W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinko, jestem spokojna, po prostu nie jestem miła 😉
Frelcia, Nowa, lekarz doskonale zna wszystkie nasze "przypadłości" i sama powiedziała, że w tej sytuacji iui to nie jest najlepsze rozwiązanie, ale to niczego nie zmieniło, na nasze argumenty padł kolejny argument - dbałość o środki kliniki. Nawet nie wzięła pod uwagę wizyty u androloga, żeby to przyspieszyć o miesiąc. 🙃Ann35, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
🔜 IVF 🍀 -
Frelcia_na_chwilę wrote:Kurczę, serio? Gdzie minimum empatii? Kobieca Solidarność? Tutaj Dziewczyny jak lwice walczą o swoje szczęście, wspierają się i darzą szacunkiem i czułością. Nie wstyd Ci tak wparować i jeszcze pisać jak do przyjaciółek „hej kochane”! Straszna hipokryzja.
pozdrawiameuthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Eurcynia wrote:słucham ? bardzo szanuje i wiem co czują osoby długo starające się, sama też jestem po poronieniu. Jestem zażenowana takim atakiem. nie zamierzałam nikogo urazić ale też nie spodziewałam się takiego odezwu. Wszystkim starającym życzę jak najlepiej a Tobie życzę mniej jadu.
pozdrawiamPaulinKA, Ann35, Vergeet, Loraa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
🔜 IVF 🍀 -
Eurcynia wrote:słucham ? bardzo szanuje i wiem co czują osoby długo starające się, sama też jestem po poronieniu. Jestem zażenowana takim atakiem. nie zamierzałam nikogo urazić ale też nie spodziewałam się takiego odezwu. Wszystkim starającym życzę jak najlepiej a Tobie życzę mniej jadu.
pozdrawiam
Bo nie wydaje mi się 😉PaulinKA, Ann35, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
-
@Eurcynio, ale skąd miałyśmy wiedzieć że jesteś po poronieniu?
Nie zechcialaś nam się przedstawić, opowiedzieć swojej historii czy zapytać o nasze przeżycia...
Napisalas tu, jedynie po to by wpisac się na testowanie, i wpadłaś poinformować o dwóch kreskach.
Wyglada, jakbyś nie miała w ogóle zamiaru się z nami zintegrować, choć post na 1 stronie jest napisany bardzo klarownie i doskonale opisuje specyfikę tego wątku.
A jest to wątek gdzie od wielu miesięcy jest prawie stała ekipa- prawie stała, bo ciągle nie udaje nam się zajść w ciążę.... nie dziw się więc, że dziś debatując o kolejnych naszych staraniowych trudnościach, Twoje dwie kreski wywołały w nas raczej rozgoryczenie i żal do swiata....
Tym bardziej, że- powtorze- napisałam Ci już wczesniej, iż jest to wątek dla staraczek- weteranek i że na wątku ogólnym z pewnością spotkasz się z większym entuzjazmem na swój pozytywny test...
Wszystkie życzymy Ci wszystkiego najlepszego, to nie ulega wątpliwości, ale nie dziw się że nie palamy entuzjazmem do osób które wpadają tu tylko po to by pochwalić się testem w pierwszych cyklach staran... nas już to niestety nie bawi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:04
Ann35, Nowa2024, Bajka92, Vergeet lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
26.06- pierwsza wizyta w klinice
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Dwukrotnie się we mnie zagotowało ale myślę że Dziewczyny wyczerpały temat..
Ann35 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Hej dziewczyny witam się z Wami już po moim mega długim epizodzie depresyjno-lękowym po otrzymaniu wyników allo mlr i z początku wg mnie kiepskiego cyklu do IVF. Melduję szczęśliwa na maksa 4 misie polarne 🐻❄️ po biopsji, wyniki pgta za około 4-6 tygodni.
Loraa, stworzyłaś piękny wątek i opis na pierwszej stronie ❤️
Leżałam z dziewczyną na sali po punkcji co ma podobne amh do Twojego, po pierwszej stymulacji wszystkie pecherzyki były puste, a teraz miała aż 5. Także trzymam kciuki za Twoją kolejną próbę 🤞
Co do tej akupunktury to wiem, że wielu dziewczynom pomaga w szczególności jak się pójdzie do prawdziwego specjalisty z medycyny chińskiej który dobierze zioła i ogólnie dietę do tego. Ale może u Ciebie komora sama zadziała ❤️
Brilka ja już Ci pisałam od początku, że ta lekarka ma jakieś ubzdurane w głowie żeby Was do listopada przeciągnąć jak macie szereg, dosłownie szereg wskazań do IVF!! Jutro się postaw nowemu lekarzowi jak będzie marudził, nie daj się przegadać i walcz 🤞
Paulinka widziałam Torcik i ja Ci powiem, że to wygląda bajecznie ❤️
Kingus widzę, że zbijamy piątkę niestety w allo mlr, poniżej wklejam Ci artykuł o szczepieniach limfocytami.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8589387/
Sama jestem u Jarosz, która tej metody nie uznaje ale jestem już na takim etapie, że kopię jak widać po Chińskich publikacjach na ten temat, bo oni się tym bardziej zajmują, a chce podjąć samodzielną decyzję czy się szczepić czy nie.
Tobie lekarze to odradzali z jakiś konkretnych powodów czy raczej “nie bo nie”?
Ogólnie dziewczyny wszystkie moje - mały apel.
Róbcie WSZYSTKIE badania immunologiczne. Jak byłam w dołku to przeszukałam całe forum i serio ciężko znaleźć kobietę która będąc świadoma niskiego albo właśnie zerowego allo mlr zaszła w ciążę bez albo szczepień albo immunoglobulin. Widziałam wiele biochemow czy poronień późniejszych u dziewczyn które nie badały akurat tego parametru, miały zbadane inne i brały leki immunologiczne. Lepiej wiedzieć niż nie widzieć z czym się trzeba mierzyć.brilka, PaulinKA, Księgowa, Jaszczureczka, Nowa2024, HimalayanDream, Loraa, Lisik, Kaliope lubią tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS, Crossmatch 18,9
❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok,
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳ 05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻❄️ do PGTa
⏳HLAC, leczenie CD138 do 0 Metronidazol plus Invag
⏳Immunologia plan działania
-absent in body-the half rising man- -
Nie wiem co mam napisać, nic mądrego nie dodam, ręce mi opadły 🫣👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
05.25 Lametta+ovitrelle ❌
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
Frelcia_na_chwilę wrote:Widzę że leczysz się u żony mojego byłego pana Doktora
Jesteś w najlepszych rękach ! 🥰
Tak jestem u Pani Doktor Marty Paligi. Udało mi się do niej dostać, wcześniej byłam u dr Pawla Juraszka w Angeliusie. Miejmy nadzieję że mi się uda u Pani Doktor, dzięki za miłe słowo. 😘😘Ona: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
(transfer 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - prof Malinowski Łódź
* 17.04.2025 - dr Paliga Angelius Katowice
* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138
🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔 -
@Slava, jak super że wróciłaś do nas!! Niech wszystkie miesie bedą zdrowe i gotowe do zamieszkania na kwadracie, kiedy przyjdzie ich czas, cudne wiesci❄️❄️❄️❄️
Mam nadzieję że odetchnelas trochę, zebrałaś siły i stajesz do walki 🤞🤞🤞 ile będziesz czekać na wyniki badań zarodkow ? I po nich od razu transfer, czy to zależy czy zdecydujesz się na szczepienia...?
Dziewczyny, mój facet dziś poszedł na wieczór gier z kolegami i mam wolną chatę, ufff jak miło odpocząć i pobyć w najlepszym- swoim- towarzystwie po tygodniu bycia wśród ludzi 😅Nowa2024, Slava, Bajka92, Vergeet, Jaszczureczka, Lisik lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Slava wrote:Hej dziewczyny witam się z Wami już po moim mega długim epizodzie depresyjno-lękowym po otrzymaniu wyników allo mlr i z początku wg mnie kiepskiego cyklu do IVF. Melduję szczęśliwa na maksa 4 misie polarne 🐻❄️ po biopsji, wyniki pgta za około 4-6 tygodni.
Loraa, stworzyłaś piękny wątek i opis na pierwszej stronie ❤️
Leżałam z dziewczyną na sali po punkcji co ma podobne amh do Twojego, po pierwszej stymulacji wszystkie pecherzyki były puste, a teraz miała aż 5. Także trzymam kciuki za Twoją kolejną próbę 🤞
Co do tej akupunktury to wiem, że wielu dziewczynom pomaga w szczególności jak się pójdzie do prawdziwego specjalisty z medycyny chińskiej który dobierze zioła i ogólnie dietę do tego. Ale może u Ciebie komora sama zadziała ❤️
Brilka ja już Ci pisałam od początku, że ta lekarka ma jakieś ubzdurane w głowie żeby Was do listopada przeciągnąć jak macie szereg, dosłownie szereg wskazań do IVF!! Jutro się postaw nowemu lekarzowi jak będzie marudził, nie daj się przegadać i walcz 🤞
Paulinka widziałam Torcik i ja Ci powiem, że to wygląda bajecznie ❤️
Kingus widzę, że zbijamy piątkę niestety w allo mlr, poniżej wklejam Ci artykuł o szczepieniach limfocytami.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8589387/
Sama jestem u Jarosz, która tej metody nie uznaje ale jestem już na takim etapie, że kopię jak widać po Chińskich publikacjach na ten temat, bo oni się tym bardziej zajmują, a chce podjąć samodzielną decyzję czy się szczepić czy nie.
Tobie lekarze to odradzali z jakiś konkretnych powodów czy raczej “nie bo nie”?
Ogólnie dziewczyny wszystkie moje - mały apel.
Róbcie WSZYSTKIE badania immunologiczne. Jak byłam w dołku to przeszukałam całe forum i serio ciężko znaleźć kobietę która będąc świadoma niskiego albo właśnie zerowego allo mlr zaszła w ciążę bez albo szczepień albo immunoglobulin. Widziałam wiele biochemow czy poronień późniejszych u dziewczyn które nie badały akurat tego parametru, miały zbadane inne i brały leki immunologiczne. Lepiej wiedzieć niż nie widzieć z czym się trzeba mierzyć.
Hej cieszę się że masz 4 zarodki i będą badania pgt-a. Fajnie 😃😃🥰
Co do szczepień to ja tylko chwilowo z nich zrezygnowałam. Pani doktor MP proponuję mi do kolejnego transferu immunoglobuliny. Sama Pani Doktor stwierdziła, że szczepienia są bardzo agresywne dla organizmu i wpływają w znacznym stopniu na system immunologiczny organizmu i kiedyś przyszłościowo mogą mieć jakieś skutki uboczne dla organizmu. Jakie te skutki uboczne to już nie mówiła.
Samych szczepień Pani Doktor nie skreśliła ale uznała ze jak już wszystko inne zawiedzie to wtedy zrobimy szczepienia.
Powiem tak: może i mają przyszłościowo skutki uboczne, TRUDNO niech mają, jeśli szczepienia mają pomoc mi zajsc w ciążę to zrobię te szczepienia. 🙈Slava lubi tę wiadomość
Ona: 36lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Slava super! To teraz trzymam kciuki za wyniki pgta 😍🤞🍀
Paulinka też kocham swoje towarzystwo 😁 i czasem żadnego innego nie trzeba! 😍Slava, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
Paulinka to wykorzystaj spokój i odpocznij sobie. To że wytrzymałaś jako introwertyk taką rodzinną socjalizację to i tak szacunek 🫡 A tą drożność robisz ze znieczuleniem? W ogóle kiedy masz termin? Aaa i pomyślałam o Tobie od razu jak mi doktor mój prowadzący zapisał Zivafert na pękanie przed punkcją nie Ovitrelle, bo powiedział, że nie sztuka żeby popękały tylko dojrzały 🫣 może u Ciebie to jakiś trop co przy naturalnych staraniach się sprawdzi? W sumie to jest po prostu jak kiedyś był pregnyl, substancja destylowana naturalnie z moczu kobiet po menopauzie a Ovi jest sztuczne i to imituje i u jednej się sprawdzi dobrze Ovi a u innych Zivafert. Teraz miałam rozkminy oczywiście jakby mi podawali Zivafert to czy bym nie miała wcześniej lepszych wyników. Także taka wzmianka tylko 😅
Czekamy na wynik między 4-6tygodni wg lekarza ale położna powiedziała, że czasami już po 2 przychodzą.
Kingus wlasnie ja tez czytałam na forum, że to jest główna linia argumentacji lekarzy, że nie wiadomo jak taka szczepionka zadziała na organizm długofalowo. Ale jednak te leki do procedur, transferów, immunologiczne też nie woda przecież i maja skutki uboczne. Także taki ogólny argument mnie nie przekonuje, chciałabym zobaczyć jakieś badanie które w jakimkolwiek stopniu potwierdza szkodliwość, a jeszcze takiego nie znalazłam. Dodatkowo jest aspekt biznesowy i nie chcę teraz nic insynuować po prostu głośno myślę ale szczepienia robi tylko Paśnik po wizycie, nie da się na życzenie - dzień dobry dwie szczepionki poproszę, więc cała reszta immunologów gdyby chciała zalecać pacjentom takie szczepienia musiałaby ich stracić na rzecz innego lekarza.
Ciąża też może mieć długofalowe skutki uboczne 😅
Kingus kochana Ty wiem że zapłaciłaś koło 9K za te immunoglobuliny to koszty finansowe są też kosmiczne w porównaniu ze szczepieniami za około 700zl. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie pięknie podziałało ❤️
Nowa mamy podobną historię i CP i potem IVF z 4❄️ zaczynam się bać o bliźniaki 😅 tak naprawdę to bym się za to dała pokroić ale postanowiłam że do czasu decyzji o leczeniu immuno nie podchodzę do absolutnie żadnych transferów.
Nowa2024, PaulinKA, Vergeet, Jaszczureczka, Kaliope lubią tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS, Crossmatch 18,9
❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok,
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳ 05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻❄️ do PGTa
⏳HLAC, leczenie CD138 do 0 Metronidazol plus Invag
⏳Immunologia plan działania
-absent in body-the half rising man- -
Slava wrote:Paulinka to wykorzystaj spokój i odpocznij sobie. To że wytrzymałaś jako introwertyk taką rodzinną socjalizację to i tak szacunek 🫡 A tą drożność robisz ze znieczuleniem? W ogóle kiedy masz termin? Aaa i pomyślałam o Tobie od razu jak mi doktor mój prowadzący zapisał Zivafert na pękanie przed punkcją nie Ovitrelle, bo powiedział, że nie sztuka żeby popękały tylko dojrzały 🫣 może u Ciebie to jakiś trop co przy naturalnych staraniach się sprawdzi? W sumie to jest po prostu jak kiedyś był pregnyl, substancja destylowana naturalnie z moczu kobiet po menopauzie a Ovi jest sztuczne i to imituje i u jednej się sprawdzi dobrze Ovi a u innych Zivafert. Teraz miałam rozkminy oczywiście jakby mi podawali Zivafert to czy bym nie miała wcześniej lepszych wyników. Także taka wzmianka tylko 😅
Czekamy na wynik między 4-6tygodni wg lekarza ale położna powiedziała, że czasami już po 2 przychodzą.
Kingus wlasnie ja tez czytałam na forum, że to jest główna linia argumentacji lekarzy, że nie wiadomo jak taka szczepionka zadziała na organizm długofalowo. Ale jednak te leki do procedur, transferów, immunologiczne też nie woda przecież i maja skutki uboczne. Także taki ogólny argument mnie nie przekonuje, chciałabym zobaczyć jakieś badanie które w jakimkolwiek stopniu potwierdza szkodliwość, a jeszcze takiego nie znalazłam. Dodatkowo jest aspekt biznesowy i nie chcę teraz nic insynuować po prostu głośno myślę ale szczepienia robi tylko Paśnik po wizycie, nie da się na życzenie - dzień dobry dwie szczepionki poproszę, więc cała reszta immunologów gdyby chciała zalecać pacjentom takie szczepienia musiałaby ich stracić na rzecz innego lekarza.
Kingus kochana Ty wiem że zapłaciłaś koło 9K za te immunoglobuliny to koszty finansowe są też kosmiczne w porównaniu ze szczepieniami za około 700zl. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie pięknie podziałało ❤️
Nowa mamy podobną historię i CP i potem IVF z 4❄️ zaczynam się bać o bliźniaki 😅 tak naprawdę to bym się za to dała pokroić ale postanowiłam że do czasu decyzji o leczeniu immuno nie podchodzę do absolutnie żadnych transferów.
To jak będziesz gotowa to zapraszam po bliźniacze wiruski! 😁🍀Slava lubi tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
@Slava, nie umawiałam sie na ten lipiodol... oni w tym Lublinie chyba dają tylko ketonal a ostatnio sono hsg mnie bardzo bolało i przyznam że trochę to odwlekam....
Naczytałam się że tam prócz kontrastu jeśli jajowód jest niedrozny to próbują do udroznic mechanicznie i to mnie trochę przeraża...
Dziękuję Ci za ten trop z Zivafertem, zapisuje i zapytam o niego lekarza...! W tym cyklu nie zdążyłam przyjąć Ovi I zrobila się torbiel, ale w przyszłym mam zamiar przyjść na monitoring z odpowiednim wyprzedzeniem...
I mocno kibicuje Twoim blastkom, mam nadzieję że diagnostyka immuno pójdzie sprawnie w trakcie oczekiwań na wyniki badań i w lipcu już będziesz miała Kropeczka w brzuchu...🍀🍀🍀🤞Slava lubi tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Slava wrote:Paulinka to wykorzystaj spokój i odpocznij sobie. To że wytrzymałaś jako introwertyk taką rodzinną socjalizację to i tak szacunek 🫡 A tą drożność robisz ze znieczuleniem? W ogóle kiedy masz termin? Aaa i pomyślałam o Tobie od razu jak mi doktor mój prowadzący zapisał Zivafert na pękanie przed punkcją nie Ovitrelle, bo powiedział, że nie sztuka żeby popękały tylko dojrzały 🫣 może u Ciebie to jakiś trop co przy naturalnych staraniach się sprawdzi? W sumie to jest po prostu jak kiedyś był pregnyl, substancja destylowana naturalnie z moczu kobiet po menopauzie a Ovi jest sztuczne i to imituje i u jednej się sprawdzi dobrze Ovi a u innych Zivafert. Teraz miałam rozkminy oczywiście jakby mi podawali Zivafert to czy bym nie miała wcześniej lepszych wyników. Także taka wzmianka tylko 😅
Lekarze nie mają jakiś konkretnych argumentów przeciw szczepieniom. Dobrze to napisałaś że nawet accofil ma skutki uboczne, encorton też wpływa na organizm.
Szczepienia oprócz Paśnika robią jeszcze prof Malinowski w Łodzi, jego syn dr Jakub Malinowski też w Łodzi oraz dr Sacha w Krakowie. Niestety immunoglobuliny sa bardzo drogie i działają tylko miesiąc w organizmie.
Szczepienia mają trochę dłuższe działanie w organizmie.
Co do cen szczepień to ja już widziałam trochę większe ceny bo około 1000-1200 złotych za szczepionkę, nie wiem kiedy pytałaś o ceny. Mogę tylko powiedzieć że Paśnik to bardzo dobry immunolog, właśnie bardziej na 0% allo mlr stosuje szczepienia, czasami immunoglobuliny. Daje możliwość wyboru. Bardzo dużo osobom z doc Paśnikiem udaje się w ciążę zajść.Slava lubi tę wiadomość
Ona: 36lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Slava ale wróciłaś z wiadomością ! 💕 Trzymam kciuki za badanie pgta 🤞🏼🤞🏼
Mam wrażenie ze bije od Ciebie od razu lepsza energia 🫶🏼 😘 oby już było tylko z górki !
PaulinKA czasem dobrze pobyć samemu z sobą 🤭 korzystaj z chwili 😁😁
Kingusia a jak teraz wyglada sytuacja u Ciebie ? Czekasz na jakieś wyniki/badania? Transfer widzę że na jesień planowany, a to już lada momencik 🤭🤭
Ja jutro będę dzwoniła do kliniki pytać o kwalifikacje bo PJ powiedział że nie ma na co czekać i zaprasza na kwalifikacje ale nie gwarantuje kiedy się załapiemy 😓Slava lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR Bx 1/5 (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
❌ ANA1 1:80
👱🏼♂️33 lata
✅ morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
✅ pasożyty, helicobakter pyroli -
Slava,jak miło znowu czytać Twoje wiadomości🤗
Zawsze w punkt merytorycznie i z sercem na dłoni❤️
Cieszę się,że wróciłaś z nową energią,nooo i gratulacje czwóreczki,jeszcze mocniej zaciskam kciuki za badania💚
Zgadzam się co do immuno.Jesli cos wyszło też nie podchodziłabym do transferu nie mając zabezpieczonego tego obszaru.Oczywiscie na tyle, na ile to możliwe.Zaskoczyłaś mnie,że szczepienia robi tylko dr P,kurcze…nieźle embargo,mam nadzieję,że jak się zdecydujesz to terminy nie są za pół roku😕
Slava lubi tę wiadomość
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
*oboje l.40 -
Slava piękna wiadomość! 🥹🥹🥹 Kciuki zacieśnienie za badanie 🍀
Slava lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1, cienkie endometrium
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG, cykl sztuczny ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG, cykl naturalny wspomagany Rekovelle
4 dpt beta 6,0 (11 dp zastrzyku) progesteron 21,2
6 dpt beta 28,3 progesteron 48,2
8 dpt beta 77,3 (krwawienie)
9 dpt beta 108,3 progesteron 59,1
11 dpt beta 358,4 progesteron 59,5
13 dpt beta 1089,7 progesteron 63,3
15 dpt beta 2917,1
16 dpt pęcherzyk ciążowy 7,8 mm, zarys pęcherzyka żółtkowego
27.06 wizyta ⏳ -
Slava, gratulacje!
W ogóle będąc tu od pewnego czasu ogromnie szanuję osoby, które czytają wstecz wszystkie posty, a potem się do nich odnoszą. To tak pięknie pokazuje, że komuś zależy, że czuje się częścią społeczności i powoduje, że łatwo się poczuć częścią Was, naprawdę.
U mnie opłakiwanie. Piątkowe testowanie to raczej wyłącznie formalność. Wiadomo, zawsze jest jakiś cień nadziei do póki nie ma @ ale im więcej starań, tym mniej tej naiwnej nadziei, a więcej logicznej kalkulacji. Po prostu…
Stary kupił mi kalosze i szpadel. Projekt domek po babci ma się doskonale i skutecznie zajmuje moje myśli. Chociaż w drodze do domu weszłam do action i kupiłam kredę i jakieś zabawki dla dzieciaków moich przyjaciół i siostrzeńca, jak będą do nas przyjeżdżać. I pomyślałam, że my możemy to ich szczęście tylko oglądać, z tego smutnego, staraniowego świata, w którym jestem tylko ja i on…Slava lubi tę wiadomość
19 cs
👩🏻🦱33&27👱🏻♂️
👩🏻🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność
💊 miovela pro, glucophage 1000, letrox 100
👱🏻♂️ cukrzyca typu I
💊 fertistim man
Styczeń- ⏸️ biochem
21.03 letrozolum ❌
18.05 letrozolum ✅
28.05 monitoring- jest 🥚
28.05 ovitrelle
6.06 progesteron 12,99