tym cyklu kontynuacja leków Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna.
W przyszłym tygodniu histero.
Dziewczyny czy na histero widać endometriozę?
Czy miałyście przeciwskazania do starań w cyklu z histero?
Chochlik właśnie miałam pytać co u was a tu już napisałaś ☺️super że robisz drożność, to było to badanie które pokazało mojej mamie przyczynę niepłodności po ponad 4 latach starań także ja zawsze gorliwie polecam 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 11:18
15 cs
👫27
- Histeroskopia 🔜2.07
- Obserwacja cyklu modelem Creightona
- Leczenie u Naprotechnologa
- HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
Żelazo 89,8 --> 68
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)
On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka -
@migotka, z tego co się wyszkoliłam na tym forum to od dr J dostaniesz recepte na accofil
Także chyba to nie bedzie najtrudniejsza teleporada świata xD
edit:
@Lisiku, dobrze, że @ nie ociągała się po białym teście....
Niestety, w cyklu z histero lepiej się nie starać bo błona macicy jest jednak podrażniona co może powodować trudności z implantacją i zwiększać ryzyko poronień- dla własnego spokoju lepiej odpuścić(przynajmniej ja miałam takie zalecenie, by w cyklu z histero się zabezpieczać). Będziesz miała biopsję endo, badasz cd56 i 138?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 11:17
20 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
⏰️ IVF - 2025/2026? -
PaulinKA wrote:@migotka, z tego co się wyszkoliłam na tym forum to od dr J dostaniesz recepte na accofil
Także chyba to nie bedzie najtrudniejsza teleporada świata xD
edit:
@Lisiku, dobrze, że @ nie ociągała się po białym teście....
Niestety, w cyklu z histero lepiej się nie starać bo błona macicy jest jednak podrażniona co może powodować trudności z implantacją i zwiększać ryzyko poronień- dla własnego spokoju lepiej odpuścić(przynajmniej ja miałam takie zalecenie, by w cyklu z histero się zabezpieczać). Będziesz miała biopsję endo, badasz cd56 i 138?
Tak, mam mieć pobierane wycinki i to nawet na nfz ale nie powiedział lekarz na co będą pobierać. Dowiem się pewnie na miejscu.
A jakie u was plany PaulinKA na następne cykle? Teraz stymulowany? A lipiodol w końcu będziesz miała?15 cs
👫27
- Histeroskopia 🔜2.07
- HSG ✅
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Żelazo 89,8 --> 68
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka -
Lisik wrote:Witam się w poniedziałek, przyszła małpa, zaczynam 15 cs.
W tym cyklu kontynuacja leków Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna.
W przyszłym tygodniu histero.
Dziewczyny czy na histero widać endometriozę?
Czy miałyście przeciwskazania do starań w cyklu z histero?
Chochlik właśnie miałam pytać co u was a tu już napisałaś ☺️super że robisz drożność, to było to badanie które pokazało mojej mamie przyczynę niepłodności po ponad 4 latach starań także ja zawsze gorliwie polecam 😉
To, że Twojej mamie udało się odkryć przyczynę niepłodności, a mimo to ma teraz Ciebie, jest niesamowicie budujące i dające nadzieję. 🥹💖
U nas bez większych zmian 🤣
Bardzo chciałabym być tu z Wami na bieżąco, ale forum działa na mnie trochę jak sinusoida – raz mnie podnosi, raz dołuje 😂 I przez to mam wyrzuty sumienia, że nie uczestniczę w Waszych staraniach tak mocno, jak bym chciała 🤣🤣 Mój overthinker dostaje overthinkera…
Ponadto, od rana dojrzewała we mnie myśl, żeby zapisać się do kliniki – i właśnie to zrobiłam - Bocian Katowice. 😅 Czuję się zmęczona tym strzelaniem na ślepo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 11:57
Lisik lubi tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Lisik z tego co wiem w histero można zobaczyć bardziej zaawansowaną endometriozę..Dla pełnego obrazu trzeba zrobić z laparo. U nas też po zabiegu wręcz odwrotnie i lekarz kazał się starać 😅 bo poranione endometrium łatwiej przyjmie zarodek.
Lisik lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Vergeet wrote:Ja właśnie spędziłam cały weekend z parą znajomych, gdzie ona jest w ciąży. No i mimo, że wie o moich przeżyciach i tego jak trudne to dla mnie jest to nie „hamuje” się w ogóle… ciągle były teksty o ciąży, o tym że już zaraz ma wolne „więc będziemy mogły się spotkać częściej”…, że „musimy tam iść z dziećmi”… czuje się wypruta po tym weekendzie…
No i nie wiem co robić. Nie chce się stawiać w roli ofiary, zrobić w ekipie złej atmosfery(bo trzymamy się jeszcze z drugą parą, która też ma dziecko), mąż mówi że skoro nie działają sugestie to może trzeba powiedzieć wprost. No i też ma prawo się oczywiście cieszyć ze swojej zdrowej ciąży. Nie chce jej tego odbierać. Ona też mimo że wie, to nie rozumie moich emocji- to jej druga ciąża, obie za pierwszym podejściem. Trudne to bardzo wszystko..
Brak taktu i wyczucia to niestety plaga naszych czasów. Wieczny "JAizm" jak to potocznie nazywam i egoizm w komunikacji z drugą osobą oraz brak umiejętności jej słuchania ze zrozumieniem jest nagminny.
Przytulam Cię mocno. Jesteś super i jesteś ważnaTwoje uczucia są ważne. Jestem pewna, że znajdziesz sposób, by to zakomunikować koleżance.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 11:40
kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆01.07.2025 kontrola
📆21.07.2025 połówkowe
-
Vergeet wrote:Brilka tak, ta sama. Widziałam na początku, że starała się nic nie mówić. Na jednym spotkaniu dopiero po kilku godzinach zebrałam się na odwagę żeby jej zapytać jak się czuje(z grzeczności)- po czym zaczęła ze szczegółami opowiadać jak się dowiedzieli, jak ogłosili rodzinie itp. No i od tego czasu może poczuła i myślała, że to dla mnie okej temat bo teraz się nie hamuje… No i myślę że masz rację, że ona sobie po prostu nie zdaje sprawy z powagi sytuacji i jak to może być bolesne dla kogoś. Skoro tego nie doświadczyła to skąd może wiedzieć.
Jestem pewna, że zrozumie i się nie obrazi, natomiast bardziej obawiam się właśnie jakiegoś takiego podejścia całej grupy do mnie jak do jajka. Ale może to będzie bezpieczniejsze dla mojej głowy? Chyba sama nie wiem czego chce i czego oczekuje. Ale najbardziej chyba żeby najlepiej w ogóle ten temat się nie pojawiał, wystarczy mi sama świadomość.
Macie rację oczywiście, że najlepiej by było ograniczyć kontakt. Natomiast nie chcę przez niepłodność stracić normalne życie, przyjaciół, stać się jakaś zgorzkniała bo momentami tak się dzieje.
Vergeetku, bardzo mi przykro, trudna sytuacja. Myślę, że tam nie ma złych intencji, a wręcz nadzieja, że wkrótce będziecie w tym samym miejscu (te teksty o tym co będziecie robić z dziećmi) przy jednoczesnym braku zrozumienia z czym się mierzysz. Chyba warto z nią porozmawiać. Rozumiem też, że sama nie wiesz czego oczekujesz, to jest jednak rollercoaster - potrzebujemy być traktowani z empatią, ale też chcemy być traktowani normalnie, tulę Cię mocno. Jak ogólnie się trzymasz 🫂🫂?
Ja myślałam, że te najtrudniejsze uczucia już za mną, a jednak dalej nie mogę przeboleć, że tego dzieciątka nie będzie z nami. Jest to trudniejsze niż myślałam i czuję w tym jakąś misję, żeby uświadamiać i mówić otwarcie, że jest mi trudno (na ile jestem w stanie)..
’92’85
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
——
Plan: 🇳🇱 07.2025: usg 3d + panel anty-fosfolipidowy ➡️ 🇵🇱 08/09.2025: dodatkowe badania dla mnie i partnera + implantologia 🦷
W międzyczasie 2 cykle luźnych starań oraz 💒➡️🏔️☀️🏝️ -
Lisiku przytulam za @🫂 teraz nowa szansa przed Tobą, trzymam kciuki, żeby była udana 🤞
Dziewczyny Maja S odebrała wynik allo mlr 0,0 i jakoś mi to osunęło grunt spod nóg, bo ona przecież miała transfery zdrowych zarodków po pgta i dwa biochemy… Wątpię, że cokolwiek będę transferować zanim dobrze tego nie ogarnę… Stres milionLisik lubi tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS, Crossmatch 18,9
❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok,
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳ 05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻❄️ do PGTa
⏳HLAC, leczenie CD138 do 0 Metronidazol plus Invag
⏳Immunologia plan działania
-absent in body-the half rising man- -
Slava wrote:Lisiku przytulam za @🫂 teraz nowa szansa przed Tobą, trzymam kciuki, żeby była udana 🤞
Dziewczyny Maja S odebrała wynik allo mlr 0,0 i jakoś mi to osunęło grunt spod nóg, bo ona przecież miała transfery zdrowych zarodków po pgta i dwa biochemy… Wątpię, że cokolwiek będę transferować zanim dobrze tego nie ogarnę… Stres milion
Rozumiem Twój strach, bo ja jak mi się uda mieć choć jeden zarodek, to transfer będzie musiał być na tip top 😔👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Loraa wrote:Kurczę, Dr. Jarosz podobno nie patrzy na Allo 😔
Rozumiem Twój strach, bo ja jak mi się uda mieć choć jeden zarodek, to transfer będzie musiał być na tip top 😔
To, że doktor J się na to nie patrzy nie znaczy, że to nie ma wpływu na zajście w ciążę, bo jest od groma badań które to potwierdzają. A szkoda wszystko inne leczyć i omijać jeden parametr.
U Ciebie rozumiem sytuację, masz limit czasowy ale też bym Ci i jak innym dziewczynom polecała ogarnąć sobie dla samej siebie całą immunologię.Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
Slava, Loraa tez właśnie widziałam wynik M.S. i zaczęłam się zastanawiać bo nie robiłam tego badania i wiem ze dr J nie patrzy na to, zapytam ja jeszcze na konsultacji czy mam to badać ale myśle ze jeśli pierwszy transfer, który tak naprawdę nie wiem kiedy będzie miał miejsce się nie uda to na pewno zbadam i skonsultuje to z innym immunologiem ☺️ no chyba ze do czasu transferu jeszcze to sobie przebadam dla spokoju 🤔 jeszcze nie wiem.. na razie ruszyłam ta immunologię mimo ze nie miałam ani IUi ani IVF wiec mam świadomość ze już wiele zrobiłam badań i ze przyniesie to oczekiwany efekt 😊
Mam zamiar powiedzieć dr żeby dała mi zalecenia do IVF ale zapytam tez czy jeśli chodzi o naturalne starania to tez mogłaby mi napisać dawkowanie czy to nie ma sensu, albo chociaż żeby ta heparyne mi dała już od teraz ☺️Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR Bx 1/5 (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
❌ ANA1 1:80
👱🏼♂️33 lata
?? HLA-C C1C2
✅ morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
✅ pasożyty, helicobakter pyroli -
Chochlik12 wrote:To, że Twojej mamie udało się odkryć przyczynę niepłodności, a mimo to ma teraz Ciebie, jest niesamowicie budujące i dające nadzieję. 🥹💖
U nas bez większych zmian 🤣
Bardzo chciałabym być tu z Wami na bieżąco, ale forum działa na mnie trochę jak sinusoida – raz mnie podnosi, raz dołuje 😂 I przez to mam wyrzuty sumienia, że nie uczestniczę w Waszych staraniach tak mocno, jak bym chciała 🤣🤣 Mój overthinker dostaje overthinkera…
Ponadto, od rana dojrzewała we mnie myśl, żeby zapisać się do kliniki – i właśnie to zrobiłam - Bocian Katowice. 😅 Czuję się zmęczona tym strzelaniem na ślepo.
Mam nadzieję że pójście do kliniki przyspieszy u ciebie sprawy!kałamarnica 11, Chochlik12 lubią tę wiadomość
15 cs
👫27
- Histeroskopia 🔜2.07
- HSG ✅
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Żelazo 89,8 --> 68
Slava wrote:To, że doktor J się na to nie patrzy nie znaczy, że to nie ma wpływu na zajście w ciążę, bo jest od groma badań które to potwierdzają. A szkoda wszystko inne leczyć i omijać jeden parametr.
U Ciebie rozumiem sytuację, masz limit czasowy ale też bym Ci i jak innym dziewczynom polecała ogarnąć sobie dla samej siebie całą immunologię.
Tylko jak ona powiedziała, na razie koncentrujemy się na pozyskaniu zarodków. A później przygotowania do transferu.
Zastanawiam się jeszcze, bo mam zrobione ANA i ANA1, wyszły negatywne. Robić jeszcze ANA2 i ANA3?
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Migotko heparynę powinnaś na Twoją listę mutacji od ręki dostać. Także warto zapytać. U Ciebie Kiry są też brakujące i Endomenda, bo amh masz piękne, jajowody drożne, brak stanu zapalnego endometrium. No i obcykana jesteś to Ci nikt nie wciśnie kitu 😅
Lorcia teoretycznie nie trzeba Ana2 i 3 ale to chyba też zależy od immunologa, mi właśnie J nie kazała dalej drążyć.
Ja wracam od gastrologa i mam termin na kolejne kolono i gastro we wrześniu i mam się spróbować wcześniej przepisać, bo nie mogę być w ciąży w trakcie żadnej endoskopii. Trochę się zdziwiłam, bo pokazałam mu wyniki immunologii i powiedział że się nie zna w ogóle. Dostałam jeszcze na rezonans z kontrastem skierowanie. Histamina go dalej nie interesuje i mam się tym nie przejmować, po prostu nie jeść czegoś po czym mi niedobrze. Wow 🤣😅Migotka96 lubi tę wiadomość
Ona 35l:
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
Migotka pełen szacun,że po 80km na rowerze dajesz radę jeszcze hahahaha 😈😈
Vergeet ja rozumiem radość koleżanki,ale naprawdę spory nietakt i powiedziałabym wprost.
A my ciocie ,meldujemy się po połówkowych - kropeczka już nie taka mała ,330g babeczki 🩷🩷
Niezmiennie trzymam tu mocno kciuki za każdą z Was i wiem,że będziecie to niebawem przeżywać ❣️🍀🦠Sakaaira, Minia000, Frelcia_na_chwilę, Slava, Migotka96, PaulinKA, Jaszczureczka, HimalayanDream, kałamarnica 11, pelnawiary, Loraa, Molahonkeey, Vergeet, Nowa2024, Kaliope, Lisik lubią tę wiadomość
👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
@Vergeet przykra sytuacja, zgadzam się z dziewczynami lepiej porozmawiać z tą koleżanką. Może jestem naiwna, ale wierzę, że większość niemiłych rzeczy od innych wynika tak na prawdę z tego, że nie mają pojęcia, że to ma takie znaczenie.
Mam koleżankę, którą uważałam nawet na przyjaciółkę. Jako jedna z nielicznych wiedziała o problemach z niepłodnością
Im udało się zajść w ciążę od razu, jako drugiej powiedziała o ciąży. I w sumie dopóki nie powiedziała rodzinie to kontakt był, interesowała się w miarę jak u mnie. Po tym jak powiedziała reszcie ja już przestałam w sumie dla niej istnieć. Jak pisałam do niej z pytaniem jak się czuje to ona jak najbardziej pisała co u niej, wysyłała zdjęcia, ale już nawet nie było pytam "a tam?". Kiedy urodziła też wysłała zdjęcie dziecka i później nasza rozmowy również tyczyły się dziecka. Starałam się być wyrozumiała, że to nowa rola itd jednak no już mi przeszło.
@Lisik przytulam za @ 🫂HimalayanDream, Lisik lubią tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ⏩ przesunięte
06.25 - IUI ? -
Lora - z tego co z grubsza kojarzę ANA3 I ana4 się robi jak Ana1 lub Ana2 coś wykażą. Ja dostalam zalecenie tylko Ana3 od endokrynologa, a znajoma z forum tylko ana4 od reumatologa. Ciesz się negatywny wynikiem w tym obszarze i jeśli ktoś kompetentny nie zasugeruje dalszej diagnostyki to temat uznaj za zamknięty2025
----
2024
2024.11 - poronienie chybione 14w
2024.09 - 37dc II
2024.07 - biochem - 30dc ||
----
2023
40w4 | 3280g - ♀️ - 2023.04
----
2022
40dc II
----
Hashimoto i insulinooporność:
Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E ; Mioinozytol 4g ; DHA
----
2021
41w2d - ♀️ - 2021.04
----
2020
2020.07 FET >29dpt ❤
2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
2020.01 4 IUI - biochem
---
2019
3 IUI - biochem
2 IUI - biochem
1 IUI - puste jajo płodowe
---
2018 - pierwsza wizyta w klinice
---
2016 - początek starań -
Sakaaira - bardzo przykra I męcząca sytuacja. Mam nadzieję, że czujesz ulgę wyciszając te znajomość. Szkoda czasu na ludzi, którzy o sobie chętnie rozmawiają ale zainteresować się tą drugą stroną już nie mają ochoty.
Sakaaira lubi tę wiadomość
2025
----
2024
2024.11 - poronienie chybione 14w
2024.09 - 37dc II
2024.07 - biochem - 30dc ||
----
2023
40w4 | 3280g - ♀️ - 2023.04
----
2022
40dc II
----
Hashimoto i insulinooporność:
Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E ; Mioinozytol 4g ; DHA
----
2021
41w2d - ♀️ - 2021.04
----
2020
2020.07 FET >29dpt ❤
2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
2020.01 4 IUI - biochem
---
2019
3 IUI - biochem
2 IUI - biochem
1 IUI - puste jajo płodowe
---
2018 - pierwsza wizyta w klinice
---
2016 - początek starań -
Macham do Was z Polski! 🥹🇵🇱
Tęskniłam.
Bajeczko kciuki najmocniejsze, pewnie już jesteś w gabinecie 💚 daj znać po!
Lisiku przytulam za małpiszona. 🫂
Przepraszam, że tak wprost Cię spytam - z jakiego powodu masz włączoną sulfasalazynę? Widzę dodatnie ANA, ale czy masz/miałaś jakieś objawy czy tylko chodzi o wyniki? Tulę kochana. Kolejny cykl przed Tobą, powodzenia 😘
Frelcia_na_chwilę, Loraa, Bajka92, Lisik lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨